Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 17.04.2005 18:17

Nie jest tak żle- dzisiaj w Dubrowniku temp.Adratyku <już> 17 stopni !! :lol:

Pzdr :papa: :papa:
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 17.04.2005 18:57

...czyli jak na plaży za zimno to do wody trzeba uciekać :P
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.04.2005 18:59

...nieciekawie to wygląda ...zabieram na pokład mego samochodu wymagające osoby (przyszła żona, przyszła teściowa oraz koleżanka) nie darują mi jak nie będzie słońca

Cayman, conajmniej o jedną osobę za dużo, tą w środku proponuje ci zostawić w plitvicach i niech wraca pieszo, miłego wypoczynku

PS. Znowu Bajcer z tym ch***m po forum lata , Wstyd i obraza moralnści, przecież widać że to nie ryba
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 17.04.2005 19:03

Dzisiaj miało byc ochłodzenie i deszcz w WLKP. Dziwnie, bo mnie leciał pot po tyłku, chyba było 20 stopni.

A w każdym sklepie wszystkie panie ekspedientki nic tylko o pogodzie jaka dziś piękna.

Zwariowac można było. Ale i tak kupiłem sobie buty :D :wink:
majus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majus » 17.04.2005 19:45

Cayman napisał(a):...nieciekawie to wygląda :(...zabieram na pokład mego samochodu wymagające osoby (przyszła żona, przyszła teściowa oraz koleżanka) nie darują mi jak nie będzie słońca :P

to może nie będzie jeszcze nic straconego,
w pochmurne dni
przy wspólnych kolacjach
będziecie mogli się lepiej poznać :lol:
z przyszłą Teściową też :D
Wybacz, że się uśmiecham ale znam to ... jakby to było wczoraj
no a dziś się z tego śmieje ale kiedyś ... to było trochę inaczej :lol:
Jedyne lekarsto to nasza powiedzmy "tradycja" w dobym gatunku
- uwierz, że pomaga :D
powodzenia no i wszystkiego dobrego
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 17.04.2005 20:41

...Sam z trzeba kobietami bym zwariował więc na szczęście będzie towarzyszył mi kolega...A i zapomniałem o 6 pasażerze...PSIE :D --> na szczęście to zminiaturyzowany Pekińczyk :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.04.2005 21:02

Kolega vel Pan Darek1 napisał:
PS. Znowu Bajcer z tym ch***m po forum lata , Wstyd i obraza moralnści, przecież widać że to nie ryba[/quote]

A ja odpowiadam-latam... i lecę bo chcę.
gigo2002
Turysta
mam piegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigo2002 » 18.04.2005 20:10

ehhhh, gadanie. wcale nie jest tak zle. kazdego dnia lapie kilka piegow. na lezakowanie jeszcze nie ma co liczyc ale spokojnie w kafejce mozna posiedziec w krotkim rekawku. tak jest bynajmniej w splicie. dzis malo wietrznie, ale i tak mozna sie bylo poopalac. w prognozy tez tak za bardzo nie mozna wierzyc, bo mi kolezanki z polski caly czas wygarniaja ze chorwacja nie az taka ciepla (ogladaja w pl prognozy pogody), a ja wszystkim mowie, lada dzien opalansko w pelni! :wink:
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 18.04.2005 22:33

...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 18.04.2005 22:47

...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 18.04.2005 23:03

Cayman napisał(a):...no liczę że od 1 maja będzie jak mówisz :D...

To jeszcze parę słówek ode mnie :)
Tak się złożyło, że od paru lat co roku zaczynamy sezon 1 maja. Mieliśmy już upały powyżej 30 stopni (w 2001) i wieczorny chłodzik mniej niż 8C (2004). Śnieg na drodze w górach przed Zadarem też :D
W tym roku wiosna była raczej chłodna, więc nie spodziewać się gorąca, szczególnie wieczory mogą być chłodne, dużo zależy gdzie jedziesz (nie bez powodu na Istri woda ma 11 a w Dubrowniku 17)

To nie najlepiej rokuje na początek lata. W 2003 wiosna była upalna, a już w czerwcu woda miała miejscami 28, w zeszłym roku wiosna była chłodna, w maju woda np pod Zadarem miała 16 no i w efekcie i w lipcu sięgała miejscami tylko 23. A w tym roku woda koło Zadaru ma na razie 14!

A co do prognoz to ja generalnie wierzę w:

CNN: http://weather.cnn.com/weather/forecast.jsp?locCode=LYS

potem w to co widzę: http://www.izor.hr/webcameng.htm

Chorwacki DHMZ czasem się sprawdza, a czasem nie, ale zazwyczaj jest lepiej niż podają: http://www.dhmz.htnet.hr/prognoza/sedam/hrvatska/14428_n.html

na http://polish.wunderground.com/global/stations/14431.htmlnajlepsza jest opcja danych historycznych, można zobaczyć np tmp z całego tygodnia. Prognozy nie zawsze im wychodzą ;-(

jak trochę podłubiesz na tych stronkach to sobie znajdziesz inne miejscowości
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 19.04.2005 07:39

...serdecznie dziękuję...prawdopodobnie będę zmuszony odczekać kolejne 3 tygodnie :(...
gigo2002
Turysta
[b]dlugi weekend majowy[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigo2002 » 19.04.2005 15:24

[quote="ally"]Nio to piękna prognoza.
Sprawdzaj raczej na chorwackich stronach.

no jasne ze warto si e wybrac do chorwacji na dlugi weekend! wlasnie wrocilam z plazy. lezy czlowiek na reczniku, czyta ksiazke dwie godziny, na dodatek krotki rekaw jest za cieply.. no to daje do myslenia. a poza tym wszyscy wiedza ze tu lato sie robi doslownie jednego dnia..moze juz jutro bedziemy narzekac na lecacy po ..... plecach pot?
ja tam polecam![/i]
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 19.04.2005 17:08

...ehh to ja już naprawdę nie wiem co robić...jak najszybciej chciałbym wyjechać, ale nie chcę aby mój pierwszy kontakt z krajem, o którym czytam same superlatywy, był zawodem z powodu deszczu i chłodu...oczywiście najwiarygodniejszym źródłem informacji są osoby mieszkające w Cro więc na nich najbardziej liczę :)...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.04.2005 21:10

W maju a szczególnie na początku może być różnie. Jesli możesz przenieśc wyjazd na drugi weekend to tak zrób.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies