Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 22.07.2013 17:27

slr napisał(a):... ale na spokojnie musze sie oswoic z powrotem do normalnego zycia po urlopie....

To ciężko trochę może być :mrgreen:
tomekj69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekj69 » 22.07.2013 21:06

Co tam 86-ka. Jak żyć po urlopie, jak zyć??
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.07.2013 21:13

tomekj69 napisał(a):Co tam 86-ka. Jak żyć po urlopie, jak zyć??

Po Chorwacji taką fazą pośrednią jest wspomnienie 86 :wink:.
Bogu dzięki, że jeszcze mam urlop
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 23.07.2013 19:31

idziu5 napisał(a):Czy możecie polecić jakieś noclegi wzdłuż drogi 86 ??

tutaj http://www.csondor.hu/kepek.htm super nocleg - trzeba zjechać do Lenti
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 23.07.2013 21:58

misiudg napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Powodem wyboru trasy nr. 86 nie powinna być jakaś knajpa (jedna knajpa na 200km odcinek ??? to nie Sahara... 8O :roll: :lol: :wink: w dodatku knajpa z wątpliwą dla niektórych jakością) lecz zgodność z punktem wyjazdu i najkrótszą linią przebiegu trasy...
Jak powiedziano już nie raz - 86 ma swoje zalety ale i wady. Jak ktoś nie potrafi się odnaleźć poza Polską na prowincji i nauczył się tylko jazdy za granicą po autostradach i musi mieć koniecznie "szybko, płasko i szeroko" to niech sobie jedzie autostradą a nie 86.

a dla mnie jakaś tam knajpa którą zachwalają moi znajomi to wystarczający powód aby tamtędy jechać, nie sugeruję się też wybierając Cz i A najkrótszą linią przebiegu trasy ani tym że jest płasko, szybko i szeroko :lol:
dzień w dzień jeżdzę po prowincjach, miasteczkach, miastach i wsiach więc na wakacje chcę polecieć dla odmiany autostradą :devil: a i jest jeszcze o 2 godziny szybciej co przy moim demonie prędkości jest mi bardzo na rękę

ale nie powiem bardzo długo 86 była główną drogą dojazdową braną pod uwagę i całkiem możliwe że będzie przejechana w drodze powrotnej bo chcę nią pojechać aby mieć porównanie[/qu

2 godziny szybciej, jeżeli:
1. nie omijasz autostrady w Słoweni
2. nie omijasz przejścia w Macelj
Ja wjechałem na autostradę A1 w Siewierzu i zjechałem z niej prosto na 86-kę w Bratysławie
Jadąc w sobotę 20-07 do Chorwacji 86-ką w Csornej korek był w przeciwną stronę około 12 w południe.
krzywar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzywar » 24.07.2013 21:32

Trasa 86 właśnie ją pokonałem w 2 strony (po raz 1 i 2 w życiu, ten drugi chyba ostatni). Jadąc zgodnie z przepisami wydawało mi się że jadę w kółko i że podróż trwa ze 3 dni !! Podróż odbyła się w piatkowo-sobotnią noc wiec TIR-ów nie było zbyt wiele. Za to rozmaślonej na asfalcie zwierzyny co niemiara. Kolejna moja bałkańska przygoda poprowadzi mnie przez inne drogi...
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 24.07.2013 22:30

Ja jechalem w niedziele w ciagu dnia i od granicy ze slowenia do slowackiej bez zajakniecia sie jechalo... poza miescinami kolo 100 km/h w miescinach zgodnie z ograniczeniami albo max 10 km/h wiecej :) Droge przejechalem chyba w okolo 2h jakos tak mi sie wydawalo :)

Swoja droga ta trasa 86 przypomina mi wiekszosc drog w PL jakis miedzy miastowych bocznych... Ostatnie lata w PL pobudowali expresowki i autostrady ale przecierz wielu z nas przez wiele lat takimi drogami jak 86 pokonywali wieksze odleglosci i dalej pokonuja i jakos zyja :) nie rozumiem czasem jak ktos tak nazeka na ta droge... czy ci co az tak nazekaja po Polsce jezdza TYLKO autostradami? Zreszta uwazam ze duzo Polskich autostrad jest nimi chyba tylko z nazwy w porownaniu z tymi na poludnie od PL.... Jechalem trasa 86 pierwszy raz do i z cro.... i uwazam ze jechalo sie nia najnormalniej w swiecie moze dlatego ze jechalem w dwie strony w niedzieele w ciagu dnia lecz jak wspomnialem nie raz takimi samymi drogami jezdzi sie w kraju i jakos sie zyje z tym dalej ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2013 11:11

slr napisał(a): Droge przejechalem chyba w okolo 2h jakos tak mi sie wydawalo :)

krzywar napisał(a):Jadąc zgodnie z przepisami wydawało mi się że jadę w kółko i że podróż trwa ze 3 dni !!

I właśnie na tym polega magia route 86 ;)
Ostatnio edytowano 25.07.2013 14:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 25.07.2013 13:10

Mnie też w tamtym roku jakoś tak szybko mrygnęło.

hepik, dobre :smo:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 25.07.2013 22:50

Właśnie. Zupełnie jak droga nad Bałtyk, przez miasteczka spokojnie, a poza obszarem zabudowanym aż się prosi żeby przycisnąć. Co chwilę zresztą jedzie polska ciężarówka i można spytać o drogę przez cb. Może i się dłuży, ale mnie bardziej wkurzyła w zeszłym roku jazda przez Mikulow.
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 26.07.2013 06:39

dla mnie jadącego w nocy z 1 na 2 września bardziej odpowiada droga CZ-A-S :)
równa, prosta, szeroka bez zbędnych ograniczeń (no poza objazdem Słowenii)
86 jest brana pod uwagę na powrót, bo widno będzie i mniej zwierzaków będzie się w ciemnościach ukrywać i zawsze to nowe doświadczenie a i do domu z urlopu nie ma się po co spieszyć
droga jak widać i można przeczytać na forum nie odbiega stanem od naszych polskich, którymi jeździmy na co dzień więc jak ktoś nie ma doświadczenia w nocnej jeździe a ma do pokonania 1000 km osobiście doradzam prostą,szeroką i równą drogę :) a sam mając już grubo ponad 1 mln km przejechane, wiele zużytych opon i parę skasowanych samochodów też łatwiejszą drogą pojadę
bo jak ktoś to już nie raz pisał w temacie dojazdu ... mierzmy siły na zamiary...
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 26.07.2013 06:48

Ja jechalem w taka trase (1100 km) pierwszy raz i musze przyznac ze 1000 km pokonalem mniej zmeczony niz jadac nad Baltyk naszymi drogami ;) Jechalem 86 w dwie strony + slowacja i chorwacja autostrada.... W drodze powrotnej zatrzymalismy sie w PL na obiadek na Ochodzitej w Koniakowie (super klimat, widoczki na Beskidy i Tatry no i to mega wypasne jedzonko :) ) bo zaraz przy drodze od Zwardonia... od domu jakies 100 km wiec 1000 km pokonalem w 10h rowne nawet sie smialem z tego :P a te 100 km w PL do domu jechalem 2h :P Koniakow > Istebna > Wisla > Katowice i te 100 km bylem bardziej zestresowany niz 1000 km z cro... wynikalo to chyba z tego ze byla to niedziela i popoludnie wiec duzo ludzi wracalo z gor po wypadzie na weekend czy cos ale naprawde ta trase nie raz robilem i akurat w tym dniu jakos dziwnie tloczno bylo i ciasno.... no ale nie zmienia to faktu ze serio poza PL jakas ta koltura na drogach byla inna i spokojniej sie jechalo i o wiele szybciej.... moze kiedys bedzie tak u nas na drogach :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 28.07.2013 19:27

A jak przebiegała Wasza trasa Szombathely do granicy z CRO ?
Jechaliście przez Zalaegerszeg, Bak i do trasy M7 ?

http://goo.gl/maps/5ZoCe
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 28.07.2013 19:32

Ja do Redics od Szombathely i bez problemu :) przejazd przez Slowenie bez problemu :) (mam z DVR nagrania przejazdu przez Slowenie skleje je i wrzuce :) Bo ktos moze potrzebowac).
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 28.07.2013 19:45

Cześć.
Mam pytanie. Czy nie mając winietki węgierskiej mogę jechać M70 do M7 i do granicy chorwackiej?? Czy też muszę z M70 zjechać na 7?? :?:
Uprzejmie proszę o krótkie odpowiedzi osób, które mają na ten temat coś do powiedzenia. Malkontentom z góry dziękuję za nieudzielanie się... :lol:
Pozdrawiam. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone