migchel napisał(a):
O ktorej macie wylot z pl i jakiej mniej wiecej lokalizacji i docelowo jaki region chorwacji ? O ktorej mniej wiecej planujesz byc na miejscu ?
slr napisał(a):Jeżeli to nie problem zerknij po ile tam ON i czy później dalej na trasie przy autostradzie będą ceny takie same czy inne dla ON
Gorican to przejście mniejsze bo tam jest stacja INA.
Ogólnie daj znać jak trasa bo jak rozumiem będziesz jechał Słowacja i Węgry przez 86 i na Lenti i do granicy w Gorican? Ja startuje 22.06 na noc z Katowic na ten kierunek. Pierwotnie miałem tankować w Letenye ale po zmianach cen w HU to tankowanie w Gorican na INA właśnie planuje.
migchel napisał(a):
niuniek napisał(a):Przytoczony przykład stacji ENVI, jest zły. Te stacje rozgraniczają już swoich od obcokrajowców a wspomniane wcześniej stacje Orange Oil jeszcze nie i na tych jak na razie czytam można zatankować po niższej cenie. Tu macie instrukcję obsługi płatności kartą i gotówką
niuniek napisał(a):Przytoczony przykład stacji ENVI, jest zły. Te stacje rozgraniczają już swoich od obcokrajowców a wspomniane wcześniej stacje Orange Oil jeszcze nie i na tych jak na razie czytam można zatankować po niższej cenie. Tu macie instrukcję obsługi płatności kartą https://www.youtube.com/watch?v=-6dJ_lDvp5g&t=4s i gotówką https://www.youtube.com/watch?v=yHLMEqZLiEE
kopson napisał(a):
szkoda że nie ma tych filmików po angielsku, bo tekstów w j. madziarskim nie tyko nie sposób zrozumieć ale nawet nie ma jak ich skopiować do translatora
migchel napisał(a):Czyli te stacje nie maja jeszcze w ogole opcji tego drozszego paliwa ? Czyli niema sie co obawiac ze przy platnosci karta pobierze jednak wyzsza kwote ? Czy w ogole gdzies sie wyswietli ta cena za litr do zaplaty jesli nie bedzie ona " rządowa " ?
Borsuczi napisał(a):slr napisał(a):Jeżeli to nie problem zerknij po ile tam ON i czy później dalej na trasie przy autostradzie będą ceny takie same czy inne dla ON
Gorican to przejście mniejsze bo tam jest stacja INA.
Ogólnie daj znać jak trasa bo jak rozumiem będziesz jechał Słowacja i Węgry przez 86 i na Lenti i do granicy w Gorican? Ja startuje 22.06 na noc z Katowic na ten kierunek. Pierwotnie miałem tankować w Letenye ale po zmianach cen w HU to tankowanie w Gorican na INA właśnie planuje.
Ja mam plan taki żeby zatankować się na Węgrzech, po zmianie cen przez Orbana trochę mi to nie leży, ale sprawdzę jak to wygląda na stacjach Oranges przy płatności kartą Revolut. Jeśli policzy mnie po cenie 480ft dotankuję się do pełna, jeśli natomiast w granicach 700ft to jadę dalej i tankuję się na stacji INA już po stronie chorwackiej. Nie jestem tylko pewny czy jechać 86 na Lenti czy nie lepiej na Nagykanizsa. Zobaczymy. Dam znać jak dojedziemy na miejsce. Pozdrawiam.
kopson napisał(a):jeszcze jedno pytanie do kolegi @Soldadd (ale nie tylko): czy kupon, ktory po tankowaniu otrzymuje się jako nadwyżkę za wpłaconą gotówkę wkłada się z powrotem do tego samego "okienka" co banknoty, żeby móc zatankować dalej?
Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km. W tej samej miejscowości na stacji OMV cena ON wynosiła 770ft dla wszystkich nie posiadających dowodu rejestracyjnego pojazdu zarejestrowanego w HU. Pokazałem Orbanowi „F.U.C.K’a” i poleciałem w kierunku Letenye. Na każdym pylonie stacji ceny wyświetlone są albo 479.90 albo 480,00ft. Natomiast na dystrybutorach są naklejone kartki z informacją jaka cena jest dla kogo.
Ceny paliw w drodze z przejscia Boboszów na dolnym śląsku :
Czechy : 45,90 CZK
Słowacja : 1,869€
Węgry : 770ft - cena rynkowa dla nie-madziarów
Chorwacja : 13,08HRK ( Gorican stacja INA )
14,57HRK ( Diesel Plus )
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi