Do boi na wprost jest ok. 50 m.
Po dwóch nawrotach jestem trochę spocony
Zacheusz napisał(a):Czy ktoś dysponuje takimi danymi, mianowicie chodzi mi o temperaturę wody w Primosten/Omis. Chodzi o zakład, bo wg mnie w Omis jest z 1.5 stopnia niższa.
Zacheusz napisał(a):Czy ktoś dysponuje takimi danymi, mianowicie chodzi mi o temperaturę wody w Primosten/Omis. Chodzi o zakład, bo wg mnie w Omis jest z 1.5 stopnia niższa.
giba0909 napisał(a):Co siętało z Jadranem, zaciągnł się wodą z arktyki? Rozumiem jeden dzień bury ale cały czas ok. 21 stopni na 10 dni wyjazdu
Północny Adriatyk jest płytszy, okolice Puli zazwyczaj mają najcieplejszą wodę. W ubiegłym roku też tam występowały najwyższe wskaźniki.Daniellos76 napisał(a):giba0909 napisał(a):Co siętało z Jadranem, zaciągnł się wodą z arktyki? Rozumiem jeden dzień bury ale cały czas ok. 21 stopni na 10 dni wyjazdu
No tak, nie ma co ukrywać, że w tym roku woda wyjątkowo zimna w Cro, w zeszłym roku w lipcu w Tucepi nie schodziło poniżej 26-27 stopni całe 2 tygodnie, wchodziło się jak do wanny . W tym roku mieliśmy szczęście bazując w lipcu w okolicy Puli bo to w tym roku rejon ze zdecydowanie najcieplejszą wodą na całym Adriatyku. Czym to spowodowane - nie wiem.... Najczęściej widziałem 25 stopni w Puli, natomiast 21-23 stopnie w pozostałym regionie Cro. Może ktoś zna przyczyny tej anomalii?
banankochan napisał(a):Nie rozumiem was piszących o zimnej wodzie która ma 21-23 stopnie jak pisze kolega, to normalna woda do ktorej wchodzi sie bez.szoku, polecam kolobrzeg, tam jest ciepla woda:-)