Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 09.06.2005 12:55

Aktualnie w Splicie jest piękna bezchmurna pogoda ale powietrze ma 17 stopni. Jest poprostu zimno i to nie podlega dyskusji !!!
Wiem że jest to ewenement w Chorwacji ale trzeba sobie szczerze powiedzieć, że ci co są tam teraz - mają pecha.
Tak jest już od kilku dni i nie jest to żadna przesada. Jak sobie poobserwujecie kamerke w Splicie to zobaczycie że czasami przewinie się człowiek w KURTCE po widocznym "molo".
Pozostaje mieć nadzieje, że w najbliższym czasie pogoda się poprawi. Najprawdopodobniej tak będzie :)
Pozdrawiam.
malgi_g
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgi_g » 09.06.2005 13:30

Hmm, a na Hvarze podobno lato- właśnie rozmawiałam z rodzicami, którzy są właśnie tam na urlopie. Plażują sie, wczoraj dopołudnia przeszedł front i dzisiaj juz ciepełko - więc nie wszyscy w Chorwacji maja pecha - :D na szczęście.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.06.2005 13:39

Cześć! Apropos pogody w Chorwacji to opowiem wam coś śmiesznego - z góry przepraszam wszystkich kibiców piłkarskich - jak byłam w 98 roku była straszna susza. Szefowa Vilma bardzo narzekała, że wszystko schnie, że dużo wody idzie na podlewanie, itp. Pewnego dnia spadł krótki acz obfity deszcz, momentalnie po ulewie zrobiła się piękna pogoda a wraz z nią na ulicach pojawiły się samochody z młodymi krzyczącymi ludźmi machającymi flagami Chorwacji, gdzie niegdzie ktoś odpalał fajerwerki a szef zaprosił nas na szampana. Nieświadomi niczego (jako, że byliśmy dość długo odcięci od mediów) byliśmy święcie przekonani, że Ci "wariaci" cieszą się tak z tego, że spadł deszcz !!!
A to Chorwacja zdobyła (sorry!) jakieś mistrzostwo czy wiecemistrzostwo Europy. Ot moja ignorancja dla "nogi" wyszła na jaw. Pozdrawiam. M.onika
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 09.06.2005 13:56

Kto wie jaka będzie pogoda w Dalmacji w lipcu :?: :?: :?:

pozdr.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 09.06.2005 17:30

No i mam ten sam dylemat co w tamtym roku. Jechać czy przekładać wyjazd? Prognozy rzeczywiscie nie są optymistyczne a wyjeżdzam w sobote....
Nastepnym razem już się chyba nie zdecyduje na czerwiec, chyba jednak pewniejszy jest początek września....
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 09.06.2005 17:50

gratkorn napisał(a):A to Chorwacja zdobyła (sorry!) jakieś mistrzostwo czy wiecemistrzostwo Europy. Ot moja ignorancja dla "nogi" wyszła na jaw. Pozdrawiam. M.onika

:lol:
Radio Erewań ;) nie mistrzostwo tylko III miejsce, nie Europy tylko świata :)
Monika, serdecznie Cie pozdrawiam i wszystkich nie-kibiców też. Mam takich naokoło, jestem czarna owca bo dla rodziny zarówno mojej jak i mojej Pani piłka by mogła nie istnieć.

A wracając do pogody - Typ, życzę powodzenia, w tym roku jest taka nieprzewidywalna pogoda że może to ochłodzenie będzie krótkie. I mam nadzieję że bez problemów przejedziesz Durmitor :)
Sami jeszcze nie wiemy kiedy jedziemy - kiedy czas pozwoli, i jak zwykle się zdecydujemy w ostatniej chwili.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 10.06.2005 07:26

Do zawodowca ! Ale mecz z Dudkiem oglądałam i kibicuję (jak nie mam innego wyjścia) Wiśle Kraków (w dzielnicy mnie "obwieszą" bo u nas to tylko Legia) , Lazio Rzym i Barcelonie. A kiedyś kibicowałam Holandii jak grał Hulit. A w chorwackiej drużynie grał kiedyś bardzo ładny piłkarz - Asanowicz. Troche wiem - co? Pozdrawiam. M.onika.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 10.06.2005 08:23

gratkorn napisał(a):Do zawodowca ! Ale mecz z Dudkiem oglądałam i kibicuję (jak nie mam innego wyjścia) Wiśle Kraków (w dzielnicy mnie "obwieszą" bo u nas to tylko Legia) , Lazio Rzym i Barcelonie. A kiedyś kibicowałam Holandii jak grał Hulit. A w chorwackiej drużynie grał kiedyś bardzo ładny piłkarz - Asanowicz. Troche wiem - co? Pozdrawiam. M.onika.

Asanovic, to pierwszy z prawej
http://paginas.terra.com.br/educacao/croacia/Figuras/fotoscopa98/1f.jpg
Pozostałych poznajecie?
Pzdr
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.06.2005 23:52

zawodowiec napisał(a):
A wracając do pogody - Typ, życzę powodzenia, w tym roku jest taka nieprzewidywalna pogoda że może to ochłodzenie będzie krótkie. I mam nadzieję że bez problemów przejedziesz Durmitor :)
Sami jeszcze nie wiemy kiedy jedziemy - kiedy czas pozwoli, i jak zwykle się zdecydujemy w ostatniej chwili.

Zdecydowaliśmy, że pomimo niesprzyjającej aury jedziemy. Gorzej niż było w tym tygodniu już chyba być nie może...
Własnie wróciłem z drobnych napraw przy samochodzie (wycieraczki odmówiły posłuszeństwa a tu leje i leje i musiałem jechać 40 km bez wycieraczek - koszmar). Za pare godzin (dziś przed południem) wyruszam.
Powodzenia zawodowiec w hardcorowych planach :-)
Zdam relacje czy mi się udało, choć powiem szczerze że jak napakowałem samochód to go mocno przygięło i nie wiem czy da rade na tych terenowych drogach Durmitoru.
Zobaczymy....
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.06.2005 00:40

W razie czego Ci pomoże Karabaja - będzie o nim więcej w Akademii, przeczytasz po powrocie, ale to taki gość co pomaga kierowcom w tamtych rejonach ;) Szerokiej drogi!
roj29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roj29 » 11.06.2005 19:58

malgi_g napisał(a):Hmm, a na Hvarze podobno lato- właśnie rozmawiałam z rodzicami, którzy są właśnie tam na urlopie. Plażują sie, wczoraj dopołudnia przeszedł front i dzisiaj juz ciepełko - więc nie wszyscy w Chorwacji maja pecha - :D na szczęście.

malgi_g jeżeli twoi rodzice są na Hvarze jeszcze, zapodaj nam jaka jest tam pogoda, może jaka temp wody itp... proszę :D Opóźniam z tego powodu wyjazd, narazie o 1 dan a właściwie o dwa, zatrzymam się po drodze w Rajskich Teplicach i powygrzewam w termalnych źródłach aż zrobi się cieplej w CRO. W TVP mówili że do polski nadchodzi ciepłe powietrze z Afryki ale jak widziałem to przechodzi jak ulał przez CRO.
Pozdrawiam Robert
malgi_g
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgi_g » 14.06.2005 07:41

Według rodziców woda ciepła, ale i ile ma stopni tego nie wiem. Myślę że jeśli oni mówia ze ciepła to tak jest bo to typy raczej ciepłolubne więc jak tak mówią to pewnie ma ok 21-22st. to jak na czerwiec chyba nie jest źle.
No i poza tym ciepło i słonecznie. Kwitnie lawenda.
destiny
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) destiny » 29.06.2005 12:11

Jest cieplutko :) Wrocilismy w ten weekend :) Jestesmy brązowiutcy i wykapni za wszystkie czasy! :) około 30 stopni powietrze miało codziennie!
lutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lutka » 01.07.2005 19:51

Wczoraj w okolicach Trogiru bylo okolo 40 stopni.Dzisiaj popoludniu niebo bylo lekko zachmurzone, ale wciaz upal nie do wytrzymania.Podobnie na Hvarze.Upal i jeszcze raz upal.Puno vruce... :)
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 05.07.2005 13:38

lutka napisał(a):Wczoraj w okolicach Trogiru bylo okolo 40 stopni.Dzisiaj popoludniu niebo bylo lekko zachmurzone, ale wciaz upal nie do wytrzymania.Podobnie na Hvarze.Upal i jeszcze raz upal.Puno vruce... :)

Akurat byłem w czwartek 30 czerwca obok Trogiru. Z tymi 40 stopniami to przesada.
Było ciepło ok. 30 st.
Poprzednia strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone