Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 04.05.2022 19:20

Ktoś napisał głupotę, na pewno dla kierowców aut osobowych cena jest taka sama. Pamiętaj, że ceny obowiązują póki co do 1 lipca!
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 04.05.2022 20:11

yzedef napisał(a):W temacie wątku, jak wiecie na Węgrzech mamy ceny ustawowe maksymalne na paliwa, patrząc na różne strony z cenami paliw w EU można znaleźć przy tym kraju taką gwiazdkę i informację - * cena w oparciu o urzędowe maksymalne ceny dla kierowców z Węgier.
Ktoś poruszał się ostatnio po tym kraju ?, jak traktowani są obcokrajowcy tankujący samochody nie zarejestrowane na Węgrzech ?. Mam w planach tankowanie w tym kraju i wolałbym wiedzieć czy np. Polacy nie będą mieli cena urzędowa x 3. Wtedy jakoś doturlam się do Cro na tankowanie lub zrobię to na Słowacji.

Nie widziałem osobiście, ale rodzina mieszkająca niedaleko granicy SK-HU twierdzi, że pierwszy MOL za granicą przy starej drodze (nie autostradzie) jest niemal nonstop oblegany przez tankujących Słowaków, więc chyba nie różnicują.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 06.05.2022 10:36

ziemniak napisał(a):Ktoś napisał głupotę, na pewno dla kierowców aut osobowych cena jest taka sama. Pamiętaj, że ceny obowiązują póki co do 1 lipca!

Czyli trzeba zatankować najpóźniej do godz. 23.59 ..
W razie czego przyspieszę wyjazd o 2-3h
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 06.05.2022 12:36

yzedef napisał(a):W temacie wątku, jak wiecie na Węgrzech mamy ceny ustawowe maksymalne na paliwa, patrząc na różne strony z cenami paliw w EU można znaleźć przy tym kraju taką gwiazdkę i informację - * cena w oparciu o urzędowe maksymalne ceny dla kierowców z Węgier.
Ktoś poruszał się ostatnio po tym kraju ?, jak traktowani są obcokrajowcy tankujący samochody nie zarejestrowane na Węgrzech ?. Mam w planach tankowanie w tym kraju i wolałbym wiedzieć czy np. Polacy nie będą mieli cena urzędowa x 3. Wtedy jakoś doturlam się do Cro na tankowanie lub zrobię to na Słowacji.

Byłem na Majówce nad Balatonem. Cena benzyny 95 jaką płaciłem to 480 forintów, co daje około 5,93 zł. Tankowałem tylko raz na MOLu o ile pamiętam.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 07.05.2022 07:47

Byłem na Majówce nad Balatonem. Cena benzyny 95 jaką płaciłem to 480 forintów, co daje około 5,93 zł. Tankowałem tylko raz na MOLu o ile pamiętam.

I to jest dobra informacja :)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 07.05.2022 08:13

A200universeblue napisał(a):Właśnie rakieta uderzyła w dworzec kolejowy w wolowcu przy granicy ze Słowacja i Wegrami.
Śmiechy chichy wyjdą wam jeszcze bokiem

A najlepiej w ogóle nie wyjeżdżać i przenieść sie z rodzina na Islandię.

To nie jest forum o postapokaliptycznej wizjii świata, więc daruj sobie...
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 07.05.2022 10:30

Szanowni, tak sobie śmigam po mapie Chorwacji i przy wyszukiwaniu stacji paliw przy każdej (niezależnie czy przy autostradzie czy też nie) pokazuje się cena 12,62 HRK za Pb95. Czy Chorwacja wprowadziła jakieś górne limity cen paliw? czy ktoś coś wie? a jeśli tak to "po ile diesel, panocku"? :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.05.2022 11:20

Tofik_83 napisał(a):Szanowni, tak sobie śmigam po mapie Chorwacji i przy wyszukiwaniu stacji paliw przy każdej (niezależnie czy przy autostradzie czy też nie) pokazuje się cena 12,62 HRK za Pb95. Czy Chorwacja wprowadziła jakieś górne limity cen paliw? czy ktoś coś wie? a jeśli tak to "po ile diesel, panocku"? :)

Raczej nie, tu masz aktualne ceny https://www.hak.hr/info/cijene-goriva/#li_eurodizel
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 07.05.2022 12:31

dids76 napisał(a):
Tofik_83 napisał(a):Szanowni, tak sobie śmigam po mapie Chorwacji i przy wyszukiwaniu stacji paliw przy każdej (niezależnie czy przy autostradzie czy też nie) pokazuje się cena 12,62 HRK za Pb95. Czy Chorwacja wprowadziła jakieś górne limity cen paliw? czy ktoś coś wie? a jeśli tak to "po ile diesel, panocku"? :)

Raczej nie, tu masz aktualne ceny https://www.hak.hr/info/cijene-goriva/#li_eurodizel

dzieki, nie znalem tej strony.
Powiem tak, nie jest dobrze, zakładając 14 kun za 1l ON wychodzi 14*0,63= 8,82 :(
a przeciez pierwsza połowa maja to nie jest jeszcze sezon urlopowy ...
kamil389
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil389 » 11.05.2022 07:30

Dzień dobry.

Czy ktoś może posiada informację czy stacja MOL z Letenye jest czynna 24/7?
Niestety nie mogę dodać linku, adres stacji z Google Maps: Letenye, Bajcsy-Zsilinszki Endre u. 38., 8868 Węgry

GM podaje, że tak ale chciałbym jeszcze potwierdzić tę informację.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 11.05.2022 08:23

kamil389 napisał(a):Dzień dobry.

To potwierdź w MOL'u.
W google maps masz link do korporacyjnej strony MOLa, a tam mapę ze wszystkimi stacjami koncernu.
Wyszukaj stację i sprawdź - kto jak nie operator stacji będzie wiedział lepiej czy jest czynna 24/7 czy nie.

Trochę wysiłku.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.05.2022 08:55

kamil389 napisał(a):Dzień dobry.

Czy ktoś może posiada informację czy stacja MOL z Letenye jest czynna 24/7?
Niestety nie mogę dodać linku, adres stacji z Google Maps: Letenye, Bajcsy-Zsilinszki Endre u. 38., 8868 Węgry

Przecież jak klikniesz na tą stację w GM to wyskakuje że jest czynna całodobowo. https://goo.gl/maps/4K8NXGt2VAyMosgp8
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 11.05.2022 09:40

ziemniak napisał(a):Ktoś napisał głupotę, na pewno dla kierowców aut osobowych cena jest taka sama. Pamiętaj, że ceny obowiązują póki co do 1 lipca!

I raczej mało prawdopodobne aby promocja dla Węgrów została przedłużona.
Data 1/7 jest raczej nieprzypadkowa.
W sezonie urlopowym raczej będą chcieli zarobić na wczasowiczach.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.05.2022 06:45

maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 23.05.2022 08:35

W Austrii też przestaje być różowo...
Na włoskim forum zamieszczono zdjęcie ze stacji w miasteczku Portschach nad jeziorem Worthersee. Tankowałem tam zawsze do pełna przed wjechaniem do Włoch. No i teraz lekko zdębiałem. Ceny są z 17 maja.
Załączniki:
Portschach.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 108
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone