Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna cena wstępu na mury w Dubrowniku

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 30.01.2014 10:50

Toż to siook...
dzfonek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzfonek » 21.02.2014 05:19

W tamtym roku z tego co pamiętam 90kn. Słyszałem, że prawie co roku mają tendencję zwyżkową :).
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 21.02.2014 08:41

He, he...
Zgodnie z coroczną podwyżkową tradycją teraz już 100kun :lol:
linux33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) linux33 » 10.05.2014 20:05

A moje pobory bez podwyżki od kilku lat.........
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 13:19

linux33 napisał(a):A moje pobory bez podwyżki od kilku lat.........

A co ty z policji? :lol:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 16.06.2016 14:19

A jaka cena na ten sezon?
Na jednej stronie http://citywallsdubrovnik.hr/bastina/gr ... e/?lang=en
podają, że 120 Kun - prawda to?
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 16.06.2016 14:36

Bartek1977 napisał(a):A jaka cena na ten sezon?
Na jednej stronie http://citywallsdubrovnik.hr/bastina/gr ... e/?lang=en
podają, że 120 Kun - prawda to?

Prawda.
A dzieci i "młodzi dorośli" - mają zniżki wg linka do 18 lat po 30 kun!
Akc3nt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akc3nt » 16.06.2016 14:58

Wychodzi mi na to, że same mury + kolejka góra-dół-góra dla 4 osób (2+2) to ładna sumka blisko 500zł się zrobi :(
Piotr73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr73 » 16.06.2016 15:44

Ta strona wygląda podejrzanie słabo jak na "oficjalną", ale nie znalazłem innej.
Być może opłaca się wykupić kartę "DubrovnikCard", patrz dubrovnikcard.com
, która daje wstęp na mury, komunikację miejską oraz wstęp do kilku muzeów.

Szkoda tylko że nie ma typu karty "rodzinnej", bo dla moich 14 latków ta karta się nie nadaje - nie ma zniżki za wiek a w muzeach/autobusie zapewne będą mogli skorzystać ze zniżek.

Pozdrawiam
Piotr
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 30.05.2019 19:25

Witam.

Za tydzień wyjeżdżamy do Chorwacji (Kuciste), mamy w planie wycieczkę do Dubrovnika. Jak doczytałem wstęp na mury kosztuje 200 kn dla dorosłych oraz 50 kn dla dzieci. Licząc dwie osoby dorosłe + dwoje dzieci, wychodzi 500 kn, trochę drogo. Czy ktoś się orientuje, ile kosztuje wjazd na wzgórze Srd, czy w cenie jest tylko wjazd czy wjazd + zjazd, ile czasu zajmuje droga piesza?

Dobra już znalazłem - wjazd + zjazd dla dorosłego 170 kn, dla dzieci do 12 lat 60 kn, czyli 2 + 2 = 460 kn.

Mury 500, Srd 460 + parking ? + coś do zjedzenia = wycieczka do Dubrovnika 2 + 2 wychodzi grubo ponad 1000 kn nie licząc paliwa.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 30.05.2019 20:00

Kolejka linowa na wzgórze Srd w Dubrowniku zamknięta do 30 czerwca. http://www.dubrovnikcablecar.com/?fbcli ... E9C0QkcoV0
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 30.05.2019 20:10

Na wzgórze możesz też wjechać samochodem.
Przy okazji, o ile nic się nie zmieni, zaparkować tam za free. Do miasta masz wtedy godzinę spacerkiem.

Oczywiście o ile nie jesteś strachliwą osobą. Ponoć wjazd autem na wzgórze to czysta adrenalina, balansowanie nad przepaścią i ogólnie niezły surwiwal 8O
Sam nic z tych rzeczy jakoś nie doświadczyłem, ale w internetach tak piszą, i nawet są filmiki, więc to musi być prawda :lol:
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 31.05.2019 07:45

Flayszakal napisał(a):Na wzgórze możesz też wjechać samochodem.
Przy okazji, o ile nic się nie zmieni, zaparkować tam za free. Do miasta masz wtedy godzinę spacerkiem.

Oczywiście o ile nie jesteś strachliwą osobą. Ponoć wjazd autem na wzgórze to czysta adrenalina, balansowanie nad przepaścią i ogólnie niezły surwiwal 8O
Sam nic z tych rzeczy jakoś nie doświadczyłem, ale w internetach tak piszą, i nawet są filmiki, więc to musi być prawda :lol:

Wyjechałem w zeszłym roku, parking za free, byłem rano, więc miejsca sporo. Nie ma żadnych przepaści, to nie droga na Sv.Jure. Kilkanaście minut i jesteśmy na górze.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 31.05.2019 08:11

damianisko5 napisał(a):
Flayszakal napisał(a):Na wzgórze możesz też wjechać samochodem.

Nie ma żadnych przepaści, to nie droga na Sv.Jure. Kilkanaście minut i jesteśmy na górze.

Kolega chyba nie wyczuł ironii :wink:

Drogo w tym Dubrovniku ale chociaż raz warto tam pojechać i zobaczyć :wink:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.05.2019 08:42

Jak dojechać do Chorwacji omijając płatne autostrady, jak dostać się za darmo na górę kolejki SRD, parking za free, jak zaoszczędzić 2-3 grosze na Revolucie......jakie to polskie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Aktualna cena wstępu na mury w Dubrowniku - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies