napisał(a) wiolek_lp » 11.07.2018 13:46
Rysio napisał(a):Ja piszę
o statystyce, więc pozwolisz że Twoje pomiary pominę, bo choć są bardziej optymistyczne, to nie koniecznie już bardziej rzetelne, choćby ze względu na metodykę ich wykonywania
Jeśli to te odczytane z DHMZ to jeszcze istotna jest godzina i kierunek wiatru (fali).
Dlatego bardzo dziwi mnie statystyka na stronie, którą podałeś bo nikaj nie ma się ona do tegorocznej rzeczywistości
I oczywiście wachania tempertury wody na Hvarze w ciągu dnia rozniły się nawet o 2 stopnie, ale jak wyżej pisałam, taka temperatura w tym roku nie miała miejsca
Chyba, że jest to na przestrzeni paru lat, czyli mało co warte, bo wszyscy widzą jak bardzo zmienia się zarówno woda jak i temperatura w Cro, w zeszłym roku był upalny czerwiec, a wrzesień sądząc po relacjach bardzo deszczowy.
anakin napisał(a):Myślisz, że woda jest ciepła bo słońce ją nagrzewa?
Mówię o powszechnej teorii, że woda w sierpniu " jest nagrzana"
Może źle się wyraziłam, wiem jak wiele zależu od wiatru, bory czy innych czynników i dlatego kolejny raz piszę, że teoria, iż w sierpniu NA PEWNO woda będzie cieplejsza jest nic nie warta, o czym sama się przekonałam. Ale nie będę nikogo przekonywać, cieszę się, że podczas tegorocznych wakacji z przyjemnością mogłam zanurzać się w wodzie a nawei i pływać
, a nie spieprzałam z zimna