Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robines
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robines » 18.08.2016 11:47

Jaceł napisał(a):
.... można na tej stacji kupić winiety na Austrię? Będziemy wracać przez Mureck, a przed autostradą to chyba jedyna stacja :(

Jest jeszcze jedna stacja,kawałek dalej po prawej stronie(jeszcze przed autostradą).Ja tam tylko tankowałem ale kumpel mówił że winiety też tam są(ale głowy nie dam :lol: ).
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 18.08.2016 13:05

Za Zagrzebiem jakieś 100 km w stronę Splitu tankowalem dzisiaj diesla na stacji ATM czy ATI jakoś tak cena 8,2 kn za litr
krzysiek bb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek bb » 18.08.2016 23:01

skocz do Bośni, będzie taniej
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.08.2016 06:24

krzysiek bb napisał(a):skocz do Bośni, będzie taniej

a można wiedzieć komu proponujesz? może Xirallic-owi;
jaka będzie opłacalność "skoku" do Bośni czyli przejechaniu kilkudziesięciu km w 1 stronę, po to by zatankować nawet 1zł taniej :?: ale oczywiście tankowałem taniej :!:
krzysiek bb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek bb » 19.08.2016 15:03

Tak, właśnie jemu np przy okazji wizyty w Mostarze czy wodospadów Kravica.Z południowej części Riwiery naprawdę blisko
Xirallic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Xirallic » 19.08.2016 17:29

Niestety Bośnia odpada, wyjazd spontaniczny i nawet nie zdążyłem ogarnąć zielonej karty.
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 19.08.2016 20:26

Co do cen paliw w austrii. Tankował ktoś może na tej stacji w godzinach nocnych - Hirschmugl - cena ON z dziś 0,987 €
Gewerbepark Nord 1
8431 Gralla
Znajduje się przy drodze 73 - trzeba zjechać z autobany A9 kierunek Maribor - zjazd 214 Leibnitz.
Adventure
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adventure » 21.08.2016 19:08

Podzielę się informacjami o cenach diesla podczas mojego wyjazdu do Chorwacji.
- Austria, stacja F.Leitner SpielfeldBundesstraße 228 8471 Spielfeld (zjazd 228 z A9 - przy granicy ze Słowenią) 28 lipca - 0,969 Euro za litr;
- Chorwacja, Makarska, stacja INA, 5 sierpnia 2016 - 7,96 Kn
- Chorwacja, Zadar, INA, 10 sierpnia - 7,82 Kn
- Austria, Gralla, stacja JET, 15 sierpnia - 0,946 Euro
egonszklorz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) egonszklorz » 22.08.2016 09:31

Na tych stacjach w Mureck, o których pisano można ogarnąć winiety, ale są one czynne są do 22. Tankować można całą dobę- przedpłata w automacie- bardzo prosta. Winiety natomiast w nocy się tam nie kupi (choć ostatnio jechałem ok 23 i jeszcze było otwarte)- może z uwagi na to, iż była to sobota i dużo ludzi było na tej stacji. Generalnie paliwko wychodzi tam ok 1 zł/L taniej niż na najbliższej stacji przy autostradzie. Jak ktoś potrzebuje winiety w nocy, to do następnej stacji w kierunku CZ przy autostradzie jest ok 15km. Nie pozostaje w nocy chyba nic innego jak przejechać ten kawałek "na lewo".

Odnośnie paliwa w okolicach Zagrzebia, to widziałem chyba za 8,21 kuny- czyli warto tam zalać, bo kawałek dalej przy autostradzie ok. 9 kun.

Jeśli zaś chodzi o BiH, to w tym kraju pierwszy raz spotkałem się z taką stałością cen. Za 95-tkę na wszystkich mijanych przeze mnie stacjach (może z 6-7) chcieli 1,86BM. Jedynie na jednej stacji (wracając z Blagaj do CRO) było chyba 1,95, ale to była stacja już praktycznie w CRO (wjazd już za punktem kontroli granicznej). Nie było widać różnicy w pracy silnika- tak więc jak ktoś jest w BiH, to warto zalać pod sam kurek.
Y00PAY
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Y00PAY » 01.09.2016 15:01

Halo halo... Potrzebuję pomocy !! :-(

Tankowalem przedwczoraj na Temmel o 2:00 w nocy... włożyłem kartę, postępowalem zgodnie z instrukcją (kilka podejść) ..w końcu zatankowalem 38 litrów a koncie ING pokazuje że pobrane zostanie okolo 653 zl.... Ktoś miał podobnie ???
Adventure
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adventure » 01.09.2016 15:42

Y00PAY napisał(a):Halo halo... Potrzebuję pomocy !! :-(

Tankowalem przedwczoraj na Temmel o 2:00 w nocy... włożyłem kartę, postępowalem zgodnie z instrukcją (kilka podejść) ..w końcu zatankowalem 38 litrów a koncie ING pokazuje że pobrane zostanie okolo 653 zl.... Ktoś miał podobnie ???

Przy zaksięgowaniu transakcji przez bank powinno pobrać właściwą kwotę za zatankowaną ilość paliwa. Ja tak przynajmniej miałem. Też tankowałem na samoobsługowej stacji w Austrii i mnie zablokowało 100 Euro, ale przy księgowaniu transakcji pobrało tyle, ile powinienem zapłacić. Poczekaj do momentu rozliczenia (zaksięgowania) transakcji przez bank, a jeśli wtedy będzie pobrane więcej niż powinno, to... pozostaje chyba reklamacja w banku.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 01.09.2016 19:36

Zmień bank, mnie w 2000 roku ich bankomat nie wydał kasy ale ją zaksięgował. Trzymaj paragon i ewentualna reklamacja. Księgują do 7 dni.
Y00PAY
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Y00PAY » 02.09.2016 13:21

Adventure napisał(a):

Przy zaksięgowaniu transakcji przez bank powinno pobrać właściwą kwotę za zatankowaną ilość paliwa. Ja tak przynajmniej miałem. Też tankowałem na samoobsługowej stacji w Austrii i mnie zablokowało 100 Euro, ale przy księgowaniu transakcji pobrało tyle, ile powinienem zapłacić. Poczekaj do momentu rozliczenia (zaksięgowania) transakcji przez bank, a jeśli wtedy będzie pobrane więcej niż powinno, to... pozostaje chyba reklamacja w banku.

Dzięki za informacje :-)
Pobralo dobrze :-)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.09.2016 19:46

Raport z tankowania Pb95:
A- Shelll Gralla 1,39 €
A- Jet Leibnitz 1,35€
moim zdaniem nie opłacało się zjeżdżać z autostrady i ogólnie dużo za dużo,
Hr- Crodux Umag, Petrol Pazin 9kn
valdemar
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) valdemar » 04.09.2016 20:04

te kiero napisał(a):Raport z tankowania Pb95:
A- Shelll Gralla 1,39 €
A- Jet Leibnitz 1,35€
moim zdaniem nie opłacało się zjeżdżać z autostrady i ogólnie dużo za dużo,
Hr- Crodux Umag, Petrol Pazin 9kn

jeśli chodzi o Chorwację, popieram, różnice między stacjami przy autostradzie a tymi przy jadrance groszowe

jak wyżej pisano, warto zatankować pod korek w Bośni
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone