Plumek napisał(a):Jestem, jestem
Teraz sa 22 stopnie, a słoneczko chyli się już ku zachodowi. Słoneczko - dziś było plażowanie i kąpiele w Jadranie. Plumkały się też delfiny
Zdjątka z dzisiaj nie mam - jutro cyknę i Wam pokażę
Możecie śmiało tu ciągnąć - pogoda jest ekstra - słońce i niebieściunie niebo
A ja zaczynam (mam nadzieję) gorący urlop od 24 czerwca w Tucepi i relacja "plumka" jak kamień z serca. pozdravto ja ewa napisał(a):Plumek napisał(a):Jestem, jestem
Teraz sa 22 stopnie, a słoneczko chyli się już ku zachodowi. Słoneczko - dziś było plażowanie i kąpiele w Jadranie. Plumkały się też delfiny
Plumku,czy Ty wiesz ilu ludziom kamień z serca zrzucasz?Twoje słowa jak balsam działają na nasze zmarznięte kości .
A może tak (co drugi dzień chociaż ) pisałabyś nam coś w temacie pogody na Makarskiej?
Ja już jadę za 10 dni i mam nadzieję ,że stare kosci troche pomoczę i wygrzeję.
pepe1969 napisał(a):Ale woda to ma chyba "tylko" ok. 20 C i nie wiem czy się do 1 lipca nagrzeje chociaż do 23 C
typ napisał(a):pepe1969 napisał(a):Ale woda to ma chyba "tylko" ok. 20 C i nie wiem czy się do 1 lipca nagrzeje chociaż do 23 C
Jeśli rzucisz okiem na archiwalne wykresy na stronie izor.hr to przekonasz się, że przy dobrej pogodzie woda może się nagrzać ponad 7st w ciągu 9 dni (przykład - 5 czerwca-18 czerwca 2004 - ogrzała się od 16,6 stopni do 23,8 stopnia!).
Oczywiście to skrajny przypadek, ale dowodzi że woda szybko się ogrzewa. Moim zdaniem nie masz sie co martwić. Ostrożnie prognozując - w lipcu bedzie na pewno ponad 24
Plumek napisał(a):Jestem, jestem