Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.06.2021 14:34

empire13 napisał(a):
dids76 napisał(a):Ktoś tu kiedyś zastanawiał się kto dostarcza paliwo do stacji przy hipermarketach.

Część na pewno ma paliwo z pewnego źródła. Ale czy dotyczy to każdej stacji marketowej? Pewnie nie.

Znam tylko stacje z marketów z ptaszkiem i jeśli chodzi o jakość paliwa (co najmniej na naszej) to jestem za nią pewien. :wink:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 14.06.2021 14:37

dids76 napisał(a):
empire13 napisał(a):
dids76 napisał(a):Ktoś tu kiedyś zastanawiał się kto dostarcza paliwo do stacji przy hipermarketach.

Część na pewno ma paliwo z pewnego źródła. Ale czy dotyczy to każdej stacji marketowej? Pewnie nie.

Znam tylko stacje z marketów z ptaszkiem i jeśli chodzi o jakość paliwa (co najmniej na naszej) to jestem za nią pewien. :wink:

No ok, jest to jakiś argument ;)
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 14.06.2021 16:08

Ja też wszystkie dotychczasowe swoje diesle tankowałem i tankuję przy markecie z ptaszkiem. Swego czasu (stare czasy) grałem w szóstkach w piłkę z kierownikiem od transportu paliw do tego marketu, który potwierdził mi skąd jest to paliwo. Tam oszustwa być nie powinno. Ale ostatnio podjechałem żony samochodem zatankować gaz i zapytałem pana, który to obsługuje, skąd jest gaz. Odpowiedź - z Lotosu, nie powiem zaskoczył mnie, choć to chyba od jakiegoś czasu wszystko jeden koncern...
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 14.06.2021 18:52

dids76 napisał(a):
empire13 napisał(a):

W 3city też ta sama firma dostarcza paliwo do Auchan. O ile pamiętam, to nawet logo tej firmy jest na dystrybutorach. Pewnie jest to jakaś ramowa umowa.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 15.06.2021 11:56

Slavko1974 napisał(a):
dids76 napisał(a):
empire13 napisał(a):

W 3city też ta sama firma dostarcza paliwo do Auchan. O ile pamiętam, to nawet logo tej firmy jest na dystrybutorach. Pewnie jest to jakaś ramowa umowa.

Albo działają wspólnie-jedni i drudzy mają jakiś ptasi znak w logo ;)
Też od dawna tankuję na ich stacjach, ale regularnie tylko w Warszawie ;) chociaż jadąc na południe zawsze robiliśmy uzupełnienie paliwa na takiej stacji za Częstochową, a potem już na zwykłych w Drasenhofen lub Schrick i Mureck.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 15.06.2021 14:34

Slavko1974 napisał(a):W 3city też ta sama firma dostarcza paliwo do Auchan. O ile pamiętam, to nawet logo tej firmy jest na dystrybutorach. Pewnie jest to jakaś ramowa umowa.

Na Auchan w Łomiankach również
grubybb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grubybb » 15.06.2021 19:53

INA Zadar - ON - 10,07HRK
Słowenia OMV przy autostradzie 1,29€
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 16.06.2021 08:59

Avanti w Spielfeld przed granicą słoweńską 1.135 euro
INA w Neum (Bośnia) 2 M (4,80 zł)
Ceny z soboty.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.06.2021 10:56

Nie kumam tych sporych cen paliw w HR. W tamtym roku wyjazd był spontaniczny (autem nowym,oszczędnym) i nie zwracałem na to zbytniej uwagi, choć zauważyłem tankowanie pełnego baku w Sv.Helenie za 290zeta, a u nas za 220zeta.

W tym roku mam więcej czasu na planowanie i dziś spostrzegłem, że ceny są prawie o 1zł/L droższe w HR niż na Węgrzech. Trzeba będzie dotankować w Letenye.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 24.06.2021 19:40

Wyjazd za dwa dni i potrzebuję informacji gdzie będzie tańsze paliwo? Wiem ze w W Gorican na INA diesel jest po 10,11 kuny. Potrzebuję cen na Słowacji w Komarnie i na autostradzie na Węgrzech (słyszałem ze na wyznaczonych do tranzytu stacjach nieźle zdzierają).

te kiero napisał(a):W tym roku mam więcej czasu na planowanie i dziś spostrzegłem, że ceny są prawie o 1zł/L droższe w HR niż na Węgrzech. Trzeba będzie dotankować w Letenye.

Tylko ze nie za bardzo można zjechać z autostrady. Chyba że się mylę?

Pozdrowienia.;)
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 24.06.2021 20:05

Gonzales napisał(a):Wyjazd za dwa dni i potrzebuję informacji gdzie będzie tańsze paliwo? Wiem ze w W Gorican na INA diesel jest po 10,11 kuny. Potrzebuję cen na Słowacji w Komarnie i na autostradzie na Węgrzech (słyszałem ze na wyznaczonych do tranzytu stacjach nieźle zdzierają).

te kiero napisał(a):W tym roku mam więcej czasu na planowanie i dziś spostrzegłem, że ceny są prawie o 1zł/L droższe w HR niż na Węgrzech. Trzeba będzie dotankować w Letenye.

Tylko ze nie za bardzo można zjechać z autostrady. Chyba że się mylę?

Pozdrowienia.;)

co do zjazdu - na pewno możesz zjechać na stare przejście bez problemu - Węgrzy je także wskazują jako dopuszczone do ruchu międzynarodowego, nie było żadnego problemu, żeby tamtędy przejechać. natomiast nie wiem, czy np. nie będą się czaić w samym Letenye ;)
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 25.06.2021 07:00

Mnie chodziło o zjazd z autostrady do Letenye na stację benzynową. Oczywiście zjechać się da tylko może to być bardzo kosztowne tankowanie.

Powracam do meritum mojego pytania: gdzie będzie taniej? Na Słowacji (poza autostradą) czy na Węgrzech na stacjach tranzytowych?

Pozdrowienia.;)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 25.06.2021 07:23

marekkowalak napisał(a):
Slavko1974 napisał(a):W 3city też ta sama firma dostarcza paliwo do Auchan. O ile pamiętam, to nawet logo tej firmy jest na dystrybutorach. Pewnie jest to jakaś ramowa umowa.

Na Auchan w Łomiankach również

Polecana stacja, to stacja Crab w Skoczowie - zwłaszcza dla ludzi z centralnej Polski, którzy jadą trasą SVK-HUN.
Tankowałem tam w zeszłym roku, bo Auchan w Częstochowie był jeszcze zamknięty, a poza tym od otwarcia A1 nie leży już "po drodze". Opcjonalnie można też tankować na Auchan w Żorach.

P.S. Poszukuje "taniej" stacji w SLO w okolicach Redics/Lendaca/Mursko Sredisce/Cakovec
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.06.2021 09:53

el_guapo napisał(a):
P.S. Poszukuje "taniej" stacji w SLO w okolicach Redics/Lendaca/Mursko Sredisce/Cakovec

Jechałem w ubiegłym roku tym odcinkiem i na wszystkich mijanych stacjach ceny były identyczna jak na "Petrolu" zaraz za granicą Slo/Hu. Chyba że gdzieś jeszcze w głębi Lendavy jest jakaś tańsza stacja.
Ps. Najpierw bratanki muszą nam pozwolić jechać tamtędy :? :papa:
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 25.06.2021 10:16

te kiero napisał(a):Nie kumam tych sporych cen paliw w HR. W tamtym roku wyjazd był spontaniczny (autem nowym,oszczędnym) i nie zwracałem na to zbytniej uwagi, choć zauważyłem tankowanie pełnego baku w Sv.Helenie za 290zeta, a u nas za 220zeta.

W tym roku mam więcej czasu na planowanie i dziś spostrzegłem, że ceny są prawie o 1zł/L droższe w HR niż na Węgrzech. Trzeba będzie dotankować w Letenye.

Na razie słabo ze zjazdem z tranzytòwki i tankowaniem poza wyznaczonymi stacjami. Chociaż nie brakuje takich co i tak jadą po swojemu.
Przy autostradzie ceny takie jak w Cro - teraz na holtankoljak cena za PB95 na stacji INA koło Zalakomar to 487 HUF czyli prawie 6,40 zł (jakieś 10,70 HRK) - chyba już taniej jest w Chorwacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone