Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 04.07.2013 10:41

Ja ruszam 07.07 z Katowic ale 86 bede pokonywal w ciagu dnia bo z Katowic ruszamy o 3 nad ranem....

@arek71 mowisz ze wode masz zimna? :) Nawet nie strasz :) Bo po to unikam baltyku by szlo sie komfortowo pokompac w czystej i cieplejszej wodzie :)
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 04.07.2013 10:58

A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.

Jeśli ktoś tak próbował ostatnio to chętnie poznam za i przeciw.
jaam1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaam1 » 04.07.2013 11:08

sam_fischer napisał(a):A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.

Jechałem tak w ubiegłym roku w drodze powrotnej z Chorwacji. Potwierdzam że droga jak najbardziej ok, po za krótkim odcinkiem w okolicach Letenye, gdzie były remonty w kilku wsiach (zakładali wodociąg lub kanalizację. Ruch mniejszy niż na 86 , a nawierzchnia w stanie dobrym
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 04.07.2013 11:18

Kolega jezdzi w ogole przez wegry M15,M1,M7 i mowil ze nigdy nie bedzie juz jezdzil 86 :P No ale jednak jest troche wiecej km przez to... ja wole jechac moze troche wolniej ale zaoszczedzic km i na winecie....
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 04.07.2013 11:29

My mamy zamiar 86-ke pokonać przy świetle dziennym.Przynajmniej większą część ,na granicy Słowacko- Węgierskiej powinniśmy być 18.00-20.00.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 04.07.2013 11:30

ojej... to zależy co, kto potrzebuje:
- jedni chcą szybko i gładko więc biorą autobanę
- inni wolniej i taniej to 86
osobiście (chociaż wolę szybko i tanio, nawet kosztem dłuższej drogi) wybralbym 86, ale jazda W DZIEŃ
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 04.07.2013 11:47

Ja też wolę autostradę, tyle że jak pisałem w innym temacie szwagier wiezie rowery więc 130-140 to max. Autostradą przez Budapeszt jednak sporo dalej więc chyba jednak szybciej 100-120 przez lokalne drogi.
tomekj69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekj69 » 04.07.2013 11:48

sam_fischer napisał(a):A ja jednak zdecydowałem się na małą odmianę i zamierzam zjechać z 86 na Rabapaty i przez Vasvar i Zalaegerszeg a następnie kawałek wzdłuż M7 i dolecieć do starego przejścia w Letenye. Wychodzi trochę bliżej a w jakimś starszym temacie wyczytałem ,że droga pusta i prosta.

Jechałem tedy parę dni temu do Cro. Tuż za Repcelak skrecałem w lewo z 86 na droge nr. 84. Tuż za Sarvar w prawo w kierunku na Kam i Vasvar. Droga bez numeru(pewnie jakaś powiatowa, albo wojewódzka), ale w dobrym stanie( daj Boże takie drogi w Polsce). W Vasvar skręcam na drogę nr.74, przelot przez Zalaegerszeg (obwodnica) do Bak i tam w prawo na droge nr.75 do Lenti i Redics. Cały odcinek o bardzo małym natężeniu ruchu, z dobrej jakości nawierzchnią. Od Bak do Lenti droga dość kręta i pagórkowata. Pomimo to polecam. Bardzo dobra alternatywa dla zatłoczonej 86-ki a kilometrowo wychodzi prawie tak samo,no może ok10-15 km dalej. Jednak nie tracimy czasu "wlekąc" się za kawalkadą tirów.

Oryginał: http://goo.gl/maps/XRRFE
Opisana wyżej alternatywa: http://goo.gl/maps/pI2up
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 04.07.2013 11:48

[/quote]Jechałem tak w ubiegłym roku w drodze powrotnej z Chorwacji. Potwierdzam że droga jak najbardziej ok, po za krótkim odcinkiem w okolicach Letenye, gdzie były remonty w kilku wsiach (zakładali wodociąg lub kanalizację. Ruch mniejszy niż na 86 , a nawierzchnia w stanie dobrym[/quote]

Dzięki
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 04.07.2013 11:49

mrarek napisał(a):ojej... to zależy co, kto potrzebuje:
- jedni chcą szybko i gładko więc biorą autobanę
- inni wolniej i taniej to 86
osobiście (chociaż wolę szybko i tanio, nawet kosztem dłuższej drogi) wybralbym 86, ale jazda W DZIEŃ

No mam nadzieje ze jadac w dzien bedzie wsio ok tym bardziej ze niedziela :) Bo mysle ze na 86 wjedziemy moze kolo 9-10 rano w niedziele.
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 04.07.2013 12:18

tomekj69 napisał(a):

Jechałem tedy parę dni temu do Cro. Tuż za Repcelak skrecałem w lewo z 86 na droge nr. 84. Tuż za Sarvar w prawo w kierunku na Kam i Vasvar. Droga bez numeru(pewnie jakaś powiatowa, albo wojewódzka), ale w dobrym stanie( daj Boże takie drogi w Polsce). W Vasvar skręcam na drogę nr.74, przelot przez Zalaegerszeg (obwodnica) do Bak i tam w prawo na droge nr.75 do Lenti i Redics. Cały odcinek o bardzo małym natężeniu ruchu, z dobrej jakości nawierzchnią. Od Bak do Lenti droga dość kręta i pagórkowata. Pomimo to polecam. Bardzo dobra alternatywa dla zatłoczonej 86-ki a kilometrowo wychodzi prawie tak samo,no może ok10-15 km dalej. Jednak nie tracimy czasu "wlekąc" się za kawalkadą tirów.

Oryginał: http://goo.gl/maps/XRRFE
Opisana wyżej alternatywa: http://goo.gl/maps/pI2up

A nie lepiej prosto na południe przez Sojtor do przejścia z Cro?
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 04.07.2013 15:00

Jechaliśmy 86 01-07-2013 jak zawsze w strone CRO w nocy kilka razy mijałem jakieś zwierzątka na boku max co jechałem to 100 km/h, oczywiście co można powiedzieć to droga jest z roku na rok lepsza, w tym roku nie zauważyliśmy większych dziur jak to bywało kilka lat wstecz. Dla nas akurat 86 jest idealną drogą ponieważ nie lubię jechać cały czas autostradą.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 05.07.2013 08:31

Mam pytanko z innej beczki ;) Jak jest na Slowacji, Wegrzech, Sloweni jak i w Chorwacji z jazda na LEDach dziennych? Powinno byc wszedzie dozwolone lecz wole sie upewnic :) ?
fidel_z_wyspy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidel_z_wyspy » 05.07.2013 09:30

My przekroczyliśmy granicę węgierską ok. 2 w nocy, na granicy chorwackiej znaleźliśmy się za 3 godz. Stan drogi ok, miejscami trochę dziur. Nam się udało czepić ciężarówki na węgierskich blachach, która naginała cały czas 100km/h. Jak mu naczepa bujało to zwalnialiśmy :-) Gościu chyba dwa razy zwolnił w zabudowanym. Generalnie ruch bardzo mały, i zwierzyny też jakoś nie widzieliśmy.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 05.07.2013 10:47

Słuchajcie, ja chcę jechać 86, ale zahaczyć o stare przejście i zatankować gaz na INA. Powiedzcie mi, czy ta droga jest najbardziej optymalna, czy macie jakieś uwagi? http://goo.gl/maps/PXbvy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone