Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 10.06.2022 09:49

Przytoczony przykład stacji ENVI, jest zły. Te stacje rozgraniczają już swoich od obcokrajowców a wspomniane wcześniej stacje Orange Oil jeszcze nie i na tych jak na razie czytam można zatankować po niższej cenie. Tu macie instrukcję obsługi płatności kartą https://www.youtube.com/watch?v=-6dJ_lDvp5g&t=4s i gotówką https://www.youtube.com/watch?v=yHLMEqZLiEE
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 10.06.2022 12:07

Jak dla mnie, to zatankuje w Słowenii ;-)
https://www.e-petrol.pl/notowania/rynki ... y=slowenia
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 10.06.2022 14:24

LPG Crodux Dugopolje - 7.68
LPG Tifon Split - 7.34
INA Split (przy ul. ZNG) Pb95 13.50, ON 13.08
Borsuczi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borsuczi » 10.06.2022 14:38

migchel napisał(a):
O ktorej macie wylot z pl i jakiej mniej wiecej lokalizacji i docelowo jaki region chorwacji ? O ktorej mniej wiecej planujesz byc na miejscu ?

Wyjeżdżamy ok 20tej z Dzierżoniowa ( dolnośląskie ), myśle że około 21:20 wjedziemy do Czech, około 23:30 na Słowację a przed 1 w nocy powinniśmy być na granicy SK/HU. Jedziemy do Omis'a, więc na miejscu planujemy być około 10-11 rano.
Borsuczi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borsuczi » 10.06.2022 14:41

slr napisał(a):Jeżeli to nie problem zerknij po ile tam ON i czy później dalej na trasie przy autostradzie będą ceny takie same czy inne dla ON :)

Gorican to przejście mniejsze bo tam jest stacja INA.

Ogólnie daj znać jak trasa bo jak rozumiem będziesz jechał Słowacja i Węgry przez 86 i na Lenti i do granicy w Gorican? Ja startuje 22.06 na noc z Katowic na ten kierunek. Pierwotnie miałem tankować w Letenye ale po zmianach cen w HU to tankowanie w Gorican na INA właśnie planuje.

Ja mam plan taki żeby zatankować się na Węgrzech, po zmianie cen przez Orbana trochę mi to nie leży, ale sprawdzę jak to wygląda na stacjach Oranges przy płatności kartą Revolut. Jeśli policzy mnie po cenie 480ft dotankuję się do pełna, jeśli natomiast w granicach 700ft to jadę dalej i tankuję się na stacji INA już po stronie chorwackiej. Nie jestem tylko pewny czy jechać 86 na Lenti czy nie lepiej na Nagykanizsa. Zobaczymy. Dam znać jak dojedziemy na miejsce. Pozdrawiam.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 10.06.2022 14:47

migchel napisał(a):

Pamiętasz czy automat przyjmuje też monety i jakie nominały banknotów? 480 *5 = 2400 Ft tj. dwa pieniążki i papierek.[/quote]
Monet na pewno nie przyjmuje. Bez obaw z większymi nominałami - przykładowo wrzucasz 10000Ft, tankujesz za 2400Ft, dostajesz kupon na 7600Ft i zabawa od nowa ;) Jak zostanie poniżej 1000Ft (tj. minimalna kwota, za jaką można tankować), np. 400Ft , to po prostu dokładasz np. 1000Ft i tankujesz za 1400Ft). Trzeba pamiętać tylko, żeby nie wrzucić więcej pieniędzy, niż ma się miejsca w baku - bo wtedy zostanie kupon, którego już nie wykorzystasz.[/quote]

Wyjeżdżam jutro wieczorem, również jadę przez HU, zastanawiam się jak to jest na tych stacjach Oranges jak chcesz zapłacić za paliwo np. kartą Revolut. Orientuje się ktoś czy płacąc obcą kartą naliczy należność po stawkach dla madziarów czy dla obcokrajowców? :D[/quote]

Też wyjeżdzamy dziś w nocy .
Chwilę się zastanawiałem czy nie spróbować zalać ale nie mam karty revolut a aliora wielowalutą , więc spokojnie sciągnie w forintach , tylko nie wiem czy ta karta na wstępie nie bedzie rozpoznana jako pl i odrazu platnosc bedzie po "wyzszej" cenie . A ze jadę pierwszy raz do Chorwacji samochodem to trochę stresu jest i nie wiem czy dokladać kombinowania .
A jak wyglada w ogole obluga na tej stacji przy platnosci karta ? najpierw wybiera sie ze chce sie zatankowac te 5 L oplaca karta , dostaje kupon tankuje i ewentualnie znowu to samo ?
Czy moga byc pozniej jakies konsekwencje "nieprawidlowej oplaty" sciaganej jakos po czasie itp ?[/quote]

@Mighel, jak możesz zatankuj i zapłać zwykłą kartą - to tylko 5 litrów, więc w razie czego nie przepłacisz dużo a dasz cenną informację.
Ale jak bedzie jakieś odludzie lub nieczynne, to bez stresu, może ktoś inny spróbuje :)
Spokojnej podróży
kopson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopson » 10.06.2022 15:10

niuniek napisał(a):Przytoczony przykład stacji ENVI, jest zły. Te stacje rozgraniczają już swoich od obcokrajowców a wspomniane wcześniej stacje Orange Oil jeszcze nie i na tych jak na razie czytam można zatankować po niższej cenie. Tu macie instrukcję obsługi płatności kartą i gotówką

szkoda że nie ma tych filmików po angielsku, bo tekstów w j. madziarskim nie tyko nie sposób zrozumieć ale nawet nie ma jak ich skopiować do translatora :|
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 10.06.2022 15:19

niuniek napisał(a):Przytoczony przykład stacji ENVI, jest zły. Te stacje rozgraniczają już swoich od obcokrajowców a wspomniane wcześniej stacje Orange Oil jeszcze nie i na tych jak na razie czytam można zatankować po niższej cenie. Tu macie instrukcję obsługi płatności kartą https://www.youtube.com/watch?v=-6dJ_lDvp5g&t=4s i gotówką https://www.youtube.com/watch?v=yHLMEqZLiEE

Czyli te stacje nie maja jeszcze w ogole opcji tego drozszego paliwa ? Czyli niema sie co obawiac ze przy platnosci karta pobierze jednak wyzsza kwote ? Czy w ogole gdzies sie wyswietli ta cena za litr do zaplaty jesli nie bedzie ona " rządowa " ?
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 10.06.2022 15:47

kopson napisał(a):
szkoda że nie ma tych filmików po angielsku, bo tekstów w j. madziarskim nie tyko nie sposób zrozumieć ale nawet nie ma jak ich skopiować do translatora :|

No szkoda, choć zostaje opcja wpisania do translatora "z palca"... :D Po drugie w ostatnim poście na stronie 128 kolega pisze o wyborze języka, na filmiku też widać.
migchel napisał(a):Czyli te stacje nie maja jeszcze w ogole opcji tego drozszego paliwa ? Czyli niema sie co obawiac ze przy platnosci karta pobierze jednak wyzsza kwote ? Czy w ogole gdzies sie wyswietli ta cena za litr do zaplaty jesli nie bedzie ona " rządowa " ?

Na dwa pierwsze pytania masz już odpowiedź w zacytowanym, moim poście...
Na trzecie - https://orangesoil.hu/araink/
rolunkbg1.jpg
Na zdjęciu (na słupku) widać cenę, należy domniemywać, że będzie
kopson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopson » 10.06.2022 16:15

jeszcze jedno pytanie do kolegi @Soldadd (ale nie tylko): czy kupon, ktory po tankowaniu otrzymuje się jako nadwyżkę za wpłaconą gotówkę wkłada się z powrotem do tego samego "okienka" co banknoty, żeby móc zatankować dalej?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2022 16:46

Borsuczi napisał(a):
slr napisał(a):Jeżeli to nie problem zerknij po ile tam ON i czy później dalej na trasie przy autostradzie będą ceny takie same czy inne dla ON :)

Gorican to przejście mniejsze bo tam jest stacja INA.

Ogólnie daj znać jak trasa bo jak rozumiem będziesz jechał Słowacja i Węgry przez 86 i na Lenti i do granicy w Gorican? Ja startuje 22.06 na noc z Katowic na ten kierunek. Pierwotnie miałem tankować w Letenye ale po zmianach cen w HU to tankowanie w Gorican na INA właśnie planuje.

Ja mam plan taki żeby zatankować się na Węgrzech, po zmianie cen przez Orbana trochę mi to nie leży, ale sprawdzę jak to wygląda na stacjach Oranges przy płatności kartą Revolut. Jeśli policzy mnie po cenie 480ft dotankuję się do pełna, jeśli natomiast w granicach 700ft to jadę dalej i tankuję się na stacji INA już po stronie chorwackiej. Nie jestem tylko pewny czy jechać 86 na Lenti czy nie lepiej na Nagykanizsa. Zobaczymy. Dam znać jak dojedziemy na miejsce. Pozdrawiam.

Daj znać jaka cena ON w Gorican INA bo tam pewnie jak cos bedziesz tankowac :)
Soldadd
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Soldadd » 10.06.2022 20:03

kopson napisał(a):jeszcze jedno pytanie do kolegi @Soldadd (ale nie tylko): czy kupon, ktory po tankowaniu otrzymuje się jako nadwyżkę za wpłaconą gotówkę wkłada się z powrotem do tego samego "okienka" co banknoty, żeby móc zatankować dalej?

Tak, tam gdzie banknoty.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.06.2022 20:18

A tymczasem gazik spadł na 3,40 :hearts: :devil: :sm: przy cenie 7,90 za PB95
Borsuczi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borsuczi » 11.06.2022 04:55

Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km. W tej samej miejscowości na stacji OMV cena ON wynosiła 770ft dla wszystkich nie posiadających dowodu rejestracyjnego pojazdu zarejestrowanego w HU. Pokazałem Orbanowi „F.U.C.K’a” i poleciałem w kierunku Letenye. Na każdym pylonie stacji ceny wyświetlone są albo 479.90 albo 480,00ft. Natomiast na dystrybutorach są naklejone kartki z informacją jaka cena jest dla kogo.

Ceny paliw w drodze z przejscia Boboszów na dolnym śląsku :

Czechy : 45,90 CZK
Słowacja : 1,869€
Węgry : 770ft - cena rynkowa dla nie-madziarów
Chorwacja : 13,08HRK ( Gorican stacja INA )
14,57HRK ( Diesel Plus )
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 11.06.2022 06:50

Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km. W tej samej miejscowości na stacji OMV cena ON wynosiła 770ft dla wszystkich nie posiadających dowodu rejestracyjnego pojazdu zarejestrowanego w HU. Pokazałem Orbanowi „F.U.C.K’a” i poleciałem w kierunku Letenye. Na każdym pylonie stacji ceny wyświetlone są albo 479.90 albo 480,00ft. Natomiast na dystrybutorach są naklejone kartki z informacją jaka cena jest dla kogo.

Ceny paliw w drodze z przejscia Boboszów na dolnym śląsku :

Czechy : 45,90 CZK
Słowacja : 1,869€
Węgry : 770ft - cena rynkowa dla nie-madziarów
Chorwacja : 13,08HRK ( Gorican stacja INA )
14,57HRK ( Diesel Plus )

Czyli nie ma co kombinować, przed wyjazdem ORLEN Wieszowa a następnie Gorican INA (przejście).
Zdaje się że w tym roku Chorwacja będzie miała konkurencyjne ceny paliw w stosunku do innych krajów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 130
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone