Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Początek Lipca 01.07 - 10.07 Rogoznica - Trogir - Szybenik, temperatura powietrza około 28-34 stopnie a woda srednia około 20-21 stopni , czysta jak kryształ ... niesamowita , wygląd i kolor rekompensuje temperaturę.
Dość płaczu ja miałem w Rogoznicy wodę 21oC, porównując to do 17 stopni w Międzyzdrojach to jest kosmos. Mieszkam 80 km od Bałtyku a i tak wolałem zrobić 1520 km żeby zobaczyć i poczuć czyste, przejrzyste morze.
A muszą mieć ? Jaka to przyjemność chlupania się w Jadranie mającym 20 C ? Do tego pochmurno i wietrznie, że niczym się po wyjściu z wody nieróżni jak nad Bałtykiem. Mnie się Chorwacja sprzed 18 lat kojarzy z wysokimi temperaturami i ciepłą wodą, wietrznie też tak kiedyś nie było ale w ostatnich latach coraz częściej te załamania się zdarzają i praktycznie zawsze wieje.