Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 01.06.2022 20:18

Tomas12 napisał(a):Ja tankowałem zazwyczaj w Dover bo to dobre 4hr drogi z domu a potem po zjezdzie z promu od razu w droge na pełnym zbiorniku. . A może tym razem zrobię że zatankuje we Francji a potem zobacze ile uciągne na tempomacie do kolejnego tankowania. Także trasa w jedna str. około 2430km(UK- CRO)

No ja mam okolo 2150km, wiec troche blizej. U mnie jest o tyle dobrze, ze zbiornik mam spory bo 67litrow wiec zalezy jak bede operowal gazem ale co by sie niedzialo to te 700km spokojnie zrobie i jeszcze bede mial troche zapasu. Jadac na urlop przeciez nikt nie bedzie lecial 160-180km/h, chociaz pewnie znajda sie i tacy.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 01.06.2022 21:05

Sporo ponad 2000 Km w jedną stronę ...
A tak z ciekawości, dlaczego nie samolotem? Przecież to dwa dni jazdy jest :/
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 01.06.2022 21:53

Flayszakal napisał(a):Sporo ponad 2000 Km w jedną stronę ...

Loty z uk sa drogie a wypozyczenie samochodu jeszcze drozsze (bagaze itd ograniczone) W tym roku bardzo podrozalo. Zalezalo mi tez zeby pojezdzic troche na miejscu i cos zobaczyc. Pozatym dawno nigdzie nie bylem dalej autem i mam ochote na maly eurotrip. Juz pare takich misji zrobilem, glownie kierunek polwysep iberyjski. Ponadro wracam przez Polske, wiec odwiedzam tez rodzine za jednym zamachem, a mieszkaja bardzo blisko czeskiej granicy na Dolnym Slasku wiec na raz spokojnie do zrobienia. 1200km z Makarskiej.
maniieek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniieek » 01.06.2022 22:27

ceny z 01/06/2022
paliw_cro.jpg
Tomas12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas12 » 01.06.2022 22:33

Ja mam jeszcze 2 opcje ze pojadę z UK do PL a potem do CRO
Ostatnio edytowano 01.06.2022 22:40 przez Tomas12, łącznie edytowano 1 raz
Tomas12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas12 » 01.06.2022 22:34

mr-owl napisał(a):

Loty z uk sa drogie a wypozyczenie samochodu jeszcze drozsze (bagaze itd ograniczone) W tym roku bardzo podrozalo. Zalezalo mi tez zeby pojezdzic troche na miejscu i cos zobaczyc. Pozatym dawno nigdzie nie bylem dalej autem i mam ochote na maly eurotrip. Juz pare takich misji zrobilem, glownie kierunek polwysep iberyjski. Ponadro wracam przez Polske, wiec odwiedzam tez rodzine za jednym zamachem, a mieszkaja bardzo blisko czeskiej granicy na Dolnym Slasku wiec na raz spokojnie do zrobienia. 1200km z Makarskiej.

U mnie podobnie bo lubię na miejscu pojeździć i pozwiedzać dlatego wybieram sie swoim autem.
Kolejna sprawa to mam zawsze z soba deski do pływania i inne sprzęt który do samolotu nie zabiorę.
Druga opcje rozważam to trasa dłuższa(2730km) do CRO bo z UK jechałbym do PL i tyle dobrze bo mieszkam niedaleko granic Czechy i Niemcy (dolny slask ) a potem do CRO ale zobaczę jak wyjdzie. Także troche droga okrężna ale syn chce jechać na dodatkowe wakacje do babci do PL.
Ostatnio edytowano 01.06.2022 22:42 przez Tomas12, łącznie edytowano 1 raz
Tomas12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas12 » 01.06.2022 22:38

mr-owl napisał(a):

Ponadro wracam przez Polske, wiec odwiedzam tez rodzine za jednym zamachem, a mieszkaja bardzo blisko czeskiej granicy na Dolnym Slasku wiec na raz spokojnie do zrobienia. 1200km z Makarskiej.

Fajnie sie składa bo ja tez mieszkam przy czeskiej granicy(dolny slask)
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 01.06.2022 23:13

Tomas12 napisał(a):
mr-owl napisał(a):

Ponadro wracam przez Polske, wiec odwiedzam tez rodzine za jednym zamachem, a mieszkaja bardzo blisko czeskiej granicy na Dolnym Slasku wiec na raz spokojnie do zrobienia. 1200km z Makarskiej.

Fajnie sie składa bo ja tez mieszkam przy czeskiej granicy(dolny slask)

Moze sie gdzies przypadkiem spotkamy na trasie, kto wie :) Zalezy kiedy sie wybierasz.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 02.06.2022 06:20

Koledzy już odpowiedzieli, od siebie dodam, że u mnie nie chodzi o kilometry i czas dojazdu. Do Andaluzji miałem 3100 km, na Peloponez 2600 km, mógłbym oczywiście samolotem, zapewne taniej (zważywszy na obecne ceny paliwa), ale nie chcę. Lubię jeździć samochodem, sprawia mi to przyjemność, pakuję, co chcę, zatrzymuję się gdzie chcę, zwiedzam coś po drodze, a i na miejscu samochód nie stoi. Dla mnie urlop zaczyna się w momencie zamknięcia drzwi samochodu. A nawet szybciej, przygotowanie podróży też jest fajnym etapem dla mnie.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 02.06.2022 12:19

maniieek napisał(a):ceny z 01/06/2022
paliw_cro.jpg

Nie jest źle, diesel po równiutkie 8 złotych.
emjot1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emjot1 » 02.06.2022 13:13

ziemniak napisał(a):
paliw_cro.jpg

Hehe, kiedyś paliwo po 5zł było drogie, teraz po 8zł to okazja panie :) takie czasy
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 02.06.2022 13:21

emjot1 napisał(a):
ziemniak napisał(a):
paliw_cro.jpg

Hehe, kiedyś paliwo po 5zł było drogie, teraz po 8zł to okazja panie :) takie czasy

Wczoraj w "Szkle kontaktowym" widziałem mniej więcej taki tekst:
Dzisiaj kupiłem tańsze paliwo - tańsze niż jutro...
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 02.06.2022 16:09

ziemniak napisał(a):
paliw_cro.jpg

Coś mi ta cena nie pasowała, sprawdziłem i chyba Chorwacja wprowadziła niższą cenę za paliwo. Ciekawe jak długo... Teraz wychodzi ok. 8 zł za litr, a jeszcze parę dni wstecz wychodziło ok. 8,50 zł.

Patrząc po cenie lepszego diesla to tak by wychodziło, bo jest 1,25 kuny droższy, a zazwyczaj to były jakieś lipki różnicy?

Czyli póki co taniej niż w 'turystycznych Węgrzech'.

:papa: :hut: 8)
kris86k
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris86k » 02.06.2022 16:56

I jak tam. Próbował ktoś tankować na automatycznych stacjach na Węgrzech?
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 02.06.2022 20:18

Polecam jadąc do Chorwacji zatańskować na peirwszej stacji za Lućko (chyba Crodux), paliwo na autostradzie kosztowało 12,12 HRK, dalej już było po ok. 14 HRK
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 120
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone