Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda i problemy z wodą?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agus » 23.07.2003 22:23

:lol: Witam wszystkich! Słyszałam dziś w TV, że jakieś kłopoty w Chorwacji, że niby wodę mają dozować z powodu upałów. Ktoś wie coś więcej? Czy może to TV znów przedobrzyła?
Będę wdzięczna za wszelkie info. Wybieramy się do cro. 2 sierpnia i fajnie by było mieć jakieś rozeznanie co faktycznie z tą pogodą.
Pozdrowionka
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 27.07.2003 19:50

Wrocilem z Hr wczoraj, bylem w Zivogosce Blato 20 km na poludnie od Makarskiej, o problemach z woda nic nie slyszalem, chociaz miejscowi narzekaja, ze juz pol roku nie padalo. Jednak mysle, ze wody nie bedzie brakowac, bo choc nad morzem nie padalo, to kawalek dalej w gorach pewnie moglo juz w tym czasie sporo deszczu spasc.
Przez 12 dni mojego pobytu, tylko 2 razy sie troche zachmurzylo, pozatym full slonce, temperatury w ciagu dnia srednio 35, szczerze polecam zabrac jakis wentylator, moj chodzil na okraglo, bez niego bym nie zasnal... no moze po literku rakiji :lol:
Pzdr. :boss:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 27.07.2003 20:40

Wróciliśmy 26 07 problemów z wodą nie ma natomiast jest duże zagrożenie pożarowe!!!
Agus
Autostopowicz
Wielkie Dzieki!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agus » 28.07.2003 20:43

dzieki za info. o pogodzie. juz w sobote jedziemy!!!!!! suuuuuuuuper! :lol: [code][/code]
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 28.07.2003 20:58

Chorwaci przesadzają z tym że pól roku deszczu nie było . 4 lipca.03 w samo południe była takie urwanie chmury ze starówkę w Splicie zalało (zdjęcia w gazetach) nadmieniam że burzę przeżyłam w Podgorze 80 km od Splitu 15 od Zawigosce. Pozatym w czasie mojego pobytu były jeszcze 2 burze z dużymi opadami deszczu. A tak pozatym oky
Grazka :lol:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 29.07.2003 08:55

Podczas mojego pobytu w Podgorze była tylko jedna burza, ale za to jaka. Połączenie gór i morza robi jednak swoje. A wrażenia niezapomniane. Tak więc deszcze i burze też sie zdarzają.
PZDR
Monika
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 29.07.2003 11:35

w zeszlym roku pod dubrownikiem w miejscowosci orasiac nadeszla taka malenka chmórka ale jak juz byla nad nami nie zdozylismy zwinac wszystkich maneli hi hi wszystko plywalo w zyciu nie widzialem takiej ulewy normalna sciana deszczu ale potem to tylko juz 35 stopni i sloneczko :D :D :D :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 30.07.2003 01:50

...musze wam zdradzic jak to funkcionuje....
gdibi sie sie w zeslej zimie wiele chorwatow wiberalo na narty do Polski, a nasze centry narciarske swiecile pustkami to bi na wszistkich wiadomosciach trabili pol ferii o zagrozeniu lawinowim w Polsce .. ze pol klasi zaginelo w gurach..ze wiele osub co dzieni ginie itp... Czensc bi na pewno zrezignowala i zostala w kraju gdzie bi zostala i ich forsa a i panstwo bi cos zyskalo z VAT-u itd ..itd swistak siedzi i zawija czekoladtki w sreberka....
Tak, jezeli czensc Polakow uwiezy ze tutaj ludzie umieraja z goranca ( o tutaj co lato jest goronco) i ze jest susza ( a co lato jest susza) i ze bija Polakow ( a tutaj sie znikoma liczba naprutich debili zawsze bije i nie pita sie czy ktosz jest akurat z "Malopolski" lub z Kaszub, Brna, Berlina lub Seulu) no to tylko pogratulowac mediom ze nagriwa prace i zarobek gospodarce turisticznej w Polsce
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 30.07.2003 12:50

leon z ust to nam wyjąles pozdrawiam i moge ci powiedziec ze jestem zakochany w waszym kraju i zadne plotki nie zmienia mojego nastawienia do chorwacji i Was chorwatów a wiem co mówie bo wybieran sie do was juz 7 raz wiec traktuje chorwacje jak drugi dom :papa:
meffistox
Globtroter
Leon, jesteś the best

Nieprzeczytany postnapisał(a) meffistox » 30.07.2003 13:49

tak zresztą jak i reszta Chorwatów, Chorwatek i cały ten piękny kraj.
Pozdrowienia z Krakowa,
M
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 31.07.2003 19:44

no i tak trzymac hi hi
grażka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grażka » 31.07.2003 22:42

Leon - ty jestes de best - tak jak i Chorwacja
Grazyna
a to ja
Cromaniak
cisza przed burzą

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 31.07.2003 23:58

W HR burzę widziałam (oj, i słyszałam..)dwa razy:

-raz,na dzień przed burzą ,morze w zatoczce wyglądało nocą jak tafla lodu.Można było grać w "bule".Równo-jak na stole.Za to następnego dnia od rana tak wiało i falowało,że planowany rejs stateczkiem na Kornati nie doszedł do skutku. :(

-drugi,gdy burza nadeszła nocą, od strony gór.Wrażenie-zapierające.Coś dla wzrokowców i słuchowców 8O

Na szczęście "raz" był rok temu a "drugi"-w tym roku, w czerwcu. :D

Pozdrawiam z upalnego B.
Dorota
F&K

Nieprzeczytany postnapisał(a) F&K » 04.08.2003 21:07

My wrocilismy dzisiaj, bylismy w trogirze.tam niestety nie ma wody w wielu domach-zwlaszzca na gorkach:(my sami nie mielismy jej od 24do8 rano codziennie:((dookola trogiru pozary:(((pogoda super woda 27st.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 05.08.2003 16:05

Wróciłem 3 sierpnia. Byłem w Rogoźnicy ok 50 km od Splitu w stronę Zadaru. Sam doświadczyłem braki wody. Najgorzej było w weekendy np. w niedzielę 27 sierpnia wody nie było od 9 rano do godz.22. W dni powszednie też były braki 2-3 godzinne w godzinach popołudniowych.
To ,że w Splicie padało nie oznacza ,że padało wszędzie,a intensywny i krótkotrwały opad może tylko zaszkodzić.Od znajomej dowiedziałem się ,żę normalny deszcz padał w lutym,tak że zgadzało by się ,żę pół roku nie padało.Zagrożenie pożarowe jest bardzo duże,a obecne pożary są tego dowodem. :lol:
28.08.03 zbierało się na poteżną burzę pioruny,wyładowania,spadek temperatury i.....3 słownie trzy krople deszczu.Następnego dnia rano zwiększone zachmurzenie ,niższa temperatura i myślę sobie dobry czas na zwiedzanie...po godzinie temperatura wzrosła prawie do 40 w cienu ,był to chyba nagorętszy dzień podcza mojego pobytu.
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies