Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 05.08.2020 21:42

gusia-s napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Coś alechandro jesteś już znużony Cro... ;) Trogir od Sutivanu to rzut beretem a jako pisze lew, 26,8 C
Nie wiem skąd lew bierze te temperatury skoro inni też piszą z różnych zakątków, że wodest chłodna jak nigdy.

Moze z oficjalnej strony DHMZ, która podaje realna temperaturę mierzona przyrządami a nie subiektywnymi odczuciami turystów z Polski?

Od kilku dni w Makarskiej pokazuje 24-25 stopni i według mnie to się zgadza - w BV jest ciepła jak co roku
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 05.08.2020 21:43

Według Dhmz, temperatura wody w Splicie miala dziś 24 C. A to jest pomiędzy Sutivan a Trogir
https://meteo.hr/podaci.php?section=pod ... ram=more_n
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2020 21:44

majeczka napisał(a):...to fakt, woda w Sutivanie czasami bywa nieco chłodna, rześka. Mam jednak nadzieję, że sama miejscowość jest okey?

Nie tylko w Sutivanie majeczko...poza tym w Supetar, Milnej, Postirze, Povlji i pobliskiej Mirce, która opanowana jest przez Polaków :D, same tablice GWE oraz GD.
Sutivan wspaniały, jak pisałaś i co do samej miejscowości zastrzeżeń nie mam, bardzo nam się podoba i jest gdzie pochodzić :)

A na marginesie, dobrze, że gusia o tym wspomniała też nie wiem skąd lew te temperatury wyciąga ? Mam info, że woda w Slatine zimna a to chyba zaraz obok Trogiru, prawda ? :wink:
Woda nie rozpieszcza także wypoczywających w okolicach Sibenika, nie liczę tutaj miejscowości Skradin bo ta jest szczególnie usytuowana i sadzawka tam skoncentrowana może być ciepła :wink:
Ale wypoczywający w Sevidzie, Rogoźnicy czy Razanj jakoś nie podzielają wersji lewa i to informacje sprzed kilku minut.
Dla mnie woda 22C jest ok, normalnie się kąpię ale nie każdy jest tego zdania i pojęcie wody ciepłej interpretuje inaczej.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 05.08.2020 21:59

......lew te temperatury wyciąga z jachtowych plotterów B&G ZEUS ; aktualna temperatura w Rogoznicy 25.2 °C (Frapa)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 05.08.2020 22:00

Garo&Justa napisał(a):Według Dhmz, temperatura wody w Splicie miala dziś 24 C. A to jest pomiędzy Sutivan a Trogir
https://meteo.hr/podaci.php?section=pod ... ram=more_n

Dokładnie o takiej temperaturze pisałem. To jest norma w Chorwacji i na pewno to nie jest zimna woda, jak niektórzy piszą
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2020 22:08

lew napisał(a):aktualna temperatura w Rogoznicy 25.2 °C (Frapa)

Dzięki za rzetelną informację bo Frapa jest tak usytuowana, że tam woda stoi cały czas. Bardziej miarodajna byłaby temperatura wody znajdującej się niespełna 150 metrów dalej od otwartego morza ( Zecevo ) bo mam info od osoby tam wypoczywającej. Mam też info, że w Sevidzie wokół cypla woda 22 C.

Przypuszczam, że powodem jest niestabilna pogoda, myślę, że kiedy się ustabilizuje, woda się ociepli. W zeszłym roku w Povlji woda miała 24 C i dla mnie to jest miód.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 05.08.2020 22:41

.... świeży odczyt z okolic Zaceva będę miał dopiero jutro; w dniu dzisiejszym około 17 było tam około 25.4°C; z innych dzisiejszych odczytów najzimniejsza woda była w okolicach Zlarin'a 24°C ;a wiało w porywach do 32 knotów
makono
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) makono » 05.08.2020 23:20

Rogoznica, a dokładnie zatoka od strony Zatoglav. 2-go sierpnia, ok. 8 rano, mieliśmy mały rejs prywatną łódką wokół Rogoznicy i Garmin zainstalowany na łódce podawał temperaturę wody na 23,5 stopnia. 3-go i 4-go pomimo wiatru woda też musiała mieć podobną temperaturę, bo dało się swobodnie wejść i kąpać. Natomiast dzisiaj woda w moim odczuciu była zdecydowanie zimniejsza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2020 12:36

Dziś woda ciepła w Sutivanie, można siedzieć do woli :D
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 06.08.2020 16:57

.....odczyt z okolic Zaceva 24.3°C, a na przykład w Milnie 24.7°C
śląski gorol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) śląski gorol » 06.08.2020 17:52

alechandro napisał(a):Dziś woda ciepła w Sutivanie, można siedzieć do woli :D

Uff, bo już żech myśloł, że się i Jadran na waćpana uwziął.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 10.08.2020 10:20

...26.2 °C Hvar
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 13.08.2020 21:36

......29.7 °C przy Mlejecie od tej bardziej nasłonecznionej strony°C
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 18.08.2020 12:12

od 6.08 do 17.08 tak jak wcześniej pisałem lampa i woda do 27c, dziś lekki odpoczynek i temp.powietrza 28c z chmurami coś w oddali grzmi, woda 24c, taki dzień też przyznam się przyda oczywiście wszystko to w SRIMA :papa:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 25.09.2020 12:26

...Solta po słonecznej stronie 24°C
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone