Ja ruszam 07.07 z Katowic ale 86 bede pokonywal w ciagu dnia bo z Katowic ruszamy o 3 nad ranem....
@arek71 mowisz ze wode masz zimna? Nawet nie strasz Bo po to unikam baltyku by szlo sie komfortowo pokompac w czystej i cieplejszej wodzie
sam_fischer napisał(a):A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.
Jeśli ktoś tak próbował ostatnio to chętnie poznam za i przeciw.
sam_fischer napisał(a):A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.
mrarek napisał(a):ojej... to zależy co, kto potrzebuje:
- jedni chcą szybko i gładko więc biorą autobanę
- inni wolniej i taniej to 86
osobiście (chociaż wolę szybko i tanio, nawet kosztem dłuższej drogi) wybralbym 86, ale jazda W DZIEŃ
tomekj69 napisał(a):sam_fischer napisał(a):A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.
Jechałem tedy parę dni temu do Cro. Tuż za Repcelak skrecałem w lewo z 86 na droge nr. 84. Tuż za Sarvar w prawo w kierunku na Kam i Vasvar. Droga bez numeru(pewnie jakaś powiatowa, albo wojewódzka), ale w dobrym stanie( daj Boże takie drogi w Polsce). W Vasvar skręcam na drogę nr.74, przelot przez Zalaegerszeg (obwodnica) do Bak i tam w prawo na droge nr.75 do Lenti i Redics. Cały odcinek o bardzo małym natężeniu ruchu, z dobrej jakości nawierzchnią. Od Bak do Lenti droga dość kręta i pagórkowata. Pomimo to polecam. Bardzo dobra alternatywa dla zatłoczonej 86-ki a kilometrowo wychodzi prawie tak samo,no może ok10-15 km dalej. Jednak nie tracimy czasu "wlekąc" się za kawalkadą tirów.
Oryginał: http://goo.gl/maps/XRRFE
Opisana wyżej alternatywa: http://goo.gl/maps/pI2up
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi