Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 29.07.2020 08:09

marcox napisał(a):Wszystkim którzy pomykają A1 na Gorzyczki polecam nową stację CRAB w Zorach
( trzeba zjechać z A1 ok 1 km),

Kto jest dostawcą paliw - stacja egzotyczna, głupio byłoby zatankować jakiś "szlam" przed 1000km wyprawą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2020 08:20

el_guapo napisał(a):
marcox napisał(a):Wszystkim którzy pomykają A1 na Gorzyczki polecam nową stację CRAB w Zorach
( trzeba zjechać z A1 ok 1 km),

Kto jest dostawcą paliw - stacja egzotyczna, głupio byłoby zatankować jakiś "szlam" przed 1000km wyprawą.

Paliwa na Crab dostarcza(ł) Unimot (jak pytałem jakiś czas temu) a ci ściągają paliwo np. od Slovnaftu/MOL. Tankowałem tam Mondeo i nie było problemów, tankuję tam Phedrę (tu już benzyna) i też odpukać, nie ma problemów. LPG mają (mieli...) od Amerigas.
Bożydar78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożydar78 » 29.07.2020 16:58

Dzień dobry. W niedzielę jadę do Chorwacja. Tucepi.
Jadę przez Słowację i Węgry.
Mam pytanie. Gdzie po drodze najlepiej tankowac ON.
Proszę o konkretne odpowiedzi. Interesuje mnie dokładnie cena. Pozdrawiam i dziękuję
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 29.07.2020 19:49

Trochę mało parametrów,napisałbyś chociaż jaką drogą. Z wymienionych dwóch państw, taniej na Węgrzech, ale gdybyś wjechał na kawałek Słowenii (Redics - Mursko Sredisce) to tam będzie najtaniej, bo po 1 euro. Zerknij choćby do strony 85, tam masz podane linki.
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 29.07.2020 20:00

A gdyby tak zahaczyć jeszcze o Ukrainę... tam najtaniej w okolicy :)
A na poważnie to śmieszą mnie takie wpisy. Co z tego że dziś na którejś stacji jest taniej, kiedy w niedzielę może być już drożej.
I właśnie po to podano linki, aby przyjąć akceptowalny poziom cen. A chytry zawsze traci dwa razy :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 29.07.2020 20:12

husband napisał(a):
SingSing74 napisał(a):
husband napisał(a):
niuniek napisał(a):Mam wrażenie, że kolega ceny we Włoszech i na Korsyce podał poza konkursem, bo raczej rzadko jedzie się przez te lokalizacje do Chorwacji. 1 euro w Słowenii może jedynie konkurować z Austrią (przy założeniu zjechania z autostrady). Czechy, Słowacja, Węgry i Chorwacja - drożej.

No tak sobie to wymyśliłem, że tydzień w HR i potem do Włoch i na Korsykę... Ceny podaje dodatkow skoro mowa o kosztach paliwa, może ktoś skorzysta z info...

To przy okazji zapytam o koszt promu na Korsykę.

Płaciłem drożej bo w kasie w dniu odpłunięcia promu. Dokładna cena od 2 osób i samochodu wyniosła mnie 107 euro. Powrotny będę kupował przez internet, to jest około 20 procent taniej. Ile dokładnie jeszcze nie wiem, na razie objeżdżam Korsyke i nie wiem ile mi to zajmie czasu. Dodam, że to czas kiedy jest zdecydowanie mniej turystów. Jest naprawdę super. Ja stacjonuje na kampingach, obłożenie 40 procent, plaże piękne i nie zatłoczone. To jest teraz najlepszy czas na wakacje. Pandemia zrobiła swoje. Oczywiście wszędzie są przestrzegane obostrzenia... Sklepy promy to maseczki obowiązkowo. W mieście i na plażach bez, oczywiście nie ma tłoku więc swobodnie można znaleźć swój kąt na plaży. Pogoda "lampa" no stop. Ceny oczywiście większe niż w HR. Przykładowo pizza od 9 do 13 euro. piwo Pietra 0,33 2.50 euro. Ale są supermarkety w każdym mieście więc nie jest źle, można zrobić zakupy większe. Osobiście gotujemy sobie sami, ale raz na jakiś czas też zjemy coś na mieście. Plaże Korsyki piękne, każdy znajdzie coś dla siebie. Paliwo benzyna 1.47 euro. Zachodnia strona piękna, górzysta, wschodnia płaska z pięknymi plażami, rewelacyjnie. Polecam wszystkim... Może to jest alternatywa jeżeli kto chce coś odmienić. Pozdrawiam

to cena za miejsca siedzące?
skąd dokąd prom?
Bożydar78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożydar78 » 30.07.2020 07:11

For Niuniek.
Dzięki za pomoc. Jadę z Tychów do Tucepi. Najprawdopodobniej będę przekraczał granice w Lenteye.
Patrzypem na ceny paliw na Słowacji. (natankuj.sk) i wg moich obliczeń to chyba wychodzi tanieją nic na Węgrzech, gdzie ON jest droższe niż Pb.
lolekanabolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolekanabolek » 30.07.2020 08:39

Na MOLu przy granicy w Lenteye 22 lipca wyszło mi 5,35 zeta za ON+
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 30.07.2020 11:05

Może ktoś tankował wczoraj/dzisiaj na BP w Mszanie - jaka cena ON?
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 30.07.2020 11:28

Bożydar78 napisał(a):For Niuniek.
Dzięki za pomoc. Jadę z Tychów do Tucepi. Najprawdopodobniej będę przekraczał granice w Lenteye.
Patrzypem na ceny paliw na Słowacji. (natankuj.sk) i wg moich obliczeń to chyba wychodzi tanieją nic na Węgrzech, gdzie ON jest droższe niż Pb.

... ale kolega Niuniek pisał, że taniej jest w Słowenii a nie Słowacji :-)
Bożydar78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożydar78 » 30.07.2020 11:36

Dziękuję
Bożydar78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożydar78 » 30.07.2020 11:38

Freddie napisał(a):
Bożydar78 napisał(a):For Niuniek.

... ale kolega Niuniek pisał, że taniej jest w Słowenii a nie Słowacji :-)

Wiem, że chodzi o Słowenię. Lecz prawdziwe szeze wg. natakujsme.sk wychodzi na to że ON na Słowacji jest tańsze. Aż nie bardzo chce mi się wierzyć
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 30.07.2020 14:29

Chyba jednak jesteś w błędzie, na Słowacji diesel nie jest poniżej 1 euro...
Bożydar78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożydar78 » 30.07.2020 15:39

Masz rację. Slovnaft 1.05euro
Załączniki:
Screenshot_20200730_164028_com.android.chrome.jpg
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 30.07.2020 17:39

Sol-Wagon napisał(a):
husband napisał(a):
SingSing74 napisał(a):
husband napisał(a):
niuniek napisał(a):Mam wrażenie, że kolega ceny we Włoszech i na Korsyce podał poza konkursem, bo raczej rzadko jedzie się przez te lokalizacje do Chorwacji. 1 euro w Słowenii może jedynie konkurować z Austrią (przy założeniu zjechania z autostrady). Czechy, Słowacja, Węgry i Chorwacja - drożej.

No tak sobie to wymyśliłem, że tydzień w HR i potem do Włoch i na Korsykę... Ceny podaje dodatkow skoro mowa o kosztach paliwa, może ktoś skorzysta z info...

To przy okazji zapytam o koszt promu na Korsykę.

Płaciłem drożej bo w kasie w dniu odpłunięcia promu. Dokładna cena od 2 osób i samochodu wyniosła mnie 107 euro. Powrotny będę kupował przez internet, to jest około 20 procent taniej. Ile dokładnie jeszcze nie wiem, na razie objeżdżam Korsyke i nie wiem ile mi to zajmie czasu. Dodam, że to czas kiedy jest zdecydowanie mniej turystów. Jest naprawdę super. Ja stacjonuje na kampingach, obłożenie 40 procent, plaże piękne i nie zatłoczone. To jest teraz najlepszy czas na wakacje. Pandemia zrobiła swoje. Oczywiście wszędzie są przestrzegane obostrzenia... Sklepy promy to maseczki obowiązkowo. W mieście i na plażach bez, oczywiście nie ma tłoku więc swobodnie można znaleźć swój kąt na plaży. Pogoda "lampa" no stop. Ceny oczywiście większe niż w HR. Przykładowo pizza od 9 do 13 euro. piwo Pietra 0,33 2.50 euro. Ale są supermarkety w każdym mieście więc nie jest źle, można zrobić zakupy większe. Osobiście gotujemy sobie sami, ale raz na jakiś czas też zjemy coś na mieście. Plaże Korsyki piękne, każdy znajdzie coś dla siebie. Paliwo benzyna 1.47 euro. Zachodnia strona piękna, górzysta, wschodnia płaska z pięknymi plażami, rewelacyjnie. Polecam wszystkim... Może to jest alternatywa jeżeli kto chce coś odmienić. Pozdrawiam

to cena za miejsca siedzące?
skąd dokąd prom?

Prom Livorno - Bastia

Bilet ekonomiczny, zwykły, "deck" jak by go nie nazywać. Miejsca siedzące na zewnątrz i wewnątrz...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 89
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone