Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualna pogoda - DALMACJA

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 28.08.2006 16:51

victoo napisał(a):
kurcze

Czy to słowo coś znaczy po Chorwacku ???? :)

Zadaję pytanie celowo pomimo że znam odpowiedz :)

Powodzenia :)
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 28.08.2006 16:53

mirek109 napisał(a):
victoo napisał(a):
kurcze

Czy to słowo coś znaczy po Chorwacku ???? :)

Zadaję pytanie celowo pomimo że znam odpowiedz :)

Powodzenia :)

Hehe, trzeba uważać :wink: 8)
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 28.08.2006 19:31

deste77 napisał(a):Hehe, trzeba uważać :wink: 8)

http://www.insultmonger.com/swearing/croatian.htm
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2006 19:45

zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 28.08.2006 20:14

dziś wróciłem -Dalmacja -Marusici k/Omis
nie przejmuj się wczoraj rano wielka burza o 10 plaża -potem znowu burza po burzy plaża a wieczorem spacer.
Burza jest piękna z tarasu , woda cieplejsza - w pół godziny z wielkiej burzy wielki upał -wrócisz spalony jak smokwa -bierz więcej filtrów na opalanie niż myślisz , więcej wody niż udzwigniesz
honorata
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) honorata » 30.08.2006 20:59

zibek napisał(a):dziś wróciłem -Dalmacja -Marusici k/Omis
nie przejmuj się wczoraj rano wielka burza o 10 plaża -potem znowu burza po burzy plaża a wieczorem spacer.
Burza jest piękna z tarasu , woda cieplejsza - w pół godziny z wielkiej burzy wielki upał -wrócisz spalony jak smokwa -bierz więcej filtrów na opalanie niż myślisz , więcej wody niż udzwigniesz
śWIęTE SłOWA
stick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stick » 31.08.2006 22:31

A ja dziś rano wróciłem z Baśki Vody. Po burzy, o której piszesz była następna, a później cały dzień deszczu. Wyjechałem wczoraj rano w strugach deszczu, w Omisu prawdziwe oberwanie chmury i temperatura na poziomoe 14-16 stopni (o godzinie 10 rano!). I tak przez całą drogę do Polski - jak nie deszcz to silny wiatr i temperatura do 14 stopni
turzol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turzol » 04.09.2006 11:48

Wróciłem wczoraj z Primosten i na 7 dni pobytu 4 były bezchmurne i temperatura ok 27-28st C w cieniu. W dniu przyjazdu 24.08 trafiliśmy na prawdziwe oberwanie chmury - nawet miejscowi wspominali że takiego deszczu jeszcze nie widzieli - podtopione uliczki, ze schodów porobiły się istne kaskady, wody po kostki 8O

Z resztą całą drogę od Wiednia do Zadaru lało przeraźliwie - auta na autostradzie jechały max 70km/h, wycieraczki ledwo nadążały. Ja dałem sobie spokój po horrorze na słoweńskich drogach - 0 widoczności. Ostatecznie wolałem zjechać na parking za Zagrzebiem i przespać, przeczekać ten horror
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 04.09.2006 12:28

Wczoraj wróciłem z Petrcane koło Zadaru - ogólnie pogoda ok. - na 8 dni pobytu 5 1/2 dni słonecznych 27-28 stopni, woda w morzu tez ciepła spokojnie można się kąpać.
01-09 zrobiła się piękna bezchmurna i słoneczna pogoda i z tego co patrzeliśmy w internecie miała się taka utrzymać przez parę najbliższych dni - aż nie chciało się wyjeżdżać :(
Ale generalnie cały sierpień z tego co mówili właściciele apartamentu gdzie mieszkaliśmy był bardzo zmienny- raz świeciło słonko, a raz padało - nawet winogrona zaczynały się psuć na krzakach!! Generalnie przez taką pogodę mają nieurodzaj.
Ale może we wrześniu będzie lepsza pogoda - czego wrześniowym cromaniakom bardzo życzę :D
shatz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shatz » 07.09.2006 21:29

Włąśnie a jak winogronka u nich - bo nigdy krzewów nie widziałem?
emila_k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emila_k » 07.09.2006 21:43

ja jade w polowie wrzesnia i mam nadzieje ze bede miec piekna pogode :)
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 08.09.2006 06:22

shatz napisał(a):Włąśnie a jak winogronka u nich - bo nigdy krzewów nie widziałem?

Rosną prawie u każdego właściciela, na przykład u tych co mieszkaliśmy służyły za osłonę/zadaszenie na podjeździe na samochód od słońca. I niższe kiście były już dojżałe :D
jah
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jah » 13.09.2006 15:41

My wrocilismy wczoraj z Mlini od 5 do 12 wrzesnia jedna chmurka w dzien i jedna burza w nocy przez 7 dni.Tak to non stop w sloncu spokojnie kolo 35 C :) Woda ciepla momentami nawet bardzo jeden dzien krazyl zimny prad mysle ze woda miala wtedy ponizej 20 C bo naprawde paluchy odpadaly.Ogolnie klimat jak u nas w lipcu POLECAM!!!!!!!!!!
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 17.09.2006 18:03

Wygląda na to że pogoda w Cro robi sie podobna do naszej na zasadzie jak sie uda trafić to bedzie ładnie. My byliśmy od 19.08 do 3.09 i pogoda była w kratkę. Deszcz i burze nie były czymś nadzwyczajnym. Na szczęście chorwackie deszcze w porównaniu do naszych mają to do siebie że dosć szybko mijają i ani razu nie zdażyło się żeby padało cały dzień - z reguły po kilku godzinach robiło się ładnie i można było zwiedzać lub plażować. Faktycznie od początku września zaczęła się super pogoda i żal było wyjeżdzać. Jak widać po którymś poscie jak ktoś pojechał na dwa pierwsze tygodnie wrzesnia mial pogodę jak na chorwację przystało.
bartilop
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartilop » 17.09.2006 18:59

Witam. Właśnie wróciliśmy z Tucepi, byliśmy tam od 10.09 i do srody pogoda byla super, ale od czwartku kicha, i postanowilismy w sobote wracac. Z malym dzieckiem nie za bardzo jest co robic. Wyjezdzalismy wczoraj, caly czas ulewa, az do Wiednia. Urlop udany w połowie. :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

aktualna pogoda - DALMACJA - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone