Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 06.06.2022 17:17

medalik79 napisał(a):Fuelo pokazuje na niektórych stacjach LUKOIL 590 forintów za ON,ciekawe jak to się ma do rzeczywistości

Fuelio ceny paliwa ma od kierowców którzy wpisują tankowania. Masz tam podane z kiedy są ceny.

Np z dzisiaj widzę jest info z Węgier z Letenye na 95 479,90 FT ale dla Gorican jest tylko na LPG z 7 dni wstecz. Czyli mało w tym rejonie użytkowników :)
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 06.06.2022 18:35

Raz jeden tankowałem na tym BP w Mszanie podczas podróży do Chorwacji. O jeden raz za dużo.
Do tankowania kolejki, do kas kolejki, do toalety kolejki, do zakupu winiet kolejki.
Tłok, chaos, brud.
Straciłem tam chyba z 40 minut.
A ceny paliw chyba najwyższe w promieniu 30 km.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 06.06.2022 18:53

Slavko1974 napisał(a):Raz jeden tankowałem na tym BP w Mszanie podczas podróży do Chorwacji. O jeden raz za dużo.
Do tankowania kolejki, do kas kolejki, do toalety kolejki, do zakupu winiet kolejki.
Tłok, chaos, brud.

:) Bo tankowac, to trzeba umić... :)
Chyba wszyscy z PL wiedzo, że najtansze paliwo jest w Częstochowie, a nie w Mszanie... :)
kajak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kajak » 06.06.2022 21:55

Letenye 95 479,90 FT ale obok dystrybutora jest naklejona kartka z oficjalnymi cenami i 95 kosztowała ponad 750 FT
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 06.06.2022 22:03

Wiem, ze nie wiele z was jedzie do Chorwacji przez Francje pewnie nieliczni pojada przez Niemcy. Cena paliw we Francji w ciagu paru dni skoczyla blisko 20centow w gore. Diesel na przelomie maja/czerwca kosztowal mniej wiecej 1.90eur a teraz juz 2.07eur.

To beda bez dwoch zdan bardzo drogie wakacje, zaczynam zalowac, ze nie kupilem all inclusive gdzies nad Morzem Srodziemnym za te pieniadze mialbym niezly 5gwiazdkowy hotel a i to nie wiem czy by nie wyszlo troche taniej. W Uk srednia cena diesla to juz 1.86gbp. Kiedy to sie skonczy?! Cena barylki idzie troche w gore i momentalnie podwyzki na stacjach, cena barylki spada to cena pozostaje taka sama.
kajak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kajak » 06.06.2022 22:20

Od środy tanieje paliwo w Chorwacji.
Građani od srijede mogu očekivati blago smanjenje cijena na benzinskim pumpama zahvaljujući intervenciji Vlade koja je u ponedjeljak dodatno smanjila trošarine na gorivo i ograničila marže. Izmjenom dviju uredbi, trošarine na benzin smanjuju se za dodatnih 40 lipa po litri, što je ukupno za 80 lipa u odnosu na razdoblje do ožujka, a dizel za dodatnih 20 lipa ili ukupno 40 lipa, dok se marža trgovaca naftnih derivata na benzine, dizel i plavi dizel smanjuje za dodatnih 10 lipa.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 06.06.2022 22:46

robertms napisał(a):
Slavko1974 napisał(a):Raz jeden tankowałem na tym BP w Mszanie podczas podróży do Chorwacji. O jeden raz za dużo.
Tłok, chaos, brud.

Chyba wszyscy z PL wiedzo, że najtansze paliwo jest w Częstochowie, a nie w Mszanie... :)

W tym tygodniu będę jechał A1 na swoje ranczo to zmarnuje te 0,5 litra lpg i obadam wam ceny na MOP między Pyrzowicami a Gliwicami, no i zjade też z A1 i obadamy jakie ceny są w aglomeracji.... :wink: :mrgreen: :oczko_usmiech:
TIPOSS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TIPOSS » 07.06.2022 05:52

Proszę o informację czy forumowicze sprawdzali już samoobsługowe stacje paliw na Węgrzech NP. Orangesoil
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 07.06.2022 06:20

robertms napisał(a):

A nie w Żorach?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 07.06.2022 07:04

sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):Jadąc do Chorwacji nigdy nie szukam najtańszej stacji. Zapali mi się rezerwa to tankuję.
Jeśli ktoś z północnej Polski jadąc A1 chce jeszcze dotankować auto w PL ale niekoniecznie drożej przy samej granicy to można zjechać do Gliwic albo Żor. Straci się trochę czasu ale zyska kilka złotych.

Można też do Piekar Śląskich , Bytomia lub Zabrza. Wszędzie będzie o ~30 gr taniej i zero kolejek

Ciut dalej ale też. W Piekarach i w Bytomiu są stacje BP bardzo blisko autostrady. W Zabrzu nie kojarzę.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2022 07:06

sito_zabrze napisał(a):
robertms napisał(a):
Tłok, chaos, brud.

W tym tygodniu będę jechał A1 na swoje ranczo to zmarnuje te 0,5 litra lpg i obadam wam ceny na MOP między Pyrzowicami a Gliwicami, no i zjade też z A1 i obadamy jakie ceny są w aglomeracji.... :wink: :mrgreen: :oczko_usmiech:

Tylko jaki jest sens teraz sprawdzać te ceny jak ktoś pojedzie za miesiąc albo później :) Wiadomo jak teraz jest z cenami. Odnośnie cen :) właśnie patrze na Fuelio mapę...

- MOP Wieszowa - ORLEN Zabrze:
z wczoraj 95 - 8,07 zł
reszta paliw niestety z przed paru dni
- MOP Rowień Wschód - LOTOS Żory:
z wczoraj 95 - 8,07 zł
reszta paliw niestety także z przed paru dni
- MOP Mszana Północ - BP Mszana
z wczoraj 95 - 7,89 zł
2 dni ON - 7,75 zł
- Czechy EuroOil Ostrava Smer Ostrava
niestety brak danych aktualnych
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2022 07:08

kajak napisał(a):Letenye 95 479,90 FT ale obok dystrybutora jest naklejona kartka z oficjalnymi cenami i 95 kosztowała ponad 750 FT

Jechałeś tam ostatnio tak? Cena co podajesz nieźle :( Info z Gorican po stronie Chorwackiej bo obok za przejściem granicznym by się przydało też jeszcze teraz jak jakieś zmiany cen wprowadzili :)
kajak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kajak » 07.06.2022 07:29

Tankowałem w niedzielę 05.06.2022 na stacji Shell koło Varazdin, diesel tańszy 11,14 HKN, benzyna z tego co pamiętam 11,86 HKN. Ceny paliw na banerach obok stacji benzynowych w Chorwacji jednakowe. Lepsze paliwa droższe około 0,5 HKN . Paliwo tak jak pisałem wyżej od środy ma stanieć, w mediach ciągle o tym mówią.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 07.06.2022 07:42

slr napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
robertms napisał(a):
Tłok, chaos, brud.

Tylko jaki jest sens teraz sprawdzać te ceny jak ktoś pojedzie za miesiąc albo później :) Wiadomo jak teraz jest z cenami. Odnośnie cen :) właśnie patrze na Fuelio mapę...

- MOP Wieszowa - ORLEN Zabrze:
z wczoraj 95 - 8,07 zł

Po to żeby porównać różnice między cena przy A1 i po zjeździe z niej. Oczywiście na chwilę obecną.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 07.06.2022 07:43

empire13 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
empire13 napisał(a):Jadąc do Chorwacji nigdy nie szukam najtańszej stacji. Zapali mi się rezerwa to tankuję.
Jeśli ktoś z północnej Polski jadąc A1 chce jeszcze dotankować auto w PL ale niekoniecznie drożej przy samej granicy to można zjechać do Gliwic albo Żor. Straci się trochę czasu ale zyska kilka złotych.

Można też do Piekar Śląskich , Bytomia lub Zabrza. Wszędzie będzie o ~30 gr taniej i zero kolejek

Ciut dalej ale też. W Piekarach i w Bytomiu są stacje BP bardzo blisko autostrady. W Zabrzu nie kojarzę.

Na wysokości Zabrza jest zjazd na Wieszową. I zaraz jest Orlen przy rondzie . Będzie może z kilometr od autobany. Zjazd jest przed MOP Wieszowa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 125
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone