Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 17.04.2005 17:17

Nie jest tak żle- dzisiaj w Dubrowniku temp.Adratyku <już> 17 stopni !! :lol:

Pzdr :papa: :papa:
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 17.04.2005 17:57

...czyli jak na plaży za zimno to do wody trzeba uciekać :P
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.04.2005 17:59

...nieciekawie to wygląda ...zabieram na pokład mego samochodu wymagające osoby (przyszła żona, przyszła teściowa oraz koleżanka) nie darują mi jak nie będzie słońca

Cayman, conajmniej o jedną osobę za dużo, tą w środku proponuje ci zostawić w plitvicach i niech wraca pieszo, miłego wypoczynku

PS. Znowu Bajcer z tym ch***m po forum lata , Wstyd i obraza moralnści, przecież widać że to nie ryba
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 17.04.2005 18:03

Dzisiaj miało byc ochłodzenie i deszcz w WLKP. Dziwnie, bo mnie leciał pot po tyłku, chyba było 20 stopni.

A w każdym sklepie wszystkie panie ekspedientki nic tylko o pogodzie jaka dziś piękna.

Zwariowac można było. Ale i tak kupiłem sobie buty :D :wink:
majus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majus » 17.04.2005 18:45

Cayman napisał(a):...nieciekawie to wygląda :(...zabieram na pokład mego samochodu wymagające osoby (przyszła żona, przyszła teściowa oraz koleżanka) nie darują mi jak nie będzie słońca :P

to może nie będzie jeszcze nic straconego,
w pochmurne dni
przy wspólnych kolacjach
będziecie mogli się lepiej poznać :lol:
z przyszłą Teściową też :D
Wybacz, że się uśmiecham ale znam to ... jakby to było wczoraj
no a dziś się z tego śmieje ale kiedyś ... to było trochę inaczej :lol:
Jedyne lekarsto to nasza powiedzmy "tradycja" w dobym gatunku
- uwierz, że pomaga :D
powodzenia no i wszystkiego dobrego
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 17.04.2005 19:41

...Sam z trzeba kobietami bym zwariował więc na szczęście będzie towarzyszył mi kolega...A i zapomniałem o 6 pasażerze...PSIE :D --> na szczęście to zminiaturyzowany Pekińczyk :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.04.2005 20:02

Kolega vel Pan Darek1 napisał:
PS. Znowu Bajcer z tym ch***m po forum lata , Wstyd i obraza moralnści, przecież widać że to nie ryba[/quote]

A ja odpowiadam-latam... i lecę bo chcę.
gigo2002
Turysta
mam piegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigo2002 » 18.04.2005 19:10

ehhhh, gadanie. wcale nie jest tak zle. kazdego dnia lapie kilka piegow. na lezakowanie jeszcze nie ma co liczyc ale spokojnie w kafejce mozna posiedziec w krotkim rekawku. tak jest bynajmniej w splicie. dzis malo wietrznie, ale i tak mozna sie bylo poopalac. w prognozy tez tak za bardzo nie mozna wierzyc, bo mi kolezanki z polski caly czas wygarniaja ze chorwacja nie az taka ciepla (ogladaja w pl prognozy pogody), a ja wszystkim mowie, lada dzien opalansko w pelni! :wink:
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 18.04.2005 21:33

...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 18.04.2005 21:47

...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 18.04.2005 22:03

Cayman napisał(a):...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...

To jeszcze parę słówek ode mnie :)
Tak się złożyło, że od paru lat co roku zaczynamy sezon 1 maja. Mieliśmy już upały powyżej 30 stopni (w 2001) i wieczorny chłodzik mniej niż 8C (2004). Śnieg na drodze w górach przed Zadarem też :D
W tym roku wiosna była raczej chłodna, więc nie spodziewać się gorąca, szczególnie wieczory mogą być chłodne, dużo zależy gdzie jedziesz (nie bez powodu na Istri woda ma 11 a w Dubrowniku 17)

To nie najlepiej rokuje na początek lata. W 2003 wiosna była upalna, a już w czerwcu woda miała miejscami 28, w zeszłym roku wiosna była chłodna, w maju woda np pod Zadarem miała 16 no i w efekcie i w lipcu sięgała miejscami tylko 23. A w tym roku woda koło Zadaru ma na razie 14!

A co do prognoz to ja generalnie wierzę w:

CNN: http://weather.cnn.com/weather/forecast.jsp?locCode=LYS

potem w to co widzę: http://www.izor.hr/webcameng.htm

Chorwacki DHMZ czasem się sprawdza, a czasem nie, ale zazwyczaj jest lepiej niż podają: http://www.dhmz.htnet.hr/prognoza/sedam/hrvatska/14428_n.html

na http://polish.wunderground.com/global/stations/14431.htmlnajlepsza jest opcja danych historycznych, można zobaczyć np tmp z całego tygodnia. Prognozy nie zawsze im wychodzą ;-(

jak trochę podłubiesz na tych stronkach to sobie znajdziesz inne miejscowości
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 19.04.2005 06:39

...serdecznie dziękuję...prawdopodobnie będę zmuszony odczekać kolejne 3 tygodnie :(...
gigo2002
Turysta
[b]dlugi weekend majowy[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigo2002 » 19.04.2005 14:24

[quote="ally"]Nio to piękna prognoza.
Sprawdzaj raczej na chorwackich stronach.

no jasne ze warto si e wybrac do chorwacji na dlugi weekend! wlasnie wrocilam z plazy. lezy czlowiek na reczniku, czyta ksiazke dwie godziny, na dodatek krotki rekaw jest za cieply.. no to daje do myslenia. a poza tym wszyscy wiedza ze tu lato sie robi doslownie jednego dnia..moze juz jutro bedziemy narzekac na lecacy po ..... plecach pot?
ja tam polecam![/i]
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 19.04.2005 16:08

...ehh to ja już naprawdę nie wiem co robić...jak najszybciej chciałbym wyjechać, ale nie chcę aby mój pierwszy kontakt z krajem, o którym czytam same superlatywy, był zawodem z powodu deszczu i chłodu...oczywiście najwiarygodniejszym źródłem informacji są osoby mieszkające w Cro więc na nich najbardziej liczę :)...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.04.2005 20:10

W maju a szczególnie na początku może być różnie. Jesli możesz przenieśc wyjazd na drugi weekend to tak zrób.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone