Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 31.05.2013 14:24

andy8000 napisał(a):sorki, coś mi się wbiło do głowy, że Słowenia nie jest w UE.:)
Oczywiście wybiorę trasę przez Słowenię. dzięki za rozjeśnienie
pozdrawiam Cromaniaków

No to masz moja trase jak bede jechal wiec masz plan przez cale wegry i do samych Vodic :)

PS
Skad startujesz?
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 14:36

Słowenia jest w UE, za to HR - nie :)
...ale już od 1 lipca roaming w HR nie będzie tak horrendalnie drogi.
Gorzej jak ktoś jeszcze jedzie w czerwcu :oczko_usmiech:
andy8000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy8000 » 31.05.2013 14:38

slr napisał(a):
andy8000 napisał(a):sorki, coś mi się wbiło do głowy, że Słowenia nie jest w UE.:)
Oczywiście wybiorę trasę przez Słowenię. dzięki za rozjeśnienie
pozdrawiam Cromaniaków

No to masz moja trase jak bede jechal wiec masz plan przez cale wegry i do samych Vodic :)

PS
Skad startujesz?

dzięki. To jest dokładnie moja trasa tylko start z Ostrołęki
http://goo.gl/maps/oMeOj
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 31.05.2013 14:43

Zaraz za Zwardoniem przez Cadca miejscowosc jedz bo objedziesz ta gore a zobacz sobie na streetview jak wyglada ta trasa co google wybiera :) Taksamo koncowke przed Vodicami masz jakis dziwny skrot :) jedziesz do konca droga 27 z autostrady potem 8 do Vodic :) Zerknij na moja mape dokladnie w tym rejonie :)
andy8000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy8000 » 31.05.2013 15:00

slr napisał(a):Zaraz za Zwardoniem przez Cadca miejscowosc jedz bo objedziesz ta gore a zobacz sobie na streetview jak wyglada ta trasa co google wybiera :) Taksamo koncowke przed Vodicami masz jakis dziwny skrot :) jedziesz do konca droga 27 z autostrady potem 8 do Vodic :) Zerknij na moja mape dokladnie w tym rejonie :)

ok. Poprawiłem. dzięki za wskazówki
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.05.2013 17:42

Który odcinek jest szybszy i lepszy - Katowice- Cieszyn - Bratysława czy Katowice - Zwardoń - Bratysława ??????
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 31.05.2013 17:44

Mapy google ci powiedza :) Wpisz i bedziesz wiedzial :) pozatym chyba w Czechach tez jest Wineta jakas o ile sie nie myle :) Odleglosc jest podobna czasowo tez ale chyba wlasnie w czechach tzreba dokupic jeszcze nastepna Winete oprucz tej w Slowacji. Moge sie mylic no ale....

Zreszta to nie ma nic wspolnego z odcinkiem 86 o ktorym jest mowa w tym watku :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.05.2013 17:53

Sir - chodzi mi o stan dróg, remonty itp.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 31.05.2013 17:54

no ale to dalej nie dotyczy watku o trasie 86 na wegrzech :)

PS
SlR a nie Sir :)
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 18:25

darek1 napisał(a):Który odcinek jest szybszy i lepszy - Katowice- Cieszyn - Bratysława czy Katowice - Zwardoń - Bratysława ??????

Nie ma prostej odpowiedzi: np. nocą z BB do Żywca to parę minut, a w dzień nawet 40 minut.
Na Cieszyn śmigasz ekspresówką, ale potem i tak musisz jechać zwykłą drogą do Żiliny.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.05.2013 18:27

Dziękuję Sicret
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 18:38

darek1 napisał(a):Dziękuję Sicret

Nie ma za co.
Generalnie to i km i czasowo podobne trasy choć i tu i tu jakoś może być inaczej: krócej lub dłużej. Bielsko omijasz szerokim łukiem ekspresówką, wyjeżdżasz już prawie za Bielskiem (parę minut jak przyciśniesz), potem bujasz się jeszcze zwykłą drogą do Żywca (ekspresówka ma być na przyszły sezon - choć rok temu też tak miało być). Potem ekspresówka do Zwardonia z paroma nie ekspresowymi "wyrwami". Potem zwykła boczna, ale dość pustawa droga przez Cadcę i na Żilinę już ta sama co z Cieszyna.
Na Cieszyn za to śmigasz z BB szybko ekspresówką, ale potem trzeba się już bujać do samej Żiliny z TIRami.
Nocą lub w niedzielę preferuję przez Żywiec - ale żadna nie jest lepsza ani gorsza: są po prostu inne :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.05.2013 19:35

Dziękuję za wyczerpującą informację.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.05.2013 23:10

sicret napisał(a):Na Cieszyn za to śmigasz z BB szybko ekspresówką, ale potem trzeba się już bujać do samej Żiliny z TIRami.

A spróbuj na tej trasie za nimi nadążyć (oczywiście jadąc w miarę przepisowo) :mrgreen: :mrgreen:

Tegorocznym problemem na trasie przez Cieszyn i Trinec jest remont tej trasy, który właśnie się zaczął i ma trwać do końca roku (Pepiki wymieniają nowy, 3-letni asfalt na jeszcze nowszy :roll: ), ale da się to łatwo objechać.
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 01.06.2013 05:58

Raul73 napisał(a):
Tegorocznym problemem na trasie przez Cieszyn i Trinec jest remont tej trasy, który właśnie się zaczął i ma trwać do końca roku (Pepiki wymieniają nowy, 3-letni asfalt na jeszcze nowszy :roll: ), ale da się to łatwo objechać.

Wiem, że to może nie do końca odpowiedni wątek by o to pytać w tym miejscu, ale dla osób wybierających 86 to istotna informacja.
Czy możesz napisać w którym dokładnie miejscu te prace i jaki objazd proponujesz?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone