Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2022 07:50

kajak napisał(a):Tankowałem w niedzielę 05.06.2022 na stacji Shell koło Varazdin, diesel tańszy 11,14 HKN, benzyna z tego co pamiętam 11,86 HKN. Ceny paliw na banerach obok stacji benzynowych w Chorwacji jednakowe. Lepsze paliwa droższe około 0,5 HKN . Paliwo tak jak pisałem wyżej od środy ma stanieć, w mediach ciągle o tym mówią.

To jak tam się kręcisz gdzieś przy autostradzie od strony Węgier w Chorwacji to daj znać jak z cenami po środzie :)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 07.06.2022 07:57

CroVisitor
Globtroter
Re: Ominięcie autostrady w Słoweni przez Bad Radkersburg i O

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroVisitor » 07.06.2022 09:31

majkel001 napisał(a):
CroVisitor napisał(a):Z soboty na niedzielę (11 na 12 czerwca) będziemy jechać i powtarzamy trasę z tamtego roku.
Zjazd 128 w Austrii na Ilz, potem Feldbach, Bad Radkersburg i do Ormoż.
Dam znać co i jak.

Jechałem w zeszłym roku, naprawdę spoko trasa, tyle że przekraczałem w Trnovec
W tym roku też tak planujemy, więc chętnie poznam relacje... minus tej trasy jak ktoś jedzie w nocy, to brak możliwości zatankowania na Sloweni, bo stacje w nocy pozamykane...

Zgadza się do co słoweńskich stacji paliw, z tym, że my wyruszamy z dolnegośląska koło 22 i w okolicach 7-7:30 będziemy w Słowenii, więc już stacje będą otwarte.
Genzo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Genzo » 07.06.2022 09:56

majkel001 napisał(a):
CroVisitor napisał(a):Z soboty na niedzielę (11 na 12 czerwca) będziemy jechać i powtarzamy trasę z tamtego roku.
Dam znać co i jak.

W tym roku też tak planujemy, więc chętnie poznam relacje... minus tej trasy jak ktoś jedzie w nocy, to brak możliwości zatankowania na Sloweni, bo stacje w nocy pozamykane...

Nie do końca się zgadzam.
Wydaje mi się, że są stacje całodobowe.
A co ze stacjami samoobsługowymi? również całodobowe (nawet na street view można zauważyć znaczek 24/7)
CroVisitor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroVisitor » 07.06.2022 10:04

Genzo napisał(a):
majkel001 napisał(a):
Dam znać co i jak.

Nie do końca się zgadzam.
Wydaje mi się, że są stacje całodobowe.
A co ze stacjami samoobsługowymi? również całodobowe (nawet na street view można zauważyć znaczek 24/7)

Rzeczywiście, wydaje się, że ta jest całodobowa - https://www.google.pl/maps/place/AS+24/@46.5905826,16.1053983,17.5z/data=!4m5!3m4!1s0x476f41b68046fc95:0xdec77f1f73ec13c8!8m2!3d46.5910175!4d16.1077571, a będę koło niej przejeżdżać tylko w porannych godzinach.
Ja będę tankować w Ormoż, na ostatniej stacji przed Chorwacją.
Tomy Lee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy Lee » 07.06.2022 10:14

Nie wiem jak w tym roku ale mnie zawsze wydawało się, że korzystniej wychodziło tankowanie w Austrii. Z reguły pod korek na bezobsługowych tuż przed wjazdem do Słowenii. Przeważnie na Ford Levak.
CroVisitor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroVisitor » 07.06.2022 10:20

Tomy Lee napisał(a):Nie wiem jak w tym roku ale mnie zawsze wydawało się, że korzystniej wychodziło tankowanie w Austrii. Z reguły pod korek na bezobsługowych tuż przed wjazdem do Słowenii. Przeważnie na Ford Levak.

Diesel:
Austria - ~1,86 Euro / litr
Słowenia ~1,67 Euro / litr

Z tego, co wiem, to w Słowenii jest stała cena (tylko nie wiem do kiedy, więc nie chcę babola strzelić, wydaje mi się, że do końca lipca).
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 07.06.2022 10:30

sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):Jadąc do Chorwacji nigdy nie szukam najtańszej stacji. Zapali mi się rezerwa to tankuję.
Jeśli ktoś z północnej Polski jadąc A1 chce jeszcze dotankować auto w PL ale niekoniecznie drożej przy samej granicy to można zjechać do Gliwic albo Żor. Straci się trochę czasu ale zyska kilka złotych.

Można też do Piekar Śląskich , Bytomia lub Zabrza. Wszędzie będzie o ~30 gr taniej i zero kolejek

Ciut dalej ale też. W Piekarach i w Bytomiu są stacje BP bardzo blisko autostrady. W Zabrzu nie kojarzę.

Na wysokości Zabrza jest zjazd na Wieszową. I zaraz jest Orlen przy rondzie . Będzie może z kilometr od autobany. Zjazd jest przed MOP Wieszowa

Aż się dziwię że chcecie tankować w Bytomiu czy Zabrzu :) a nie w Jastrzebiu Zdrój.
Miasto najbliżej granicy, kilka km od A1. W mieście są BP, Orlen, Shell czy Circle. Co najważniejsze paliwo w normalnych cenach.
Sam tankowałem na BP :)
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 07.06.2022 10:46

yarko2000 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):Jadąc do Chorwacji nigdy nie szukam najtańszej stacji. Zapali mi się rezerwa to tankuję.
Jeśli ktoś z północnej Polski jadąc A1 chce jeszcze dotankować auto w PL ale niekoniecznie drożej przy samej granicy to można zjechać do Gliwic albo Żor. Straci się trochę czasu ale zyska kilka złotych.

Można też do Piekar Śląskich , Bytomia lub Zabrza. Wszędzie będzie o ~30 gr taniej i zero kolejek

Ciut dalej ale też. W Piekarach i w Bytomiu są stacje BP bardzo blisko autostrady. W Zabrzu nie kojarzę.

Na wysokości Zabrza jest zjazd na Wieszową. I zaraz jest Orlen przy rondzie . Będzie może z kilometr od autobany. Zjazd jest przed MOP Wieszowa

Aż się dziwię że chcecie tankować w Bytomiu czy Zabrzu :) a nie w Jastrzebiu Zdrój.
Miasto najbliżej granicy, kilka km od A1. W mieście są BP, Orlen, Shell czy Circle. Co najważniejsze paliwo w normalnych cenach.

Bo nie każdy jedzie przez Czechy, część odbija na Cieszyn np. w Żorach. Ponadto co podajesz jest w dużej odległości od głównego szlaku a tu masz praktycznie na węźle autostradowym :
https://www.google.pl/maps/place/Stacja ... 18.7812621
lub przy samej drodze (kier.Cieszyn):
https://www.google.pl/maps/place/Stacja ... 18.6983695
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 07.06.2022 10:53

sito_zabrze napisał(a):]

Fakt, zapomniałem o niej. A często tamtędy przejeżdżam. Na A1 jest sporo zjazdów na Zabrze. Czy to jedyne ze stacją tak blisko zjazdu?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 07.06.2022 10:55

yarko2000 napisał(a):

Zależy czy chcesz tankować przy A1 czy chcesz trochę czasu spędzić na dojeździe do stacji ;)
Genzo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Genzo » 07.06.2022 11:12

CroVisitor napisał(a):
Tomy Lee napisał(a):Nie wiem jak w tym roku ale mnie zawsze wydawało się, że korzystniej wychodziło tankowanie w Austrii. Z reguły pod korek na bezobsługowych tuż przed wjazdem do Słowenii. Przeważnie na Ford Levak.

Diesel:
Austria - ~1,86 Euro / litr
Słowenia ~1,67 Euro / litr

Z tego, co wiem, to w Słowenii jest stała cena (tylko nie wiem do kiedy, więc nie chcę babola strzelić, wydaje mi się, że do końca lipca).

Z tego co pamiętam, do 10-go sierpnia
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 07.06.2022 11:49

kajak napisał(a):Tankowałem w niedzielę 05.06.2022 na stacji Shell koło Varazdin, diesel tańszy 11,14 HKN, benzyna z tego co pamiętam 11,86 HKN. Ceny paliw na banerach obok stacji benzynowych w Chorwacji jednakowe. Lepsze paliwa droższe około 0,5 HKN . Paliwo tak jak pisałem wyżej od środy ma stanieć, w mediach ciągle o tym mówią.

O której stacji mówisz?
Bo jest stacja przy autostradzie w okolicach Varazdin, na której GM pokazuje zupełnie inną cenę paliwa niż na innych stacjach:
https://goo.gl/maps/5fdubcmBqd1i6Lor9

Aktualnie na wegierskich stacjach pokazują się ceny rynkowe mocno powyżej 750 HUF za 1l ON (780 - 9,36 zł) i PB95 (768 - 9,21 zł)
https://www.mpetrol.hu/
Czyli 300 HUF więcej niż cena "reglamentowana".
No to się madziary nie na chapią na obcokrajowym tankowaniu.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 07.06.2022 13:16

marekkowalak napisał(a):
robertms napisał(a):
:) Bo tankowac, to trzeba umić... :)
Chyba wszyscy z PL wiedzo, że najtansze paliwo jest w Częstochowie, a nie w Mszanie... :)

A nie w Żorach?

A gdzie to?
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 07.06.2022 13:17

W Żorach zapewne na Auchan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 126
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone