foczka2011 napisał(a):Panowie nie ogarniam tej węgierskiej strony z cenami paliw
Język mi trochę nie podchodzi, nie wiem co to Benzin E10, nie wiem jak znalezc ceny ON, ogólnie jaki język taka strona...
Proszę zatem o odpowiedź wprost na nurtujące mnie pytanie: czy ceny paliw na Węgrzech są porównywalna o Słowenii? Czy drożej czy taniej?
Rozważam trasa Czechy, Słowacja, Węgry i przejście Letenye, niby czas ten sam co przez Austrię i Słowenia ale wychodzi taniej za winiety, nie wiem tylko czy cena paliwa na Węgrzech nie wyrówna tego co zaoszczędzi się na winietach.
Pomóżcie
husband napisał(a):W Słowenii przed granicą z Włochami w kierunku na Triest tankowałem benzynę 95 po równej cenie 1 euro. Dwa kółeczka na dystrybutorze kręciły się tak samo . We Włoszech cena 1.45, na Korsyce 1,47. Chorwacja najdrożej jak do tej pory.
niuniek napisał(a):Mam wrażenie, że kolega ceny we Włoszech i na Korsyce podał poza konkursem, bo raczej rzadko jedzie się przez te lokalizacje do Chorwacji. 1 euro w Słowenii może jedynie konkurować z Austrią (przy założeniu zjechania z autostrady). Czechy, Słowacja, Węgry i Chorwacja - drożej.
husband napisał(a):niuniek napisał(a):Mam wrażenie, że kolega ceny we Włoszech i na Korsyce podał poza konkursem, bo raczej rzadko jedzie się przez te lokalizacje do Chorwacji. 1 euro w Słowenii może jedynie konkurować z Austrią (przy założeniu zjechania z autostrady). Czechy, Słowacja, Węgry i Chorwacja - drożej.
No tak sobie to wymyśliłem, że tydzień w HR i potem do Włoch i na Korsykę... Ceny podaje dodatkow skoro mowa o kosztach paliwa, może ktoś skorzysta z info...
SingSing74 napisał(a):husband napisał(a):niuniek napisał(a):Mam wrażenie, że kolega ceny we Włoszech i na Korsyce podał poza konkursem, bo raczej rzadko jedzie się przez te lokalizacje do Chorwacji. 1 euro w Słowenii może jedynie konkurować z Austrią (przy założeniu zjechania z autostrady). Czechy, Słowacja, Węgry i Chorwacja - drożej.
No tak sobie to wymyśliłem, że tydzień w HR i potem do Włoch i na Korsykę... Ceny podaje dodatkow skoro mowa o kosztach paliwa, może ktoś skorzysta z info...
To przy okazji zapytam o koszt promu na Korsykę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi