Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 06.08.2013 16:26

W Igrane zupa - nic nie chłodzi :) o jak dobrze mieć zimnego bronka w dłoni.
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 10.08.2013 06:55

Jestem od tygodnia w Tribunji. Woda jest coraz cieplejsza (jak przyjechaliśmy to nie miała więcej niż 21 stopni, teraz ma z 25), ale dziś wieje bardzo silny wiatr i ochłodziło się. Czy to bora?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.08.2013 07:34

alfa466 napisał(a):Jestem od tygodnia w Tribunji. Woda jest coraz cieplejsza (jak przyjechaliśmy to nie miała więcej niż 21 stopni, teraz ma z 25), ale dziś wieje bardzo silny wiatr i ochłodziło się. Czy to bora?

Sprawdź sama klik albo zdaj się na fachowców klik
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 10.08.2013 07:54

alfa466 napisał(a):Jestem od tygodnia w Tribunji. Woda jest coraz cieplejsza (jak przyjechaliśmy to nie miała więcej niż 21 stopni, teraz ma z 25), ale dziś wieje bardzo silny wiatr i ochłodziło się. Czy to bora?

Bura wieje od lądu a jugo od morza.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.08.2013 13:37

Z napisał(a):

Zbyt duże uproszczenie. "Z lądu" wieje nie tylko bura....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2013 09:22

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Z napisał(a):

Zbyt duże uproszczenie. "Z lądu" wieje nie tylko bura....

My jesteśmy od 9-go w Tribunj , woda wczoraj wieczorem była super ,wcześniej porażka , widać to
po turystach ,którzy nie wchodzą do wody - jakieś pojedyńcze wyjatki .A wczoraj wczoraj wieczorem wszystko się zmieniło , ludzi w wodzie bardzo dużo.Miejmy nadzieje , że takich dni będzie więcej :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 14.08.2013 13:18

Mam zamiar to sprawdzić osobiście za około 24h :wink:
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 14.08.2013 14:59

My jesteśmy od 11.08. w Briscie i woda superowa aż nie chce się wychodzić
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 20.08.2013 20:49

Może ktoś się orientuje czy gdzieś w necie można sprawdzić jaka była temperatura wody w Adriatyku w lipcu i sierpniu? Z tego co widzę - łatwo znaleźć informacje bieżące o temperaturze aktualnej. Informacje sprzed paru dni/tygodni - trudniej trafić.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.08.2013 22:46

Marek358 napisał(a):Może ktoś się orientuje czy gdzieś w necie można sprawdzić jaka była temperatura wody w Adriatyku w lipcu i sierpniu? Z tego co widzę - łatwo znaleźć informacje bieżące o temperaturze aktualnej. Informacje sprzed paru dni/tygodni - trudniej trafić.

Sierpień to jak patrzę na kalendarz jeszcze mamy.
Po co ci temperatura wody zaprzeszła??? 8O
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 21.08.2013 22:03

romuald22 napisał(a):
Marek358 napisał(a):Może ktoś się orientuje czy gdzieś w necie można sprawdzić jaka była temperatura wody w Adriatyku w lipcu i sierpniu? Z tego co widzę - łatwo znaleźć informacje bieżące o temperaturze aktualnej. Informacje sprzed paru dni/tygodni - trudniej trafić.

Z dwóch powodów.
Po pierwsze chciałbym wiedzieć czy moje odczucia - pierwszy tydzień sierpnia woda ciepła, a drugi tydzień woda znacznie zimniejsza - to fakt czy wrażenie.
Po drugie chciałbym wiedzieć ile to konkretnie stopni było, bo wolę polegać na mierzalnych faktach niż na odczuciach.
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 22.08.2013 12:40

Marek358 napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Z dwóch powodów.
Po pierwsze chciałbym wiedzieć czy moje odczucia - pierwszy tydzień sierpnia woda ciepła, a drugi tydzień woda znacznie zimniejsza - to fakt czy wrażenie.
Po drugie chciałbym wiedzieć ile to konkretnie stopni było, bo wolę polegać na mierzalnych faktach niż na odczuciach.

pierwszy tydzień sierpnia faktycznie woda była ciepła... drugi tydzień trochę się ochłodziła ale za to czysta jakiej nigdy przez 10lat w Chorwacji nie widziałem(a jeżdżę co roku) niestety nie jestem w stanie powiedzieć ile miała stopni :)
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 17.04.2014 14:42

Mam zaszczyt uczynić pierwszy wpis w tym roku. Na temperaturę wody w Splicie zerkam od stycznia. Dzięki ciepłej zimie w każdym miesiącu tego roku temperatura jest o 3 stopnie wyższa niż średnia wieloletnia. Obecnie jest to 16C dla średniej wieloletniej 13C. Jeśli trend się utrzyma to w lipcu można będzie liczyć na 26C (zamiast typowych 23C). Osobiście trzymam kciuki by tak się stało. :D
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 18.04.2014 13:53

I nie tylko Ty :) . Zobaczymy jak będzie w maju i czerwcu, czy sobie powieje mocno czy nie bo wtedy może być różnie. W ubiegłym roku w połowie czerwca mimo moich obaw woda na północnym Morzu Egejskim była naprawdę super, gdzie w tym samym czasie Adriatyk nie rozpieszczał. Najważniejsze, żeby miała minimum 22 stopnie i to już jak dla mnie wystarczy.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.04.2014 16:09

LFB napisał(a):Mam zaszczyt uczynić pierwszy wpis w tym roku. Na temperaturę wody w Splicie zerkam od stycznia. Dzięki ciepłej zimie w każdym miesiącu tego roku temperatura jest o 3 stopnie wyższa niż średnia wieloletnia. Obecnie jest to 16C dla średniej wieloletniej 13C. Jeśli trend się utrzyma to w lipcu można będzie liczyć na 26C (zamiast typowych 23C). Osobiście trzymam kciuki by tak się stało. :D

Obawiam się, że to tak nie działa...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone