Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna cena Karlovaćko w marketach?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 13.06.2009 20:38

Otrzymałem niepokojące wieści z Cro,piwo w konobach i restoranach zdrożało :( ,
jakie ma to przełożenie na ceny w sklepach wielkopowierzchniowych?
zendzio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zendzio » 14.06.2009 10:43

Lidl - puszka karlovacko 0.5 l - 7,89 kuny
Konzum - ozujsko 2l - 24 kuny (bardzo dobre pivo)
Knajpa - 15 kun za 0,5 l
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 14.06.2009 11:25

zendzio napisał(a):Konzum - ozujsko 2l - 24 kuny (bardzo dobre pivo)

wg mnie najlepsze w cro
noicodok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) noicodok » 14.06.2009 11:52

Całkowicie popieram :lol: :lol: :lol:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 14.06.2009 11:53

garciu napisał(a):Otrzymałem niepokojące wieści z Cro,piwo w konobach i restoranach zdrożało :( ,

A zastanowiłeś się choć 5 sek. przed umieszczeniem tego posta w dziale "Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi"? Obrazek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2009 12:52

slawek66 napisał(a):
zendzio napisał(a):Konzum - ozujsko 2l - 24 kuny (bardzo dobre pivo)

wg mnie najlepsze w cro

Eeee... Sikacz jakiś... Kupoiłam toto w 2 litrowej bocy i ani to gazu nie ma, ani smaku :(

Piję sobie Karlovacko na zmianę ze Stella Artois (to drugie belgijskie, w Polsce kiedyś było, ale już nie ma, a mnie smakuje bardzo:)).
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 14.06.2009 16:50

el_guapo napisał(a):
garciu napisał(a):Otrzymałem niepokojące wieści z Cro,piwo w konobach i restoranach zdrożało :( ,

A zastanowiłeś się choć 5 sek. przed umieszczeniem tego posta w dziale "Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi"? Obrazek

Co się tak puszysz :o ,założyłem nowy temat,dlaczego mój post pojawił się tam gdzie piszesz,nie wiem.
Ostatnio edytowano 14.06.2009 17:15 przez garciu, łącznie edytowano 1 raz
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 14.06.2009 17:04

Piwo zdrożało - ot co. A u nas to nie zdrożało? Bez przesady - w kraju też jest wybór tania np. tatra czy harnaś lub markowe heineken, desperado, polski żywiec full. Faktem jest jednak, że wybór mamy znacznie większy. A propos: ile teraz trzeba zapłacić za żywca w Sopocie lub np Jastrzębiej Górze?
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 14.06.2009 17:29

Leszek W napisał(a):Piwo zdrożało - ot co. A u nas to nie zdrożało? Bez przesady - w kraju też jest wybór tania np. tatra czy harnaś lub markowe heineken, desperado, polski żywiec full. Faktem jest jednak, że wybór mamy znacznie większy. A propos: ile teraz trzeba zapłacić za żywca w Sopocie lub np Jastrzębiej Górze?

Ależ zapewniam Cię że nie było moim celem przesadzanie,ale nie rozumiem porównania podłej Tatry do Heinekena w odniesieniu do mojego zapytania.
Ja poprostu zapytałem o cenę piwa, w np.Konzumie.
To wszystko.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 15.06.2009 06:45

garciu napisał(a):
el_guapo napisał(a):

Co się tak puszysz :

"Puszysz" nie jest odpowiednim słowem, ale OK. "Puszę" się bo los_moderatores uwijają się jak w ukropie, żeby zapanować nad "syfem", który robi się na forum przez takie posty - ale syzyfowa to praca. :roll:
Skoro post pojawił się magicznym zrządzeniem losu nie tam gdzie trzeba, to po prostu nie sprawdziłeś w jakim dziale go piszesz - inne wytłumaczenia, łącznie z chwilową pomrocznością jasną raczej nie wchodzą w grę.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.06.2009 21:12

To ja w temacie odpowiem.

Karlovacko w sklepie wioskowym "mate": 5.69 Kn - 0,5 l - szklana butelka + kaucja.
Nie zauważyłam wzrostu ceny od zeszłego roku.
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 15.06.2009 21:28

A litrowe w tak zwanym pecie jakieś 12 z tego co pamiętam... a byłam w drugiej połowie maja. Pozdrawiam.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 15.06.2009 21:40

Leszek W napisał(a):Piwo zdrożało - ot co. A u nas to nie zdrożało? Bez przesady - w kraju też jest wybór tania np. tatra czy harnaś lub markowe heineken, desperado, polski żywiec full. Faktem jest jednak, że wybór mamy znacznie większy. A propos: ile teraz trzeba zapłacić za żywca w Sopocie lub np Jastrzębiej Górze?

W Zakopanem 7-10 pln , cena gorąca z minionego długiego weekendu :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 15.06.2009 21:47

Kupowaliśmy karlovacko 2litrowe w markecie PLODINE po 22,22.
W LIDLU: karlovacko 1 litrowe kosztowało 11.99, a ozujsko 0,5 litrowe - 5,15.
noicodok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) noicodok » 15.06.2009 21:58

I oby takie ceny utrzymały się do sierpnia :)
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone