Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 17.07.2019 10:07

Witam ,mam pytanie o aktualną cenę Diesla na BP w koło Mszanej (słyszałem że dość drogo). Gdzieś koło granicy będę musiał się tankować - lepiej po polskiej stronie pomimo wyższych cen przy autostradzie czy już po czeskiej? Jeśli po czeskiej to na jakiej stacji?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2019 10:12

Daniellos76 napisał(a):Witam ,mam pytanie o aktualną cenę Diesla na BP w koło Mszanej (słyszałem że dość drogo). Gdzieś koło granicy będę musiał się tankować - lepiej po polskiej stronie pomimo wyższych cen przy autostradzie czy już po czeskiej? Jeśli po czeskiej to na jakiej stacji?

Do znudzenia: BP i Uniwaru unikamy, tam ceny sa powyzej 5.50 Zł. W Mszanie, po zjechaniu z A1 jest Orlen, przed sama granica też (trzeba zjechać do Chałupek). Na węźle Żory można podjechać na Craba...

Przejrzyj watek proszę, na pewno coś znajdziesz.

Dick45 napisał(a):Witam
zawsze tankowałem na samoobsługowej stacji w Słowenii w drodze do Ormoż ale teraz za względu na nowe auto muszę jeszcze kupować nieszczęsne adblue nie wiesz czy mozna ten wynalazek tam dostać bez problemu?

Przyznam się, że przekopałem Inę, Petrol i OMV w Słowenii i Cro. Znalazłem AdBlue ale nie w Ormožu. Wiem, gdzie na pewno nalejesz to z kija (tam też można kupić płyn do spryskiwaczy nalewany z dystrybutora...) - Přaslavice, przed Ołomuńcem - Karl Oil.
cadd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cadd » 17.07.2019 17:42

pääkäyttäjä napisał(a):
cadd napisał(a):Ceny sprzed tygodnia:

Ormoż (Słowenia) stacja OMV: 1.243 EUR
Bad Rakdersburg (Austria): 1,26 EUR
Makarska (Chorwacja), stacja INA: 9,56 HRK
wyspa HVAR, stacja INA: 9,98 HRK

Doprecyzuj, jakiego paliwa dotycyz cena - ropy, hamburgera a może wiśniówki?

Ceny dotyczą Diesla. Sorry za brak sprecyzowania.
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 17.07.2019 18:01

Ceny na Orlenie w Mszanie ul. Wodzisławska 97
Pb 95 - 5,22
ON - 5,08
LPG - 2,07
artury
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artury » 17.07.2019 20:59

Czy moglby mi ktos wskazac stacje paliw, najlepiej jak najblizej granicy ze Slowenia, gdzie w normalnej cenie zatankuje 95? Z gory dzieki za pomoc.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 17.07.2019 21:02

artury napisał(a):Czy moglby mi ktos wskazac stacje paliw, najlepiej jak najblizej granicy ze Slowenia, gdzie w normalnej cenie zatankuje 95? Z gory dzieki za pomoc.

Od jakiego kraju najbliżej Słowenii? Jakiego przejścia granicznego?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 17.07.2019 22:04

endryu napisał(a):
artury napisał(a):Czy moglby mi ktos wskazac stacje paliw, najlepiej jak najblizej granicy ze Slowenia, gdzie w normalnej cenie zatankuje 95? Z gory dzieki za pomoc.

Ale my jesteśmy niedomyślni :mrgreen:
No człowiek pyta, a my nie wiemy o co pyta. No jak tak można?

Przecież jesteśmy tu po to, aby odpowiedzieć na każde pytanie, nawet najtrudniejsze.
I to od razu :!: .
I to mimo tego, że na poprzedniej stronie lub najwyżej ze cztery wstecz taka odpowiedź już padła.
artury
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artury » 18.07.2019 06:27

endryu napisał(a):

Zapomnialem dodac, w strone Chorwacji.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 18.07.2019 07:37

artury napisał(a):
endryu napisał(a):

No i wszystko jasne :idea:
Zuch chce abyśmy jeszcze tylko odgadli, czy jedzie od strony Włoch, Austrii czy Węgier. :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.07.2019 07:45

artury napisał(a):
endryu napisał(a):

Ale nie dodałaś skąd wjeżdżasz i jakim przejściem granicznym do Słowenii :!:
Ja przed słoweńską granicą tankowałem zawsze tutaj https://goo.gl/maps/n2vLS9WcT6KL3JqcA
Blisko granicy ze Słowenią, tanie i dobre paliwo. Ale nie wiem czy Ci to coś pomoże :papa:
swider1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swider1985 » 18.07.2019 08:13

Kubson91 napisał(a):Tankstelle Temmel
B69, 8471 Spielfeld, Austria
+43 3453 20546
https://maps.app.goo.gl/6jJdQzwbARePkfza8

Stacja 24h
Diesel 1.145
Pb 95 1.225
Diesel premium 1.209

Ta stacja bardzo fajna po drodze uniknięcia autostrady w Słoweni. Ceny tez rewelka na pewno działa 24h z obsługą ? Byłem kiedyś w nocy i tylko płatność kartą sama obsługa. ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2019 08:44

Eh, 24h z obsługą tylko w piątek i sobotę. W pozostałych dniach tylko automatyczny dystrybutor. Serio, nie ma się co tego bać.
biagggio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) biagggio » 18.07.2019 11:05

Hej! Ktoś mi powie ile kosztuje ON w Słowenii? Pytam, bo nie wiem czy tankować jeszcze w AUT czy można po noclegu gdzieś w SLO na wsi?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2019 12:34

biagggio napisał(a):Hej! Ktoś mi powie ile kosztuje ON w Słowenii? Pytam, bo nie wiem czy tankować jeszcze w AUT czy można po noclegu gdzieś w SLO na wsi?

Przykładowa cena na wsi i przy autostradzie na OMV.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 18.07.2019 12:52

Fajna cena AdBlue :mrgreen:
0,7E za litr 8O

U mnie w pracy firma to kupuje za 67gr netto :oczko_usmiech:

Mając takie ustrojstwo nie kapuje jak moze komuś tego braknąć w trasie... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone