Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 31.07.2013 22:14

RobsonC napisał(a):Tacim dawaj do Cro :) Czemu masz mieć lepiej :D
A na poważnie - dziś na wodospadach Krka cieplej we wodzie niż w Jadranie ale ewidentnie wina leży po stronie bory, która daje równo po drzewach od dwóch dni...
Dziś mój pokrowiec na samochód postanowił zobaczyć adriatyk ale na szczeście sąsiad mojej właścicieli apartamentów zostawił druty zbrojeniowe na których tenże utnął i nie poleciał dalej.... :)
Woda zimna... eskimosi mówią w takich sytuacjach, że jest tak zimno, że uryna wraca do człowieka :D

Bardzo serdecznie pozdrawiam
Robson

wiadomo ile może trwać to "zjawisko" ? i ogólnie jakie są prognozy na sierpień który za chwilę się zacznie ?
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 31.07.2013 22:39

Basiulinek napisał(a):
-Katka- napisał(a):
jonaska napisał(a):W Breli dziś najodważniejsi się kąpią...woda zimniejsza niż w Bałtyku....moje dzieci nie dały rady, a ciężko zwykle wyciągnąć je z wody.
Zobaczymy wieczorem:)

Dokładnie dziś woda jak w górskim potoku lodowata, ale i tak się kąpałam nie odpuściłam :wink:
bo za dwa dni juz wyjazd :cry: za to mój Młody wszedł tylko po kolana 8O i pow ze dziś się nie kąpie :roll:

Zapraszam do Kuciste! Woda niezmiennie 26 stopni :):)

Wczoraj byliśmy na Divnej i woda była bardzo ciepła.
Na Peljesacu mimo wiatru woda jakaś cieplejsza.
W Kuciste byliśmy tylko przejazdem nie starczyło czasu na kąpiel.
Darek15
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek15 » 31.07.2013 22:44

Witam wie ktos może jaka temperatura wody w okolicach Trogiru i Ciovo bo jutro wyjeżdżam i po przeczytaniu waszych postów mam pewne obawy :(
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 01.08.2013 10:32

a jak woda w Pakostane?
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 01.08.2013 10:43

Darek15 napisał(a):Witam wie ktos może jaka temperatura wody w okolicach Trogiru i Ciovo bo jutro wyjeżdżam i po przeczytaniu waszych postów mam pewne obawy :(

Jak będzie niska temperatura to nie pojedziesz?
Zobaczysz na miejscu. Niestety sytuacja jest zmienna.
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 01.08.2013 11:04

wojtek_p napisał(a):
Darek15 napisał(a):Witam wie ktos może jaka temperatura wody w okolicach Trogiru i Ciovo bo jutro wyjeżdżam i po przeczytaniu waszych postów mam pewne obawy :(

Pewnie pojedzie niezależnie od pogody, a to że pyta o aktualną temperaturę chyba nie powinno nikomu przeszkadzać...

PS: sam jestem ciekawy bo wyruszam na Ciovo za 2 tygodnie i mimo że pogoda jest zmienna i może być różnie to chciałbym wiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja w miejscu mojego przyszłego pobytu ;)
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 01.08.2013 11:38

stalowy.mis napisał(a):
wojtek_p napisał(a):

Pewnie pojedzie niezależnie od pogody, a to że pyta o aktualną temperaturę chyba nie powinno nikomu przeszkadzać...

PS: sam jestem ciekawy bo wyruszam na Ciovo za 2 tygodnie i mimo że pogoda jest zmienna i może być różnie to chciałbym wiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja w miejscu mojego przyszłego pobytu ;)

Ja jadę 9.08 i sam się zastanawiam jak będzie, ale chyba wolę nie wk...ć się na zapas :mrgreen:
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 01.08.2013 11:56

wojtek_p napisał(a):Ja jadę 9.08 i sam się zastanawiam jak będzie, ale chyba wolę nie wk...ć się na zapas :mrgreen:

to tez prawda he :)

w jakie okolice jedziesz ?
levix
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) levix » 01.08.2013 12:15

Dziś już wiatr osłabł, mniejsze są fale i woda z godziny na godzinę coraz cieplejsze. Plaża pełna i coraz więcej wątpiących się. Myślę, że do wieczora woda już będzie cieplutka.
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 01.08.2013 12:43

Zastanawiam sie czy na miejsu ktokolwiek chodzi z termometrem i mierzy temp????
Wiadomo ze i tak cieplejsze morze niz nasze a co za tym idzie przyjemniejszakąpielitd
pozdro
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 01.08.2013 12:47

stalowy.mis napisał(a):
wojtek_p napisał(a):Ja jadę 9.08 i sam się zastanawiam jak będzie, ale chyba wolę nie wk...ć się na zapas :mrgreen:

to tez prawda he :)

w jakie okolice jedziesz ?

Marusici, kolejny już raz :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 01.08.2013 13:16

robeau napisał(a):Zastanawiam sie czy na miejsu ktokolwiek chodzi z termometrem i mierzy temp????
Wiadomo ze i tak cieplejsze morze niz nasze a co za tym idzie przyjemniejszakąpielitd
pozdro

tak, mój mąż :lol: ma termometr w zegarku, codziennie mierzy :D

a to, że cieplejsze niż nasze wcale nie wiadomo, róznie to bywa :mrgreen:
oczywiście bede się wkurzac jak bedzie zimne ale i tak pojadę przecież, więc na razie się nie stresuję bo niczego to nie zmieni :evil:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 01.08.2013 13:23

Ja tam wolę chłodniejszą wodę niż za ciepłą...za ciepła wg. mnie była w Igrane (północ), wchodziło się jak do zupy, na południe od Igrane gdzie często plażowaliśmy była bardziej chłodząca, idealna ale nie zimna :)
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 13:28

A ja tam lubię taką zupę ... Co do mierzenia temperatury niektórzy tak mają , ze MUSZĄ to wiedzieć . Mój osobisty tatuś na przykład (lat 72) nie rusza się choćby nad jezioro bez termometru :lol:
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 01.08.2013 13:34

W tym roku po raz piąty byliśmy w Chorwacji i po raz pierwszy wiała bora.
Rano woda była zimna, coś w stylu naszego Bałtyku ale po południu już było ok.
Nasz gospodarz mówił, że w tym roku często wieje borka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone