Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 01.06.2013 06:23

Wrzucam aby raz na zawsze rozwiać wątpliwości co do M70.
Załączniki:
image.jpg
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 01.06.2013 06:33

sam_fischer napisał(a):Wrzucam aby raz na zawsze rozwiać wątpliwości co do M70.

Ta mapka już raz była wrzucona 2 strony wcześniej.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.06.2013 07:27

Sick napisał(a):
Raul73 napisał(a):
Tegorocznym problemem na trasie przez Cieszyn i Trinec jest remont tej trasy, który właśnie się zaczął i ma trwać do końca roku (Pepiki wymieniają nowy, 3-letni asfalt na jeszcze nowszy :roll: ), ale da się to łatwo objechać.

Wiem, że to może nie do końca odpowiedni wątek by o to pytać w tym miejscu, ale dla osób wybierających 86 to istotna informacja.
Czy możesz napisać w którym dokładnie miejscu te prace i jaki objazd proponujesz?

Wniosek, że trzeba jechać na Zwardoń ???
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.06.2013 07:32

Tak :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.06.2013 07:46

Sick napisał(a):
Raul73 napisał(a):
Tegorocznym problemem na trasie przez Cieszyn i Trinec jest remont tej trasy, który właśnie się zaczął i ma trwać do końca roku (Pepiki wymieniają nowy, 3-letni asfalt na jeszcze nowszy :roll: ), ale da się to łatwo objechać.

Wiem, że to może nie do końca odpowiedni wątek by o to pytać w tym miejscu, ale dla osób wybierających 86 to istotna informacja.
Czy możesz napisać w którym dokładnie miejscu te prace i jaki objazd proponujesz?

Tutaj są informacje na ten temat - od strony 76. Niestety, trzeba regularnie czytać ten temat, pytać tych, którzy tam jeżdżą (szczególnie Lednice), i czekać, bo nie wiadomo, kiedy który odcinek będzie remontowany.

A czy lepiej przez Zwardoń? Polemizowałbym - na tamtej trasie remonty i korki są cały czas.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.06.2013 07:52

Moze i sa ale jak ktos jedzie w weekend nad ranem to przejedzie bez problemu :) i na pewno na tym odcinku ma wiecej odcinkow expresowych niz jadac na Cieszyn...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.06.2013 07:53

1:0 dla Zwardonia
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.06.2013 07:56

A widzieliście nawierzchnię na odcinku Skalite - Svrcinovec?

1:1 :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.06.2013 07:59

Ale rano przez Zwardoń można jechać szybko
2:1
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.06.2013 08:04

Raul73 napisał(a):A widzieliście nawierzchnię na odcinku Skalite - Svrcinovec?

1:1 :D :D

Odcinek jak odcinek :) uwazasz ze tam po czesci czeskiej jest lepiej? :) Na streetview mozna sobie poogladac jak bylo rok temu... jak widac drogi wygladaja podobnie :)

Poza tym odcinek ktory wymieniles ma raptem ile 15-20 km :> a po stronie czeskiej od cieszyna do tego miejsca jest troche dalej :) a od Zyliny juz expresowka wiec nie rozumiem o co ten spor :) kazdy i tak pojedzie jak mu pasuje :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.06.2013 08:06

Czyli dalej 1: 0 dla drogi przez Zwardoń. Zresztą jest bardziej malownicza niż przez Cieszyn.
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 01.06.2013 09:22

Cześć.
W tym roku jedziemy 86 węgierską do Chorwacji. Wujek gugle przekonuje mnie, że z Łodzi koniecznie powinienem pojechać A1 do granicy czeskiej w Gorzyczkach. Tak ma być krócej i szybciej niż przez Cieszyn albo Zwardoń...
Przewertowałem ten wątek z 2013 roku i nikt nic nie pisał o takiej trasie... dlatego bardzo proszę o jakieś info nt. tej opcji. Rzecz jasna bez winiet. :D
Pozdrawiam.
PS: uprzejmie proszę wyłącznie o dane, malkontentom z góry dziękuję... :papa:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.06.2013 09:35

Jak sam napisales skoro wszyscy pisza raczej o trasie 86 a wczesniej by jechac przez Zwardon to masz juz odpowiedz. Google pokazuje rozne warianty lecz ludzie jak widzisz to weryfikuja :)

Z Lodzi do Katowic dolecisz w nocy w czasie 2-2,5h a od Katowic dalej....
http://goo.gl/maps/QTypl

Oczywiscie Katowice mozesz ominac S1 i wyskoczysz z niej pod Tychami i dalej do Bielska juz jak na mojej mapie... dalej Zwardon, cala Slowacja (wineta) i Wegry 86 (darmowa) i przez Slowenie (darmowa) dalej wlot do Chorwacji podjazd pod autostrade (platna) no i dalej juz tam gdzie zmierzasz :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.06.2013 09:49

mcbas napisał(a):Cześć.
W tym roku jedziemy 86 węgierską do Chorwacji. Wujek gugle przekonuje mnie, że z Łodzi koniecznie powinienem pojechać A1 do granicy czeskiej w Gorzyczkach. Tak ma być krócej i szybciej niż przez Cieszyn albo Zwardoń...
Przewertowałem ten wątek z 2013 roku i nikt nic nie pisał o takiej trasie... dlatego bardzo proszę o jakieś info nt. tej opcji. Rzecz jasna bez winiet. :D
Pozdrawiam.
PS: uprzejmie proszę wyłącznie o dane, malkontentom z góry dziękuję... :papa:

Ja jestem spod Łodzi i jechałem przez Cieszyn. W tym roku, tak jak Ty, chcę jechać 86-tką. Jednak będę jechał autostradą przez Bratysławę, co zmusza mnie do zakupu winiety.
Nie wiem czy to są dane czy narzekanie? :smo:
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 01.06.2013 09:59

Siemka.
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Ale niezupełnie o to mi chodziło. Kalkulator pokazuje wyraźnie, że z trzech wariantów (Gorzyczki, Cieszyn, Zwardoń) najkrócej, najszybciej i przy najmniejszym spalaniu będzie przez Gorzyczki na A1.
Więc dlaczego wybierasz Ty i inni pozostałe dwa warianty :?: Zapewne są jakieś racjonalne motywy typu remonty, policja, trzęsienia ziemi... ale ja ich nie znam i bardzo chciałbym się douczyć... :D
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone