Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 03.08.2022 21:18

Zbigniew74 napisał(a):
croner napisał(a):Witam,
Czy ktoś z obecnie przebywających w pasie pomiędzy Makarska - Gradac, może napisać jaka jest tam temperatura wody w Jadranie?
Pozdrawiam

Jestem w Drasnicach , nie mam termometru, ale po prostu wchodzę i jest bardzo ciepła

Dzięki za info, bo już straciłem wiarę... :D :D
Wyjazd jutro, a Draśnice 10 km od mojej docelowej bazy, więc trzymam Cię za słowo :papa: :papa: :papa: :papa:
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 03.08.2022 22:28

Ražanj dzisiaj woda w okolicach Punta Planka 21 stopni.
bigum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigum » 04.08.2022 12:12

Jesteśmy w Orebić od ponad tygodnia.
Ogólnie co do pogody to lampa dzień w dzień.
Od kilku dni wiało jak diabli, a zaczęło się od ubiegłotygodniowej burzy.
I razem z tym wiatrem przyszła zimna woda.
Myślę, że miała w granicach 20/21 st.C
Nie było przyjemnie :(
Dopiero dzisiaj przestało wiać, morze się uspokoiło i woda powoli zaczyna wracać do normy.
Ci, którzy w tym roku wybrali sierpień chyba wygrali :D
Nam niestety jutro kończy się turnus i czas wracać do domu … :papa:
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.08.2022 08:00

Hvar uvala Torac. 7.08 godzina 8.30, temperatura powietrza 29, temperatura wody 26. Ajde.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 07.08.2022 11:08

Od tygodnia w Klek, woda cały czas powyżej 25 °, dzisiaj dobija już do 27°.
tomiwiol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiwiol » 07.08.2022 17:57

Okrung Gornij temperatura powietrza 37
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 11.08.2022 10:40

Gradac, woda w czwartek 11.08.22 jest po prostu zimna max 21 stopni, coś czego zupełnie się nie spodziewałem.
Czy ktoś może podać temp wody w okolicy? Z chęcią zmienię plaze na inną.
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 11.08.2022 11:14

jedrula napisał(a):Gradac, woda w czwartek 11.08.22 jest po prostu zimna max 21 stopni, coś czego zupełnie się nie spodziewałem.
W Świnoujściu masz kolego dzisiaj temperaturkę 20,8 stopnia! Wracaj do domu :D
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 11.08.2022 11:24

ŁukaszCiupa napisał(a):
jedrula napisał(a):Gradac, woda w czwartek 11.08.22 jest po prostu zimna max 21 stopni, coś czego zupełnie się nie spodziewałem.

No właśnie przed wyjazdem byliśmy na naszej plaży i po krótkiej kąpieli cieszyliśmy się ze jedziemy nad Adriatyk moczyć tyłki w ciepłej wodzie a tu zaskoczenie... Jutro wycieczka do Orebic i Korcula, może tam będzie cieplejsza.

A o powrocie do Swinoujscia nie myślę przez najbliższe 2 tygodnie.. choć wolałbym przez najbliższe 2 lata :D
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 11.08.2022 11:30

jedrula napisał(a):
ŁukaszCiupa napisał(a):

No właśnie przed wyjazdem byliśmy na naszej plaży i po krótkiej kąpieli cieszyliśmy się ze jedziemy nad Adriatyk moczyć tyłki w ciepłej wodzie a tu zaskoczenie... Jutro wycieczka do Orebic i Korcula, może tam będzie cieplejsza.

A o powrocie do Swinoujscia nie myślę przez najbliższe 2 tygodnie.. choć wolałbym przez najbliższe 2 lata :D
A jak dla mnie Świnoujście to chyba najpiękniejszy polski kurort nadmorski! Odwiedziłem rok temu po 10 letniej przerwie i "zatkao kakao"! To moje subiektywne odczucie oczywiście ale miasto poszło do przodu, szczegolnie nadmorskie promenady - jak się nie mylę to łącznie z tym deptakiem tuż nad plażą macie łącznie 3 promenady!!!! Wszystko piękne, zadbane, no nie oszukujmy się - po niemiecku jednym słowem. Ale to temat na inny wątek. Udanych wakacji życzę zatem i zdecydowanie cieplejszego Jadranu! :wink:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 11.08.2022 12:16

ŁukaszCiupa napisał(a): A jak dla mnie Świnoujście to chyba najpiękniejszy polski kurort nadmorski! Odwiedziłem rok temu po 10 letniej przerwie i "zatkao kakao"! To moje subiektywne odczucie oczywiście ale miasto poszło do przodu, szczegolnie nadmorskie promenady - jak się nie mylę to łącznie z tym deptakiem tuż nad plażą macie łącznie 3 promenady!!!! Wszystko piękne, zadbane, no nie oszukujmy się - po niemiecku jednym słowem. Ale to temat na inny wątek. Udanych wakacji życzę zatem i zdecydowanie cieplejszego Jadranu! :wink:

Rzeczywiście Świnoujście nam się rozbudowalo i wypiękniało. Są 3 promenady i z roku na rok są co raz dłuższe, masa knajp i restauracji, generalnie jest cudownie ale na plaży jest piasek ( wiem że piękny i czysty) ale piasek... Woda jest najczęściej zimna a ze słońcem różnie.. Dlatego ciągnie nas do Dalmacji bo tak samo drogo tylko są kamyki na plaży, woda cieplejsza (przeważnie :-)) i mnóstwo słońca...
PS
A tak po za tym bardziej mi smakuje marketowe Karlovacko niż nasza najlepsza marketowa Perełka...
Ale to już tematy na inny wątek

Wracając do meritum za godzinę idziemy na drugą plaze w Gradac, sprawdzę czy będzie cieplejsza woda... Jeśli nawet nie to sprawdzę czy Ozujsko podaja równie zimne :mrgreen:
Olifant
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olifant » 11.08.2022 13:48

Rano w Podacy woda również bardzo zimna. Wyraźniejszy prąd z południa z dużą ilością meduz. Koło południa woda już jakby cieplejsza. To chyba tak jak z faszką. W knajpie tylko pierwsza flaszka jest droga :lol:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 11.08.2022 14:23

W Gradac na drugiej plaży Podaca jest ciut cieplejsza 22,5-23, 0
hzag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 11.08.2022 19:02

Peljesac, okolice Drace, 28'C :)
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 12.08.2022 10:31

Dzisiaj po wietrznej nocy przyszło ochłodzenie. Temperatura wody 24 stopnie. Ale w wodzie ciepłej niż nad nią, bo wieje i są chmurki. Dwa dni temu było 27. Hvar uvala Torac.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone