napisał(a) migchel » 10.06.2022 07:29
[/quote]
Pamiętasz czy automat przyjmuje też monety i jakie nominały banknotów? 480 *5 = 2400 Ft tj. dwa pieniążki i papierek.[/quote]
Monet na pewno nie przyjmuje. Bez obaw z większymi nominałami - przykładowo wrzucasz 10000Ft, tankujesz za 2400Ft, dostajesz kupon na 7600Ft i zabawa od nowa
Jak zostanie poniżej 1000Ft (tj. minimalna kwota, za jaką można tankować), np. 400Ft , to po prostu dokładasz np. 1000Ft i tankujesz za 1400Ft). Trzeba pamiętać tylko, żeby nie wrzucić więcej pieniędzy, niż ma się miejsca w baku - bo wtedy zostanie kupon, którego już nie wykorzystasz.[/quote]
Wyjeżdżam jutro wieczorem, również jadę przez HU, zastanawiam się jak to jest na tych stacjach Oranges jak chcesz zapłacić za paliwo np. kartą Revolut. Orientuje się ktoś czy płacąc obcą kartą naliczy należność po stawkach dla madziarów czy dla obcokrajowców?
[/quote]
Też wyjeżdzamy dziś w nocy .
Chwilę się zastanawiałem czy nie spróbować zalać ale nie mam karty revolut a aliora wielowalutą , więc spokojnie sciągnie w forintach , tylko nie wiem czy ta karta na wstępie nie bedzie rozpoznana jako pl i odrazu platnosc bedzie po "wyzszej" cenie . A ze jadę pierwszy raz do Chorwacji samochodem to trochę stresu jest i nie wiem czy dokladać kombinowania .
A jak wyglada w ogole obluga na tej stacji przy platnosci karta ? najpierw wybiera sie ze chce sie zatankowac te 5 L oplaca karta , dostaje kupon tankuje i ewentualnie znowu to samo ?
Czy moga byc pozniej jakies konsekwencje "nieprawidlowej oplaty" sciaganej jakos po czasie itp ?