pawelh napisał(a):Nie straszcie bo jak sie nic nie zmieni to zamiast do Cro pojadę do Gr
Marsallah napisał(a):Szczerze mówiąc, to nie rozumiem, jaka przyjemność płynie (płynie...hehe) z kąpieli w wodzie o temperaturze zupy. Woda ma chłodzić, orzeźwiać. Jeżeli nie ma tego (skądinąd przyjemnego) "brrrrr..." przy wejściu do wody, to nie ma też przyjemności z faktu przywyknięcia do niższej od temp. powietrza ciepłoty morza. Pewnie, że dzieciom i paniom lepiej, gdy ciało nie sinieje po wejściu do wody (bo panom to wsio rawno), ale bez przesady...
wos71 napisał(a):Marsallah napisał(a):Szczerze mówiąc, to nie rozumiem, jaka przyjemność płynie (płynie...hehe) z kąpieli w wodzie o temperaturze zupy. Woda ma chłodzić, orzeźwiać. Jeżeli nie ma tego (skądinąd przyjemnego) "brrrrr..." przy wejściu do wody, to nie ma też przyjemności z faktu przywyknięcia do niższej od temp. powietrza ciepłoty morza. Pewnie, że dzieciom i paniom lepiej, gdy ciało nie sinieje po wejściu do wody (bo panom to wsio rawno), ale bez przesady...
Mam takie same zdanie.Nie lubię "pocić" się w wodzie .Temperatury 22-25C są chyba idealne?
wos71 napisał(a):Mam takie same zdanie.Nie lubię "pocić" się w wodzie .Temperatury 22-25C są chyba idealne?
Właśnie to robię.Z Grecji wróciłem 13 dni tememu(Chalkidiki)i woda była bardzo ciepła choć potwierdzam,że i tam się zdarza chwilowe obniżenie temperatury wody.pozdrawiamgusia-s napisał(a):pawelh napisał(a):Nie straszcie bo jak sie nic nie zmieni to zamiast do Cro pojadę do Gr
Moi rodzice dzwonili wczoraj z Gr, są w pobliżu Paralii - doopy nie urywa, mama twierdzi że woda chłodniejsza niż w ubiegłym roku w Cro więc się zastanów żeby nie było