Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 24.07.2020 07:39

Przejeżdżał ktoś, ewentualnie tankował na stacji BP w Mszanie - jakie ceny Pb i ON wczoraj,dzisiaj??? Duża różnica w porównaniu do wcześniejszych stacji w głębi kraju? Dzwoniąc na ww stację usłyszałem, że nie mogą podawać cen telefonicznie.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 24.07.2020 08:13

A ja spytam o ceny paliw w Chorwacji na autostradzie/Węgry na autostradzie, bo jadąc nie wiem gdzie taniej tankować?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.07.2020 08:17

Zacheusz napisał(a):A ja spytam o ceny paliw w Chorwacji na autostradzie/Węgry na autostradzie, bo jadąc nie wiem gdzie taniej tankować?

A tu sprawdzałeś? https://holtankoljak.hu/uzemanyagok#a=m ... 2&range=50
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 24.07.2020 08:53

dids76 napisał(a):
Zacheusz napisał(a):A ja spytam o ceny paliw w Chorwacji na autostradzie/Węgry na autostradzie, bo jadąc nie wiem gdzie taniej tankować?

Chyba jednak taniej na autostradach w Chorwacji i paliwo lepsze
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 24.07.2020 08:59

Ja od kilku lat zjeżdżam nieco ponad kilometr z autostrady i tankuję tutaj:
https://goo.gl/maps/MY6UW1uetuMYkCq59

W ubiegłym roku ceny były niższe jak w Polsce.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.07.2020 09:09

Zacheusz napisał(a):
dids76 napisał(a):

Taniej na pewno nie jest w Chorwacji bo z tego co tutaj piszą to przy autostradzie benzyna ok 9,50Kn a na Węgrzech ok 380Huf to daje różnicę ok 0,6zł na litrze. Co do jakości to się nie wypowiem.
Tu masz mapkę z cenami paliw w Chorwacji https://map.hak.hr/?lang=en&s=mireo;roa ... 6&poi=B571
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 24.07.2020 09:58

Zacheusz napisał(a):
dids76 napisał(a):

Skąd te wnioski?
Na Węgrzech lepsze bo dodają ostrej papryki, a nie oliwy.

A tak na serio, to na Węgrzech tańsze, a jakość ta sama. Tankowałem w obu krajach i nie czułem żadnej różnicy.
Ostatnio edytowano 24.07.2020 10:10 przez SingSing74, łącznie edytowano 1 raz
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 24.07.2020 10:05

SingSing74 napisał(a):Na Węgrzech lepsze bo dodają ostrej papryki, a nie oliwy.

Węgrzy dodają Vegety i dlatego mają "palywo cud mniód malyna" :mrgreen:
SingSing74 napisał(a):A tak na serio, to na Węgrzech tańsze, a jakoś ta sama. Tankowałem w obu krajach i nie czułem żadnej różnicy.

Podobno (?) stacje Tifon (w HR) są madziarskie, ale jakie sprzedają palywo ? Nie wiem
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 24.07.2020 10:29

Jeżdżąc do Chorwacji mam takie przekonanie, że wszystko mają lepsze - paliwo, pogodę, piwo, muzykę, morze, kobiety(?) itp.
A faktycznie przy autostradach to ceny będą pewnie zbliżone, wystarczy zjechać kilka km od autostrady i ceny już są inne. Chociaż kiedyś tankowałem na Węgrzech to zostałem oszukany i stąd moje takie przeświadczenie.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 24.07.2020 10:47

Pozwolę sobie na małą dygresje. O jakości paliwa dyskusja była w innym wątku dot. paliwa ON Premium. I o ile z moich doświadczeń w zakresie Pb nie ma to większego znaczenia o tyle z ON szczególnie w dieslach z CR już tak. Ja staram się tankować w okolicach 1/2 baku aby w przypadku jakiegoś "żuru" nie miało to aż takich negatywnych objawów. Czy paliwo za granicą jest lepsze. To raczej subiektywne odczucie bo "rydwan" po dobrym przedmuchaniu na trasie zawsze jest bardziej ożywiony. Choć np. ON Verva na stacjach Benzina w Czechach ma większą liczbę cetanowa niż niby to samo paliwo w kraju na stacjach Orlenu. Co do cen nie przywiązuję do tego przesadnej uwagi. Wiadomo, że wszędzie przy autostradach jest drożej warto o tym pamiętać i w miarę możliwości tankować na bocznych stacjach np. przy okazji noclegu.
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 24.07.2020 11:44

Ponawiam zapytanie bo wcześniejsze umknęło: Przejeżdżał ktoś, ewentualnie tankował na stacji BP w Mszanie - jakie ceny Pb i ON wczoraj,dzisiaj??? Duża różnica w porównaniu do wcześniejszych stacji w głębi kraju? Dzwoniąc na ww stację usłyszałem, że nie mogą podawać cen paliw telefonicznie.
zablo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 24.07.2020 12:16

iap11 napisał(a):Ponawiam zapytanie bo wcześniejsze umknęło: Przejeżdżał ktoś, ewentualnie tankował na stacji BP w Mszanie - jakie ceny Pb i ON wczoraj,dzisiaj??? Duża różnica w porównaniu do wcześniejszych stacji w głębi kraju? Dzwoniąc na ww stację usłyszałem, że nie mogą podawać cen paliw telefonicznie.

Cena paliwa w Mszanie będzie na porównywalnym poziomie co cena na Uniwar, ewentualnie +/- 2-3 gorsze, czytając co na poprzedniej stronie napisał kolega dids76 przygotuj się na cenę w okolicy 4,50-55 zł.

Przy 2 groszach różnicy na 50 litrach zaoszczędzisz lub zapłacisz więcej 10zł.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.07.2020 12:21

zablo napisał(a):
iap11 napisał(a):Ponawiam zapytanie bo wcześniejsze umknęło: Przejeżdżał ktoś, ewentualnie tankował na stacji BP w Mszanie - jakie ceny Pb i ON wczoraj,dzisiaj??? Duża różnica w porównaniu do wcześniejszych stacji w głębi kraju? Dzwoniąc na ww stację usłyszałem, że nie mogą podawać cen paliw telefonicznie.

Cena paliwa w Mszanie będzie na porównywalnym poziomie co cena na Uniwar, ewentualnie +/- 2-3 gorsze, czytając co na poprzedniej stronie napisał kolega dids76 przygotuj się na cenę w okolicy 4,50-55 zł.

Przy 2 groszach różnicy na 50 litrach zaoszczędzisz lub zapłacisz więcej 10zł.

Cena paliwa powoli idzie do góry więc doliczył bym to ubiegłotygodniowych jakieś 5-10groszy :wink:
Będę tam przejeżdżał dopiero w przyszłym tygodniu to sprawdzę :papa:
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 24.07.2020 14:30

Odbij z A1 zjazdem Rybnik, Ruda Ślaska jakiś kilometr na Orlen Stanowice a będziesz miał cenę "miastową", zamiast "autostradowej"
marcox
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcox » 24.07.2020 14:43

Wszystkim którzy pomykają A1 na Gorzyczki polecam nową stację CRAB w Zorach
( trzeba zjechać z A1 ok 1 km),
Cena ostatnio 25 gr taniej na litrze niż na BP przy A1 w Żorach.

https://goo.gl/maps/19yfEEwCfWRyQhMt5
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 87
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone