Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 16.08.2016 21:25

Od soboty jestem w Mastrince i wielkie rozczarowanie co do tem. wody. W sobotę nie dało sie wejśc do wody była tak zimna, kolejne dni woda stanowczo się ociepliła ale nie jest taka jak w ubiegłych latach. Winna temu jest bora zeszłotygodniowa, która namieszała tą wodą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2016 21:46

W Tucepi woda taka sama jak na Rivierze Gradac więc w opinii wielu zimna, da mnie ok...wczoraj wieczorem do Zaostrog, do willi w której przebywam przyjechało kilu rodaków, którzy w zeszłym roku o tej samej porze mieli zupę...dziś szybko ich wywiało z wody i już nie wchodzili... :mrgreen:
prezesxxll
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezesxxll » 17.08.2016 08:28

Wybieram się do Tucepi w sobotę , ale jak czytam te wpisy o zimnej wodzie to aż się odechciewa , w tamtym roku byliśmy w Lipcu to woda była świetna.
Adis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adis » 17.08.2016 08:38

Wiadomo, że ciężko to teraz przewidzieć zwłaszcza biorąc pod uwagę aktualną sytuację (bora), ale jak myślicie, gdzie będzie większa szansa na cieplejszą wodę w połowie września - Brac, czy Riwiera Makarska?
pawers
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawers » 17.08.2016 08:56

prezesxxll napisał(a):Wybieram się do Tucepi w sobotę , ale jak czytam te wpisy o zimnej wodzie to aż się odechciewa , w tamtym roku byliśmy w Lipcu to woda była świetna.

Spokojnie nie jest tak zle, wszyscy porownujemy temperature do lat ubieglych ale mimo ze teraz jest chlodniejsza to i tak jest super.
prezesxxll
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezesxxll » 17.08.2016 10:05

Czyli co generalnie nie stresować się, jechać i cieszyć wakacjami?:) z tego co widzę to temperatury w okolicach 30 stopni w Tucepi
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 17.08.2016 15:26

W południe w Breli woda 25℃
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 17.08.2016 21:05

Rogoznica. Woda 24,5 st. Ciepła :)
mattom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mattom » 17.08.2016 22:48

Dziś od rana zmienił się po kilku dniach kierunek wiatru i woda od razu cieplutka. Niestety wieczór przyniósł kolejną zmianę wiatru i znów woda lodowata, że wykręca nogi. Chorwaci twierdzą, że to zimne prądy od Pagu i sami nie pamiętają takiej zimnej wody.
Co ciekawe - zimną wodę "widać" nie udało mi się zrobić zdjęcia, ale prądy zimnej wody - wyglądają inaczej, jakby ciecz o zupełnie innej gęstości ...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.08.2016 23:44

mattom napisał(a):Dziś od rana zmienił się po kilku dniach kierunek wiatru i woda od razu cieplutka. Niestety wieczór przyniósł kolejną zmianę wiatru i znów woda lodowata, że wykręca nogi. Chorwaci twierdzą, że to zimne prądy od Pagu i sami nie pamiętają takiej zimnej wody ...
Najlepiej całe zło na Pag zwalić :mrgreen:
mattom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mattom » 17.08.2016 23:48

gusia-s napisał(a):Najlepiej całe zło na Pag zwalić

Mam nadzieje, że się jednak mylą, bo za tydzień po szybkim powrocie do Polski, wracam praktycznie na sam Pag jeszcze na 2 tygodnie i zamierzam tam sobie trochę poplażować ;) więc mam nadzieje, że woda nie wychłodzi się całkiem :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.08.2016 00:45

mattom napisał(a):
gusia-s napisał(a):Najlepiej całe zło na Pag zwalić

Mam nadzieje, że się jednak mylą, bo za tydzień po szybkim powrocie do Polski, wracam praktycznie na sam Pag jeszcze na 2 tygodnie ...
Dobrze się nad tym zastanów, możesz wrócić całkiem odmieniony :mrgreen:
mattom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mattom » 18.08.2016 09:20

akurat to już któryś wypad na Pag, więc spoko loko,
dziś woda jakby cieplejsza, ale w nocy pogrzmiało i znów wiatr kręci
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 18.08.2016 15:06

Klek, woda bajka ;) Taka jak zawsze w Chorwacji. W morzu masa osób, dzieci też chętnie się pluskaja i nie chcą wyjść.
avangardajg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) avangardajg » 18.08.2016 19:35

T i ja napiszę.
Wróciliśmy z wyspy Pag 16-08, byliśmy od 04-08, i był to mój drugi wyjazd na Pag. Pierwszy w 2014 początek lipca.
Generalnie tak zimnej wody w cro jeszcze nie spotkałem. Umówmy się, woda o temperaturze od 19 do 23 stopni jest raczej zimna niż ciepła, dla Adriatyku. Gdyby to był Bałtyk to ok, ale jak na Adriatyk, trochę chłodna. Ale przecież nie jechaliśmy na Pag tylko w celach "plażingu". Więc ogólnie Pag polecam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone