Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nomed40
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomed40 » 26.06.2013 08:42

Fatamorgana napisał(a):Mnie czeka jazda nocą. Wśród jeleni..........
.

czyli podróż wśród kolegów. Powodzenia :papa:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 26.06.2013 08:43

Ja wyjazd z Katowic kolo 3 nad ranem i pierwszy raz do Chorwacji wiec mam nadzieje do 8-9 dotrzec juz na 86... czyli jazda w ciagu dnia porankiem.... zwierzyna lesna powinna spac wtedy :D za to chyba bedzie trzeba uwazac na "misiakow" wegierskich po drodze... Radio CB bedzie na pokladzie i oby na trasie byli polacy tez z CB by podawac jak wyglada trasa :)
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 26.06.2013 08:51

Czy na Węgrzech w soboty obowiązuje zakaz jazdy ciężarówek?
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 26.06.2013 08:52

chyba nie, bo w sobotę sporo ich minąłem.
dużo ich stoi również po stacjach paliwowych
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 26.06.2013 09:01

A to niefart. Chyba ,że to jakieś szybkopsujące się jeżdżą, dlatego reszta stoi na parkingach.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.06.2013 09:02

nomed40 napisał(a):
.

Nie zawiodłeś mnie ani trochę kolo.
Tu już takich jak Ty na pęczki było i pewnie będzie. Pytają o banały jakby pierwszy raz za granicę jechali, boją się nie wiadomo czego- a jak ktoś im trochę sarkazmu w żartach zaserwuje (bez porównań do czegokolwiek i bez obrazy) to od razu głupie porównania i brak wyczucia, który objawia się tym, że trzeba od razu kogoś nazwać w taki sposób, żeby się lepiej odegrać, co nie?
Typowe i często spotykane.
Dlatego nie jestem zdziwiony.

O co spytasz kolejnym razem?
Czy Jadran nie odpłynął? :roll: :?:
nomed40
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomed40 » 26.06.2013 09:43

Fatamorgana napisał(a):
nomed40 napisał(a):
.

Nie zawiodłeś mnie ani trochę kolo.
Tu już takich jak Ty na pęczki było i pewnie będzie. Pytają o banały jakby pierwszy raz za granicę jechali, boją się nie wiadomo czego- a jak ktoś im trochę sarkazmu w żartach zaserwuje (bez porównań do czegokolwiek i bez obrazy) to od razu głupie porównania i brak wyczucia, który objawia się tym, że trzeba od razu kogoś nazwać w taki sposób, żeby się lepiej odegrać, co nie?
Typowe i często spotykane.
Dlatego nie jestem zdziwiony.

O co spytasz kolejnym razem?
Czy Jadran nie odpłynął? :roll: :?:

1.Nie jestem Twoim ,,kolo"
2.Pytanie dotyczyło aktualnego stanu 86 który zmienia się corocznie więc nie jest to banał.
3.Przeczytaj swoje posty a zobaczysz ile sam popełniasz gaf na które nikt Ci uwagi nie zwraca. Rozumiem że Tobie wolno a innym nie bo obraza majestatu.

Dalsza dyskusja z Tobą nie ma dla mnie sensu wiec :papa:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 26.06.2013 10:16

Ja bede jechal w niedziele wiec mam nadzieje ze jednak jakies ciezarowki PL beda jezdzic a jak nie to licze na innych polakow w osobowkach :)
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 26.06.2013 11:10

ok. godz. 1 zasnąłem na jakiejś węgierskiej stacji, ok. 4 się obudziłem i dalej w drogę 86. polskich ciężarówek widziałem w trasie dużo. szczególnie z Limanowej :)
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 26.06.2013 11:30

KLI - California
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 27.06.2013 18:28

Witam
Czy ktos może potwierdzić, że odcinek od granicy H/SLO w Redics do ronda przed autostradą H7 (i dalej do Lendawy) nie jest przez Słoweńców traktowany jako droga płatna ?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 27.06.2013 18:34

Hmmm

Mowisz o tym odcinku?
http://clip2net.com/s/5iGsoe

Jak pojedziesz tak jak na mapie jest bez oplat :)
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 27.06.2013 18:37

nlock napisał(a):Witam
Czy ktos może potwierdzić, że odcinek od granicy H/SLO w Redics do ronda przed autostradą H7 (i dalej do Lendawy) nie jest przez Słoweńców traktowany jako droga płatna ?

Możesz powiedzieć skąd Twoje wątpliwości?? Żadna z map, ani żadne informacje nigdy o tym nie świadczyły by ktoś mógł karać na tym odcinku za brak winiet.
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 27.06.2013 18:39

slr napisał(a):Hmmm

Mowisz o tym odcinku?
http://clip2net.com/s/5iGsoe

Jak pojedziesz tak jak na mapie jest bez oplat :)

Owszem o tym.
AM i GoogleMaps też tak twierdzą, ale zawsze lepiej potwierdzić :D
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 27.06.2013 18:43

Sick napisał(a):
nlock napisał(a):Witam

Możesz powiedzieć skąd Twoje wątpliwości?? Żadna z map, ani żadne informacje nigdy o tym nie świadczyły by ktoś mógł karać na tym odcinku za brak winiet.

Na tym obrazku wygląda jak płatna :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone