Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 30.04.2014 23:56

Jak ktoś był to wie. Jaka może być temperatura morza na wyspie Pag miejscowość Caska i okoliczne miejsca ostatnie dwa tygodnie sierpnia??? Wybieram się w takim terminie.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.05.2014 08:13

marosmaro napisał(a):Jak ktoś był to wie. Jaka może być temperatura morza na wyspie Pag miejscowość Caska i okoliczne miejsca ostatnie dwa tygodnie sierpnia??? Wybieram się w takim terminie.

W ubiegłym roku ogólnie woda była chłodniejsza chyba wszędzie. W tym terminie na Pagu średnio było z ciepłotą Jadranu, nie miałam termometru ale przed wejściem do wody musiałam się troszkę przyzwyczaić do temperatury. 2 lata temu wchodziłam z marszu ale to było w innym regionie i innym terminie lecz napewno odczuwalna temp. wody była wyższa wtedy.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.05.2014 10:00

marosmaro napisał(a):Jak ktoś był to wie. Jaka może być temperatura morza na wyspie Pag miejscowość Caska i okoliczne miejsca ostatnie dwa tygodnie sierpnia??? Wybieram się w takim terminie.

To bardzo zmienna rzecz. Byłam nad Paskim Zalivem dwa razy - raz 5 lipca 2012 woda w zatoce była ciepła jak zupa, siedzieliśmy w niej 3 godziny bez przerwy, żadnego szoku termicznego. Gdy wybraliśmy się w drugiej połowie lipca 2013 przez cały tydzień była mniej lub bardziej chłodna, trzeba się było trochę przyzwyczajać do temperatury przed zanurzeniem, choć zimną bym jej nie nazwała. To tylko odczucia, a nie stopnie na termometrze, ale sądzę, że nie przewidzisz w tym miejscu temperatury w żadnym terminie w sezonie. To zależy nie tylko od tego, jak intensywnie grzeje słońce od początku sezonu, ale zwłaszcza od tego, czy ostatnio wiało od Velebitu czy też nie. Choć i tak ośmielę się stwierdzić, że jest tam cieplejsza woda niż nad otwartym morzem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.05.2014 10:44

Ja znam tylko sześć liczb na najbliższe lotto. :oczko_usmiech:

A tak poważnie to chyba....nie pytasz poważnie? 8O
Nie ma czegoś takiego jak stała temperatura wody czy powietrza.
Zalezy ona od wielu czynników, a w miejscu o które pytasz najbardziej chyba od bory (jak już Mikromir napisała).
Czy będzie wiało?
Nie mam bladego pojęcia. :oczko_usmiech: :smo:
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 01.05.2014 19:52

Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi. Nie chodziło mi o stałą temperaturę wiem że tego się nie przewidzi. Nie chodzi też o mnie tylko o dzieci ja mam piankę rękawice i buty jakby było zimno w wodzie. Byliśmy już tyle razy w innych miejscach i dzieciaki nie narzekały wręcz ciężko je było wyciągnąć z wody. I tym razem będzie pewnie podobnie. Pytałem tylko z czystej ciekawości bo jak się gdzieś było to można coś na ten temat wiedzieć. pozdrowionka dla WAS.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.05.2014 20:14

Eee tam ;-) a to o dzieci chodzi, im to nawet w Bałtyku woda nie straszna :-D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.05.2014 08:33

marosmaro napisał(a):...
Nie chodzi też o mnie tylko o dzieci ja mam piankę rękawice i buty jakby było zimno w wodzie.

Kup dzieciom pianki, rękawice i buty. :)
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 02.05.2014 10:22

temperaturę można sobie śledzić np TUTAJ
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.05.2014 10:37

Mayki napisał(a):temperaturę można sobie śledzić np TUTAJ

Naturalnie.. na 25 stronach tego tematu ja i inni forumowicze umieszczaliśmy ten link co najmniej 20 razy..
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 02.05.2014 11:38

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Mayki napisał(a):temperaturę można sobie śledzić np TUTAJ

Naturalnie.. na 25 stronach tego tematu ja i inni forumowicze umieszczaliśmy ten link co najmniej 20 razy..

Chyba powinien być wklejony na początku wątku, bo trzeba szperać aby go znaleźć.
Jak dla mnie, to nie tylko ten wątek powinien mieć zawarte ważne info w pierwszym poście.

Kasiu, jak te dane mają się do rzeczywistości-są wiarygodne?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.05.2014 11:41

baunty napisał(a):Kasiu, jak te dane mają się do rzeczywistości-są wiarygodne?

Jak najbardziej. Portal DHMZ jest najbardziej wiarygodny ze wszystkich, ponieważ prowadzi go, jak sama nazwa wskazuje, krajowy zakład hydrometeorologii...
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 02.05.2014 11:56

Rok temu ostatni tydzień czerwca byliśmy w Łebie i daliśmy radę wejść do Bałtyku - :) w tym roku pod koniec czerwca (20 - 30 .06) będziemy w Poljicy koło Trogiru i też mamy zamiar się kąpać :)
skoro Bałtyk pozwolił "wejść do siebie" :) to mam nadzieję, że Jadran tym bardziej :):):)
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 02.05.2014 12:38

Dzisiaj w okolicach Puli Jadran ma 19 st., w innych miejscach 17-18. Do końca czerwca na pewno podskoczy o kilka stopni, i w porównaniu z Bałtykiem będzie zupa :lol: . Ja się za to martwię o końcówkę maja, wtedy kąpiel może okazać się problematyczna :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2014 15:57

marosmaro napisał(a):Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi. Nie chodziło mi o stałą temperaturę wiem że tego się nie przewidzi. Nie chodzi też o mnie tylko o dzieci ja mam piankę rękawice i buty jakby było zimno w wodzie. Byliśmy już tyle razy w innych miejscach i dzieciaki nie narzekały wręcz ciężko je było wyciągnąć z wody. I tym razem będzie pewnie podobnie. Pytałem tylko z czystej ciekawości bo jak się gdzieś było to można coś na ten temat wiedzieć. pozdrowionka dla WAS.

Generalnie woda bedzie bardzo ciepła :D

Mój pierwszy raz w Jadranie to "był szok termiczny" po doświadczeniach z Bałtykiem
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 03.05.2014 18:10

ruzica napisał(a):Dzisiaj w okolicach Puli Jadran ma 19 st., w innych miejscach 17-18. Do końca czerwca na pewno podskoczy o kilka stopni, i w porównaniu z Bałtykiem będzie zupa :lol: . Ja się za to martwię o końcówkę maja, wtedy kąpiel może okazać się problematyczna :roll:

(ruzica) Marta co do końca maja??? Wybierasz się może na jakiś wyjazd do Cro???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone