marosmaro napisał(a):ruzica napisał(a):Dzisiaj w okolicach Puli Jadran ma 19 st., w innych miejscach 17-18. Do końca czerwca na pewno podskoczy o kilka stopni, i w porównaniu z Bałtykiem będzie zupa . Ja się za to martwię o końcówkę maja, wtedy kąpiel może okazać się problematyczna
(ruzica) Marta co do końca maja??? Wybierasz się może na jakiś wyjazd do Cro???
LFB napisał(a):W splicie dziś o 14 jest 17C. Co do tego czy tak działa to o ile nie nastąpi nagłe ochłodzenie myślę że trend będzie kontynuowany i w sezonie temperatura będzie wyższa od średnich wieloletnich, odwrotnie niż w zeszłym roku kiedy to po wyjątkowo długiej i późno kończącej się zimie była niższa od tychże.
LFB napisał(a):LFB napisał(a):W splicie dziś o 14 jest 17C. Co do tego czy tak działa to o ile nie nastąpi nagłe ochłodzenie myślę że trend będzie kontynuowany i w sezonie temperatura będzie wyższa od średnich wieloletnich, odwrotnie niż w zeszłym roku kiedy to po wyjątkowo długiej i późno kończącej się zimie była niższa od tychże.
Nieco ponad 2 tygodnie później i już jest 18 Oby tak dalej.
Dan_78 napisał(a):Trochę zaczęło wiać, padać i już 16-17 . Jeżeli się ruszy nad Afryką ciepłe powietrze i Śródziemnomorskie ogólnie się nagrzeje to prądy wpompują ciepłą wodę do Adriatyku. Byle nie wiało.
arb napisał(a):Dan_78 napisał(a):Trochę zaczęło wiać, padać i już 16-17 . Jeżeli się ruszy nad Afryką ciepłe powietrze i Śródziemnomorskie ogólnie się nagrzeje to prądy wpompują ciepłą wodę do Adriatyku. Byle nie wiało.
Przepraszam, ale gdzie to mierzone? W sensie ta temperatura? Od trzech dni jest załamanie pogody tutaj (riwiera) i tu mi kaktus wyrośnie jak jest 17 stopni... 17 to chyba na dworze Jest bardzo zimno i wietrznie. Morze również zimne. Jeszcze w niedzielę była temperatura w miarę ok, można było sobie pochodzić brzegiem morza, ale też i słoneczko świeciło i grzało..
jeździliśmy od kilku lat w okresach od 20maja - 20, 30 czerwca, czasem jakiś dzień pochmurny się znalazł, czasem przylało, czasem temp wody spadła do 19-20st.C ale nigdy tak zeby znaczna większość dni nie była ciepła i woda do pływania (w zasadzie to pamiętam tylko dwa dni znacznego ochłodzenia wody tak coś poniżej 20, ale i tak nie odmówiłem sobie dłuższych kąpieli ).karin74 napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):Będzie ok.
Trzymam za słowo