Dan_78 napisał(a):Być może u Ciebie wieje Jugo (jeżeli bardziej od morza) on nie schładza wody, natomiast Bora wiejąca (do morza) już tak.
el_grego napisał(a):LFB napisał(a):Myślę że w Szybeniku na temperaturę wody wpływa ujście rzeki Krka. Ciężko powiedzieć jaki zasięg ma ten wpływ i czy dosięga Zaborića
też o tym myślałem - w połączeniu z deszczami w górach, zwiększył się przepływ chłodnej wody w rzece.
mickmat napisał(a):el_grego napisał(a):LFB napisał(a):Myślę że w Szybeniku na temperaturę wody wpływa ujście rzeki Krka. Ciężko powiedzieć jaki zasięg ma ten wpływ i czy dosięga Zaborića
też o tym myślałem - w połączeniu z deszczami w górach, zwiększył się przepływ chłodnej wody w rzece.
To kwestia wiatru który cały czas z mniejszym lub większym natężeniem wieje od lądu. Najbardziej obrywa się okolicy Szybenika i Senj (rykoszetem Rab)
sdolas napisał(a):Od kiedy zerkam na tą stronkę
http://oceanlab.cmcc.it/afs/#
To rejon Sibenika, Primosten, Rogoznica, cały czas woda najchlodniejsza w tym roku.
Co nie zmienia faktu że i tak kąpiel w wodzie o 21st. i tak sprawia radoche
Dziwi mnie że piszecie że okolice Puli zimno skoro tam ciągle jest najcieplejsza woda
Makarska i wyspy w tym roku cały czas zupa.
szczaw napisał(a):Alechandro jaka dziś woda w Srimie , pisz prawdę bo w niedzielę jesteśmy
mickmat napisał(a):Rogoźnica jest teraz na granicy, będzie dobrze