Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darious
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darious » 05.06.2005 19:29

staniław napisał(a):Ladne mi tylko.W tym momencie zacząłem się zastanawiać czy ja i moja rodzinka zdoła wytrzymać takie upały,a jedziemy 2-08Moze znacie cudowne rady aby lżej znieść tę gorącz?

Dobre rady jeśli chodzi o plażę:
1. szukać cienia -naturalny między drzewami, ewentualnie parasol
2. Często chłodzić się w Jadranie
3. Olejki do opalania z filtrem
4. Nakrycie głowy + okulary
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2005 21:19

Małolaty - od środka lody, na zewnątrz siedzenie w Jadranie. :wink:
Dorośli - od środka karlovackie, na zewnątrz siedzenie w Jadranie. :wink:
:papa:
Mare
Podróżnik
Nie taki diabel straszny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mare » 06.06.2005 14:31

Musze przyznac, ze w lipcu i sierpniu sloneczko dosc mocno przygrzewa.Ale wszystko mozna zniesc, jesli tylko korzysta sie z tego z umiarem.Popieram powyzsze rady i dla tych co po raz pierwszy(i nie tylko) polecam STOPNIOWE PRZEKLIMATYZOWANIE SIE :D Wystarczy jesli w pierwszych dniach pobytu zaczniemy kapiele i opalanie np.od godz.15,16.Wtedy tez jest upalnie ale bardziej przystepnie.Reszte dnia mozna spokojnie przesiedziec w cieniu bo i tam tez lekko opala.No a do tego sprawdzone kremy z filtrami,koniecznie nakrycie glowy i cos zimnego do przepicia :D Naprawde nie jest tak strasznie :lol: A zostatniej chwili tak na ochlodzenie-dzis w okolicach Trogiru pada deszczyk :D
Midas
Cromaniak
Re: Z ostatniej chwili..........

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 07.06.2005 16:30

[quote="Mare"]Wiadomosc z pierwszej reki wprost od Chorwata.Dzisiaj 5.06. w Primostenie bylo tylko :D :D :D 35 stopni!!!!!!! Temp. Jadrana 23 st. :D Jednym slowem od kilkunastu dni straszny UPAAAL. :lol: Jeszcze malo turystow wiec plaze prawie puste.Ach.......... :)[/quote]

Noooo tego mi trzeba było, ale jak tak obseruje się pogodę na TVN Meteo, to pogoda jest rózna. :arrow:
Mare
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mare » 07.06.2005 17:34

Nie ma co sie przejmowac wiadomosciami z TV.Wiadomo jak jest...Tak jak pisalam, wczoraj w Cro padal deszcz ale bylo cieplo (nie to co u nas :cry: ).Dzis jeszcze info na temat pogody nie mam ale jak bede cos wiedziec, zaraz napisze.Mysle jednak, ze znowu swieci slonko.A jak nie- to pewnie wkrotce bedzie.Pogoda na poczatku czerwca moze sie troche wahac ale z pewnoscia do tygodnia sie to wszystko unormuje i znowu skwar na maxa :D I tak juz do konca wrzesnia.A moze i dluzej....
Keszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keszel » 08.06.2005 16:49

A Biokovo pokryte sniegiem :(
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 08.06.2005 17:07

Mare
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mare » 08.06.2005 20:50

Tez jestem tym przerazona 8O bo planuje wyjazd ok.21.06.Ale jakies 4 godz. temu rozmawialam z ze znajomym Chorwatem z okolic Splitu i teraz na uspokojenie przekazuje Wam FORUMOWICZE:
TO PRAWDA ZE W NOCY BYLY WICHURY, BURZE I PIORUNY ale dzis jest juz spokojniej.CIEPLO, SLONECZNIE I MNIEJ WIETRZNIE. TEMPERATURA POWIETRZA OK.25 STOPNI, MORZA OK.20. Ufffff...............
Podobno znowu nadchodza upalne dni wiec nie ma sie chyba czym martwic.

Mam nadzieje, ze dodalam otuchy :D Pozdrawiam cieplo!!!
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 09.06.2005 07:17

tu nie wygląda to tak optymistycznie:
http://prognoza.hr/sedam/hrvatska/14445_n.html
Ja wyjeżdżam 19-go czerwca do Trogiru a później na Hvar i jestem zaniepokojony
roj29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roj29 » 09.06.2005 08:18

Też się nie pokoję o pogodę, a wyjadę z PL 13.06 na Hvar. OD PONIEDZIAŁKU ma być CIEPLEJ

http://wetter.rtl.de/europa/uebersicht. ... =Hvar&tag=

Trochę spory wiatr, ale jeszcze znośny.
Pozdr
Claire
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Claire » 09.06.2005 09:35

Widzę,że nie tylko ja w strachu o pogodę :wink:
Wyjeżdżamy 13-go do Breli i jak narazie trochę kiepsko to wygląda :roll:
Wczoraj miałam chwile zwątpienia i zaczęłam mysleć o innym miejscu :roll: Póki co,mam nadzieję na poprawę pogody.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 09.06.2005 09:50

Ludzie przecież to Chorwacja!!!
Jeden dzień popada,jest zimno a na drugi upał,ze wytrzymać nie można.
Więcej optymizmu,ja w Cro jeszcze nie zmarzeł a jeżdziłem w połowie czerwca.
TS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TS » 09.06.2005 10:43

Ja jadę 16 lub 17 na Hvar i aktualna pogoda zrobiła na mnie wrażenie 8O . Mam nadzieję, że limit opadów się wyczerpał i zacznie mocniej grzać :wink: . Chociaż prognozy na najbliższe 7 dni są takie sobie :( .
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 09.06.2005 11:22

Poza tym woda w Adriatyku (jak wskazuje w tej chwili kamerka w Splicie) jest poniżej 19 stopni. A było już 24 stopnie w zeszłym tyg.
Mijemy nadzieje, że wszystko wróci do normy i ten cholerny, kręcący wyż przepychający polarne powietrze, odejdzie gdzieś na bok.
Mare
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mare » 09.06.2005 12:29

O Hvar bym sie nie martwila bo to przeciez najbardziej sloneczna wyspa w Chorwacji.A jak pada deszczyk to podobno zwracaja za te dni pieniadze :D Ja bylam tam 2 lata temu i pokropilo doslownie 10 min a wszyscy i tak siedzieli na plazy bez najmniejszej paniki.

Co do pozostalych regionow to tez jestem pewna pieknej pogody.Najwyzej popada pol godziny na ochlodzenie i znowu upal :lol:

Mysle, ze za bardzo udziela sie nam to co widzimy za oknem.I przez to pracuje wyobraznia...A w Cro juz pewnie wszyscy rozkoszuja sie sloncem :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone