Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marc
Croentuzjasta
Nocleg na 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 23.05.2013 13:41

Drodzy cromaniacy czy ktoś z Was nocował i może dać namiar na jakiś nocleg przy trasie 86 raczej już bliżej cro? a może gdzieś po chorwackiej stronie w okolicach cakovec?
za info będę bardzo wdzięczny.
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Nocleg na 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.05.2013 13:43

marc napisał(a):Drodzy cromaniacy czy ktoś z Was nocował i może dać namiar na jakiś nocleg przy trasie 86 raczej już bliżej cro? a może gdzieś po chorwackiej stronie w okolicach cakovec?

Tu nic nie ma?
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 23.05.2013 17:22

marc napisał(a):Drodzy cromaniacy czy ktoś z Was nocował i może dać namiar na jakiś nocleg przy trasie 86 raczej już bliżej cro? a może gdzieś po chorwackiej stronie w okolicach cakovec?

Nocowałem tu http://noclegguru.pl/nadasd. Szału nie było, ale na jedną noc może być. Polecam na śniadanie jajecznicę z szynką.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.05.2013 19:01

Blisko zjazdu z autostrady w Karlovacu - kierunek Plitvickie Jeziora - miejscowość Turanji - Full Kwater na 1 dobę.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 23.05.2013 20:03

anakin napisał(a):

Tu nic nie ma?

w tym opisie sprawdzałem, wpisy odnośnie Węgier dotyczą Balatonu, a przez pozostałe 77 stron tego wątku raczej przebijać się nie będę, bo dotyczą połowy europy, tym bardziej, że noclegowanie przy 86 raczej popularne nie jest - sam bym nad tą opcją się nie zastanawiał, gdyby nie to, że będę miał 2,5 letnią córe na pokładzie i że zamierzam dojechać do montenegro.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 23.05.2013 20:10

Krzysztof66 napisał(a):

Nocowałem tu http://noclegguru.pl/nadasd. Szału nie było, ale na jedną noc może być. Polecam na śniadanie jajecznicę z szynką.

dzięki za ten namiar, to może być miejsce dla nas akurat, a jak sam piszesz na jedną noc nie musi być sheraton :D

też myślałem o okolicach plitvickich jezior, bo tam tego mnóstwo i to w ciemno, ale trochę dalej i problem, że mały podróżnik może tego nie wytrzymać.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.05.2013 18:10

marc napisał(a):w tym opisie sprawdzałem, wpisy odnośnie Węgier dotyczą Balatonu, a przez pozostałe 77 stron tego wątku raczej przebijać się nie będę, bo dotyczą połowy europy, tym bardziej, że noclegowanie przy 86 raczej popularne nie jest - sam bym nad tą opcją się nie zastanawiał, gdyby nie to, że będę miał 2,5 letnią córe na pokładzie i że zamierzam dojechać do montenegro.

http://goo.gl/maps/MMVa3
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 26.05.2013 08:58

Mam pytanie czy lecąc przez Węgry 86-tką trzeba wykupić węgierską winietę, czy wtedy omijamy płatne drogi w tym kraju?
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 26.05.2013 09:23

Winiety nie potrzeba jadąc tak: -> http://goo.gl/maps/6SCwB
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 26.05.2013 19:59

Zastanawiam się tylko czy gra jest warta świeczki. Winieta na Węgry jest dość tania a jadąc drogą M1 a później odbijając na E71 i dalej M7 do przejścia w Letenye robimy około 70 km więcej niż wybierając trasę 86 którą pomimo krótszej drogi i tak jedzie się dłużej niż jadąc niż w wariancie alternatywnym.

Czy ktoś jechał M1 w kierunku M7?

Jakie są wasze opinie?
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 26.05.2013 20:39

filipo napisał(a):Zastanawiam się tylko czy gra jest warta świeczki. Winieta na Węgry jest dość tania a jadąc drogą M1 a później odbijając na E71 i dalej M7 do przejścia w Letenye robimy około 70 km więcej niż wybierając trasę 86 którą pomimo krótszej drogi i tak jedzie się dłużej niż jadąc niż w wariancie alternatywnym.

Czy ktoś jechał M1 w kierunku M7?

Jakie są wasze opinie?

Ja tak jechałem. W tym roku jadę 86 nocą. W sierpniu będę miał porównanie. Różnica w kilometrach znaczna, bo nie 70 km jak piszesz a około 160 km. Jak policzyć to w dwie strony to już się robi trochę dodatkowych kilometrów.
Wtedy chciałem jechać jak najwięcej autostradami, ale wydaje mi się że nie warto.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 26.05.2013 20:58

@Sick ja bede jechal z Katowic przez Tychy :) (bo jedziemy ze znajomymi z Tychow) wlasnie 86 po poradach tutaj od ludzi. Jedziemy 7.07 nad ranem kolo 3 wyjazd z Tychow.

Nizej moja mapa od Katowic do miejscowosci gdzie jedziemy (Srima kolo Vodice):
http://goo.gl/maps/7XCHS
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 26.05.2013 21:08

slr napisał(a):@Sick ja bede jechal z Katowic przez Tychy :) (bo jedziemy ze znajomymi z Tychow) wlasnie 86 po poradach tutaj od ludzi. Jedziemy 7.07 nad ranem kolo 3 wyjazd z Tychow.

Nizej moja mapa od Katowic do miejscowosci gdzie jedziemy (Srima kolo Vodice):
http://goo.gl/maps/7XCHS

Daj znać po powrocie jak się jechało 86 (jakieś remonty, czy ew. utrudnienia)
Ja zdecydowałem się pojechać przez czeski fragment 11-stki i dalej tak jak ty. Przez Żywiec jechałem w 2009 i jakoś mi się to dłużyło. Rok wcześniej jechałem od Cieszyna na Żylinę i wydaje mi się że to lepsze rozwiązanie.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 26.05.2013 21:40

Jedziemy od 3 nad ranem wiec odcinek do Zyliny machniemy pewnie do 6 i do tego niedziela maly ruch, poza tym trase na Zwardon znam dobrze wiec poleci szybko :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.05.2013 21:54

slr napisał(a):Jedziemy od 3 nad ranem wiec odcinek do Zyliny machniemy pewnie do 6 i do tego niedziela maly ruch, poza tym trase na Zwardon znam dobrze wiec poleci szybko :)

Dobrą porę wyjazdu wybrałeś - mały ruch.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone