Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda w Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 05.06.2006 13:46

Hej cromaniacy, kto aktualnie przebywa na Riwierze podajcie jak wygląda pogoda w tym regionie. Wszyscy wybierający się na urlop będziemy Wam wdzięczni. pozdrav
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 05.06.2006 14:23

Plumku...jesteś? Czekamy na Ciebie!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.06.2006 18:55

Jestem, jestem ;)

Teraz sa 22 stopnie, a słoneczko chyli się już ku zachodowi. Słoneczko - dziś było plażowanie i kąpiele w Jadranie. Plumkały się też delfiny :)
Zdjątka z dzisiaj nie mam - jutro cyknę i Wam pokażę :)
Możecie śmiało tu ciągnąć - pogoda jest ekstra - słońce i niebieściunie niebo :)
miro.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro. » 05.06.2006 20:36

No to super, bo już bałem się,że w Cro jest taka pogoda jak u nas :wink: (czyli coś w stylu jesieni).
A nasz wyjazd już za niecałe trzy tygodnie :D
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 05.06.2006 20:40

Plumek napisał(a):Jestem, jestem ;)

Teraz sa 22 stopnie, a słoneczko chyli się już ku zachodowi. Słoneczko - dziś było plażowanie i kąpiele w Jadranie. Plumkały się też delfiny :)
Możecie śmiało tu ciągnąć - pogoda jest ekstra - słońce i niebieściunie niebo :)

Plumku,czy Ty wiesz ilu ludziom kamień z serca zrzucasz?Twoje słowa jak balsam działają na nasze zmarznięte kości . :)
A może tak (co drugi dzień chociaż ) pisałabyś nam coś w temacie pogody na Makarskiej? :?:
Ja już jadę za 10 dni i mam nadzieję ,że stare kosci troche pomoczę :) i wygrzeję.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 05.06.2006 21:56

to ja ewa napisał(a):

Plumku,czy Ty wiesz ilu ludziom kamień z serca zrzucasz?Twoje słowa jak balsam działają na nasze zmarznięte kości . :)
A może tak (co drugi dzień chociaż ) pisałabyś nam coś w temacie pogody na Makarskiej? :?:
Ja już jadę za 10 dni i mam nadzieję ,że stare kosci troche pomoczę :) i wygrzeję.
A ja zaczynam (mam nadzieję) gorący urlop od 24 czerwca w Tucepi i relacja "plumka" jak kamień z serca. pozdrav
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 06.06.2006 06:08

Ale woda to ma chyba "tylko" ok. 20 C i nie wiem czy się do 1 lipca nagrzeje chociaż do 23 C :?:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 06.06.2006 06:16

Dlatego my, ludzie Bałtyku, jedziemy do Cro już w sobotę. Inaczej doznalibyśmy za dużego szoku termicznego :lol:
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 06.06.2006 07:09

pepe1969 napisał(a):Ale woda to ma chyba "tylko" ok. 20 C i nie wiem czy się do 1 lipca nagrzeje chociaż do 23 C :?:

Trudno,stare kości będą musiały sie przystosować
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 06.06.2006 07:19

pepe1969 napisał(a):Ale woda to ma chyba "tylko" ok. 20 C i nie wiem czy się do 1 lipca nagrzeje chociaż do 23 C :?:

Jeśli rzucisz okiem na archiwalne wykresy na stronie izor.hr to przekonasz się, że przy dobrej pogodzie woda może się nagrzać ponad 7st w ciągu 9 dni (przykład - 5 czerwca-18 czerwca 2004 - ogrzała się od 16,6 stopni do 23,8 stopnia!).
Oczywiście to skrajny przypadek, ale dowodzi że woda szybko się ogrzewa. Moim zdaniem nie masz sie co martwić. Ostrożnie prognozując - w lipcu bedzie na pewno ponad 24 :-)
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 06.06.2006 12:02

typ napisał(a):

Jeśli rzucisz okiem na archiwalne wykresy na stronie izor.hr to przekonasz się, że przy dobrej pogodzie woda może się nagrzać ponad 7st w ciągu 9 dni (przykład - 5 czerwca-18 czerwca 2004 - ogrzała się od 16,6 stopni do 23,8 stopnia!).
Oczywiście to skrajny przypadek, ale dowodzi że woda szybko się ogrzewa. Moim zdaniem nie masz sie co martwić. Ostrożnie prognozując - w lipcu bedzie na pewno ponad 24 :-)

Dla mnie powyżej 20 C jest już OK. Ale faktycznie szybko może się woda nagrzać. Tylko musi być przez tydzień ok. 30 C temp. powietrza i słonecznie.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.06.2006 13:51

Wczoraj burza i ulewa, teraz właśnie lecą pierony z nieba :( Zaczęło wiać i się ochłodziło :( Chyba pogoda barowa, więc lecę na dół polską TV pooglądać (wreszcie nam zamontowali). A rano jeszcze słoneczko świeciło :(
Zdjęcie Wam cyknę, jak się już rozpogodzi, a to pewnie będzie jutro ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.06.2006 09:05

Witajcie!

W nocy wywiało już wszystkie chmurzyska! Niebo niebieszczeje i słoneczko wyziera! Co najważniejsze - nie pada juz deszcz!
Jest 20 stopni w cieniu. Wiaterek też już ustepuje.
Poniżej 2 fotki z okna;)

Obrazek

Obrazek
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 08.06.2006 10:23

Drogi Plumku te zdjęcie i słowa sa jak lekarstwo. Jak tylko przekaże wszytkie obowiązki w pracy ide sie pakowac i robić reszte zakupów i......
WITAJ CRO :D 8)
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 08.06.2006 10:37

Zaklinaj tę pogodę Plumku,zaklinaj coby ślicznie było, :) bo to juz tylko pare dni do wyjazdu mi zostalo
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone