Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 12.07.2019 12:16

Czy to są offtopiki, nie wiem. Ale może dobrze byłoby założyć temat:
Jak należy spędzać urlop w Chorwacji i co należy robić przy danej temperaturze powietrza/wody.
:?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.07.2019 12:42

Jest ideales. Siedzimy na małej Zarace, pogoda i woda super. Nie ma cierpienia i ponad 30 stopni, niebo lekko zachmurzone ale słońce i tak mocno przygrzewa. Woda idealna do pływania. Na Hvarze od 5 dni jest dla nas pogodowo zaj...ście i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2019 12:45

WojtekKRK napisał(a):Polaczkowi

WojtekKRK napisał(a):głupiś jest i tyle

Już Ci chyba zwracano uwagę na takie teksty, nie?
Widzę, że nie przyjąłeś do wiadomości.
Malen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malen » 12.07.2019 13:25

Dziś w Pagu na Pagu woda miodzio. :D Nie mam porównania do poprzednich dni, bo dziś pierwsza kąpiel. Bardzo przyjemnie dla ciała i duszy :hearts: oby tak dalej.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 14.07.2019 19:07

Grebastica. Woda 25 C. Mierzone termometrem :D

Pozdrowienia. :wink:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.07.2019 23:07

"Donos z Hvar-u" woda 23- 24 stopnie, to w sumie chyba nieźle jak na ostatnie zawirowania w pogodzie.
WojtekKRK napisał(a):
alechandro napisał(a):
WojtekKRK napisał(a):Problemów chyba w życiu prawdziwych nie masz ;) a Polaczkowi zawsze coś będzie nie pasowało inny się będzie cieszył korzystał nawet w deszczu się wykąpie

A po co się jedzie do Chorwacji ? Głównie ze względu na ciepłą wodę i dobrą pogodę bo tego oczekuje się po tym kraju. Mnie akurat zimna woda tam nie pasuje i gdyby nie to, że muszę zapłacić z góry za cały pobyt to zawinąłbym dupę i pojechał nawet kilka setek km dalej ( kiedyś tak zrobiłem ). Nie wiem ile razy byłeś w Chorwacji, przypuszczam, że wielu z nas nie doskakujesz więc nie rżnij cwaniaka...

Zaczyna się wróżenie ...... ile razy byłeś ja 10 a ja 15 to jestem lepszy , wiem więcej ... ITD głupiś jest i tyle kolego a widzę że moja wypowiedź spowodowała u Ciebie ból D ;) PS: Byłem wiele razy i nigdy nie było tak żeby się nie dało wejść ale zapłacone to muszę mieć wszystko super bo ja Pan z Polski a jedź na All Egipt lub Malediwy będzie ciepła woda i słońce ale nie za 50 E za AP ;)

Zacznij kolego wypowiadać się z szacunkiem o własnym narodzie.

Problemy z pamięcią , matematyką , czy z okiełznaniem fantazji??
PSX_20190715_004234.jpg
PSX_20190715_000240.jpg

PSX_20190715_000204.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2019 00:19

Niezłe rzeczy tutaj wygrzebałeś :D
A taki gieroj z niego Obrazek

Temperatura wody jaką podałeś jest wyższa aniżeli wynika to z mapki, którą się zawsze posługuję :wink:
surfer30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfer30 » 15.07.2019 09:54

Właśnie weszliśmy na plażę Jesenice, około 8 km przed Omis. Woda zima, nie mam porównania ale sympatycznie nie jest.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.07.2019 13:22

alechandro napisał(a):Niezłe rzeczy tutaj wygrzebałeś :D
A taki gieroj z niego Obrazek

Temperatura wody jaką podałeś jest wyższa aniżeli wynika to z mapki, którą się zawsze posługuję :wink:

Tak mi "doniesiono" , mnie jeszcze nie ma w Chorwacji.
Zawsze biorę porawki na te temperatury, bo wielokrotnie czytałem tu o temp wody a byłem w danym rejonie i....mi sonda pokazywała coś innego :D
Jeszcze kwestia w jakim miejscu i czym ktoś mierzy tę temperaturę.

A co do "zagadki matematyczno/logicznej " z ilością wyjazdów....to chyba brak słów.
Jednak " wszystko jest możliwe", bo jak to mawiał Ferdek Kiepski : " są na tym świecie rzeczy, które najlepszym filozofom się nie śniły" :D

PS Piszę z telefonu, więc nie zauważyłem, że WojtekKrK jest chwilowo nieobecny na forum ( w ramach nagrody za formy wypowiedzi) , ale jak wróci, to może powie jak to liczył :roll: :lol:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 15.07.2019 19:05

....chyba fizjologom :lol:
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 15.07.2019 19:29

Habanero napisał(a):Jest ideales. Siedzimy na małej Zarace, pogoda i woda super. Nie ma cierpienia i ponad 30 stopni, niebo lekko zachmurzone ale słońce i tak mocno przygrzewa. Woda idealna do pływania. Na Hvarze od 5 dni jest dla nas pogodowo zaj...ście i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni.

Eh, Zarace...pozdrów Toniego Baka ;)

Zjazd dalej dróżką po płytach? Ponoć coś tam polepszali...
konrad000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) konrad000 » 16.07.2019 11:32

w Pakostane i okolicach woda jest bardzo zimna...ludzie z którymi rozmawiałem mówią że od wielu lat nie było tak zimnej wody.mi tak strasznie nie przeszkadza Ale faktem jest że jest mega zimna. Ale pogoda B.dobra więc może się szybko nagrzeje:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2019 15:48

Akurat pasmo od Trogiru do Petrcane to cholernie zimna woda. W zeszłym roku byłem w Srimie i tamte okolice powitały mnie ponownie zimna wodą, jajeczka mi zniknęły ze strachu. Jak kiedyś Sibenik i okolice były moim ulubionym regionem to teraz już unikam tych regionów. W zeszłym roku zrobiłem wyjątek na rzecz Srimy i ostatni raz bo nie dość, że Srima pozbawiona jest jakiegokolwiek uroku to na dodatek wiało Bałtykiem. Zdecydowanie obieram inny kierunek w tym roku i w kolejnych latach to samo.
20 C w Rogoźnicy, Primostenie, Srimie Obrazek
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 16.07.2019 18:07

Co do Primosten czy Rogoznicy to tam jest otwarte morze i temp.wody jest bardziej narażona na wahania, poza tym jeśli chodzi o temp.wody to zależy ona między innymi od tego czy wieje czy nie. Jak jest Bora to mozna być prawie pewnym że następnego dnia woda się wymiesza i moze być zimna. A ostatnio wiało w Dalmacji.
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 16.07.2019 19:56

nie zgadzam się co do ciepłoty wody w Srimie może różnica terminu, bywamy tam od 5 lat w okresie 28.07 do 12.08 i szczerze zawsze cieplutka jak zupa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone