Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna temperatura wody w Adriatyku

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 04.06.2019 12:52

No spoko,
Sam takiego nie mam, ale w 2017 roku też tak sobie oceniałem na oko. Kilka dni później dojeżdżał do nas mój brat. Poprosiłem żeby zabrał mi termometr i pomiary okazały się trochę inne niż moje... "na oko".
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 04.06.2019 15:10

tranquilo napisał(a):Wy tam jeździcie z termometrami na wakacje że tak doskonale wiecie ile stopni było?? Czy to tylko (a może aż) "na moje oko jest..... stopni"?

Ja jeżdżę z termometrem. Takim dla niemowlaków bo mojej żonie to zawsze woda za zimna.
Jak jej udowodnię ile ma stopni to wtedy jest w stanie wierzyć ze jest ciepła :D

Pozdrawiam.;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.06.2019 16:25

Jak widzę ten wątek (lub jego część) zmierza do innego, bardzo porównywalnego alter ego.

jaka-byla-jaka-bedzie-pogoda-w-chorwacji-t47219.html

Bo o aktualnej temperaturze wody w Adriatyku jakoś mało tu ktoś pisze.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.06.2019 17:04

Gonzales napisał(a):
tranquilo napisał(a):Wy tam jeździcie z termometrami na wakacje że tak doskonale wiecie ile stopni było?? Czy to tylko (a może aż) "na moje oko jest..... stopni"?

Ja jeżdżę z termometrem. Takim dla niemowlaków bo mojej żonie to zawsze woda za zimna.
Jak jej udowodnię ile ma stopni to wtedy jest w stanie wierzyć ze jest ciepła :D

Pozdrawiam.;)

Ja też jeżdżę z termometrem , bo lubię wszystko wiedzieć :mrgreen:

A 20-21 stopni to temperatura naszych jezior w sezonie - dla mnie lux :D
Angrekoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angrekoo » 04.06.2019 18:19

Jestem w Baska Voda od niedzieli.

Co do pogody to Cały czas miało padać, a tu i niedziela i poniedziałek pełne słonko. Dopiero dzisiaj chmury i troche pada.

Co do temperatury morza, to powiem tylko tyle. Jeżdze co roku na początku czerwca i takiej zimnej wody to nigdy nie było.

Jest naprawde zimna. Wejść wejde, ale to już nie jest przyjemna kąpiel. Zona nawet stóp nie zamoczy. No taki bałtyk się zrobił.
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 04.06.2019 18:34

Patrząc na dzienne pomiary temperatura wody powoli idzie do góry...mam nadzieję,że za dwa tygodnie dobije do tych 21/22 stopni...
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.06.2019 18:49

Angrekoo napisał(a):Jestem w Baska Voda od niedzieli.

Co do pogody to Cały czas miało padać, a tu i niedziela i poniedziałek pełne słonko. Dopiero dzisiaj chmury i troche pada.

Co do temperatury morza, to powiem tylko tyle. Jeżdze co roku na początku czerwca i takiej zimnej wody to nigdy nie było.

Jest naprawde zimna. Wejść wejde, ale to już nie jest przyjemna kąpiel. Zona nawet stóp nie zamoczy. No taki bałtyk się zrobił.

uuuu
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 04.06.2019 20:30

travel napisał(a):
Gonzales napisał(a):

Pozdrawiam.;)

Ja też jeżdżę z termometrem , bo lubię wszystko wiedzieć :mrgreen:

A 20-21 stopni to temperatura naszych jezior w sezonie - dla mnie lux :D

Woda w jeziorach w Polsce w okresie wakacji osiąga często 25 stopni. Już na dzisiaj w wielu jeziorach woda ma 20-22 stopnie, np.
GŁODOWO JEZ. ŚNIARDWY 20,9 °C
NAKIELNO JEZ. BETYŃ WIELKI 21,5 °C
PRZEŁAZY JEZ.NIESŁYSZ 22,4 °C

Dane pobrane z serwisu http://www.pogodynka.pl/polska/temperaturywod/

Jak widać na obecną chwilę jeziora w Polce mają w wielu miejscach wyższą temperaturę wody niż Adriatyk u wybrzeży Cro. A przed nami gorące 10-14 dni, więc temperatura wody w jezorach powinna szybko rosnąć.
Przemek_Z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemek_Z » 06.06.2019 08:11

wg oficjalnych danych (https://meteo.hr/podaci.php?section=pod ... ram=more_n) powolutku widać światełko w tunelu
Hvar +20m, Dubrovnik-blisko +21 :), za 3 tygodnie powinno być 22/23 czyli całkiem przyjemnie :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.06.2019 08:58

komaciek napisał(a): Woda w jeziorach w Polsce w okresie wakacji osiąga często 25 stopni. Już na dzisiaj w wielu jeziorach woda ma 20-22 stopnie, np.
GŁODOWO JEZ. ŚNIARDWY 20,9 °C
NAKIELNO JEZ. BETYŃ WIELKI 21,5 °C
PRZEŁAZY JEZ.NIESŁYSZ 22,4 °C
Dane pobrane z serwisu http://www.pogodynka.pl/polska/temperaturywod/
Jak widać na obecną chwilę jeziora w Polce mają w wielu miejscach wyższą temperaturę wody niż Adriatyk u wybrzeży Cro. A przed nami gorące 10-14 dni, więc temperatura wody w jezorach powinna szybko rosnąć.
I niż Mljet-Malo jezero 22,2 oraz Mljet-Veliko jezero 20,8 ;)
Stanko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stanko » 06.06.2019 19:26

https://www.weatheronline.pl/cgi-app/sa ... 173&LEV=--. A tu inne temperatury. Czy ktos może potwierdzić temperatury w południowej Chorwacji? Jestem we Włoszech i nie wiem czy nie przedłużyć pobytu tu jeśli wodą tak zima proszę o info bo nie wiem jak rozłożyć dni a w planach mialo być cro za 5 dni
machanek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) machanek » 07.06.2019 06:54

Stanko napisał(a):https://www.weatheronline.pl/cgi-app/sailing?07&LANG=pl&WIND=g173&LEV=--. A tu inne temperatury. Czy ktos może potwierdzić temperatury w południowej Chorwacji? Jestem we Włoszech i nie wiem czy nie przedłużyć pobytu tu jeśli wodą tak zima proszę o info bo nie wiem jak rozłożyć dni a w planach mialo być cro za 5 dni

Z mojej co rocznej obserwacji temperatura wody z tej strony jest bardzo zbliżona do rzeczywistej.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 07.06.2019 07:19

Ja korzystam z tej https://www.windy.com/pl/-Poka%C5%BC-do ... 2,19.528,7
ok. 20 st. w okolicach Dubrownika.
Ta - weatheronline.pl o 2 stopnie mniej.
Ostatnio edytowano 07.06.2019 07:22 przez damianisko5, łącznie edytowano 1 raz
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.06.2019 07:22

Stanko napisał(a):https://www.weatheronline.pl/cgi-app/sailing?07&LANG=pl&WIND=g173&LEV=--. A tu inne temperatury. Czy ktos może potwierdzić temperatury w południowej Chorwacji? Jestem we Włoszech i nie wiem czy nie przedłużyć pobytu tu jeśli wodą tak zima proszę o info bo nie wiem jak rozłożyć dni a w planach mialo być cro za 5 dni
To są raczej jakieś średnie temperatury, chorwacki instytut podaje temperatury co kilka godzin i te są lepsze https://meteo.hr/podaci.php?section=pod ... ram=more_n
i pokrywają się z windy, która też jest wiarygodna :)
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 07.06.2019 07:49

Ja np zawszę zabieram taka grzałkę , zabrałem Dziadkowi taka ruska wielka z wtyczką i jak woda jest za zimna to wiecie co ? Mam ze sobą zawsze przedłużacz i podpinam jak się ściemni na końcu grzała wrzucam wieczorem żeby nie widzieli , rano zabieram i wszyscy z Polski mówią oho ciepła dziś to prądy a inny , ooo ciepła bo to czerwiec a inny ... ooo ciepła to w sierpniu będzie zimna ... A ja po cichutku podsmiechuje się pod noskiem i sobie myślę Polaczkowi to nie dogodzi ;) PZDR
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna temperatura wody w Adriatyku - strona 99
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone