Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualna pogoda - DALMACJA

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 17.09.2006 20:42

A my byliśmy od 7 do 16 września w Sv. Filip i Jakov k/Biogradu i pogoda marzenie :D
Cały czas temp powyżej 25C, słoneczko i czasami mały wiaterek.
Dopiero 15-go się zachmurzyło i wiało 8O ale to też było na plus, bo morze zmieniło swój wygląd - ze spokojnego "jeziorka" zrobiło sie prawdziwe morze z falami.
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 23.09.2006 07:51

Ja byłam w Makarskiej od 01-15 września i trafiłam na świetną pogodę, ani kropla deszczu nie spadła. Jeden dzień lekko pochmurny aczkolwiek cieplutki. Wieczorem zerwał się porwisty wiatr, myślałam że lada moment lunie, ale jednak nie, rano za oknem znów było widać piękne słoneczko :lol: Dopiero w drodze powrotnej koło Zadaru zaczęło padać dość mocno...
bartilop
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartilop » 24.09.2006 20:44

Nie wiem o ktorej wyjezdzalas 15-tego z Makarskiej, ale ja wlasnie w ten dzien bylem tam na malej wycieczce, to bylo ok 13, poszlismy na polwysep i na samym koncu zlapal nas desz - ulewa! nie bylo sie gdzie schowac wiec w tym deszczu pedem do auta - jakies 15 minut :D i tak juz bylo caly dzien, i 16-tego kiedy wyjezdzalismy tez lalo cala CRO i az do Wiednia.
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 25.09.2006 06:24

No właśnie, my wyjeżdżaliśmy o 9 rano dlatego widzieliśmy tylko słonko... A w godzinach popołudniowych rzeczywiście po drodze zastał nas deszcz. Jednym słowem wiedzieliśmy kiedy wracać :lol:
kulas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulas » 28.09.2006 14:06

Popadalo ostro dwa dni, a pozniej pojawilo sie slonko i czyste niebo. I tak juz bylo do konca naszego pobytu tj. 23.09. Ulewy byly takie, ze drogi zamienialy sie w rwace potoki. Na glownej drodze nie dalo sie jechac, wycieraczki nie nadarzaly zbierac wody nawet na najszybszym biegu. Jazda tylko okolo 30 km/h albo stanie na poboczu i czekanie na przejscie nawalnicy. W tym dniu pojechalismy do Bih-u i tam bylo podobnie. W Mostarze padalo, ale nie tak mocno jak w okolicach Gradaca.

Pzdr
Poprzednia strona

Powrót do Pogoda i klimat

aktualna pogoda - DALMACJA - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone