arek71 napisał(a):Lepiej napiszcie czy są jakieś zmiany na 86-ce bo w 2012 nie jechałem.
W tym roku będę jechał i mnie to interesuje.
Oo dobrze mówi ja też w tym roku będe 86 śmigał wyremontowali już przed Redics
arek71 napisał(a):Lepiej napiszcie czy są jakieś zmiany na 86-ce bo w 2012 nie jechałem.
W tym roku będę jechał i mnie to interesuje.
didik napisał(a): sporo rozjechanych zwierząt. W nocy lepiej jechać za TIREM.
dasuch napisał(a):didik napisał(a):Przejechałem 86 dwukrotnie jadąc na majówkę.
Gdzie przekraczałeś granicę? Jeśli w Letenye, to starym czy nowym przejściem? Jeśli nowym - czy odcinek autostrady M7 od zjazdu z M70 do granicy jest płatny?
slr napisał(a):Tez wlasnie mam dylemat czy jechac starym czy nowym i ta trasa M70 czy free Jak narazie mam zaplanowane ze pojade starym a wczesniej dlugi odcinek 86 pozniej odbicie male na E65 i dalej 7 do granicy wiec mam nadzieje ze wsio bedzie ok Chyba ze ktos moze popotwierdzac ze ten odcinek do granicy jest tam free.
To moja trasa z Katowic:
http://goo.gl/maps/7XCHS
el_guapo napisał(a):didik napisał(a): sporo rozjechanych zwierząt. W nocy lepiej jechać za TIREM.
I tu dostrzegam podstawowy bład - TIR weźmie takie truchło "okrakiem", a Ty nie będziesz miał szans na ninknięcie najechania na zwłoki. Pół biedy jeżeli będzie to zając, gorzej jak sarna albo duży pies.
Wrrrrr.... raz walnąłem przy 80km/h i to w nocy- jadąc kawałek za TIR-em ze Zgorzelca na Bolesławiec, ale w lichej widoczności (mgły polne) w przejechanego, wielkiego psióra. A że Audi A4 ma niewiele podwozie od asfaltu więc... podrzuciło nas mocno i znienacka. Dobrze, że ślisko nie było!
Kurde, to była jedna z najnieprzyjemniejszych drogowych przygód jakie miałem... Leży jakieś duże cholerstwo i nagle masz je przed maską...brrrrr....
el_guapo napisał(a):Bardzo mi pasuje 86tka, do tej pory jechałem nią 3 razy, w tym 2 razy nocą: powiem szczerze, że wizja zderzenia ze zwierzakiem, czy najechania na truchło jest jedynym minusem tej drogi.
Obawiam się, ze na niektórych odcinkach nawet dozwolone 80km/h nie pozwoliłoby na ominięcie ew. przeszkody, a przecież rzadko kto jedzie tam mniej niż 100km/h.
romuald22 napisał(a):slr napisał(a):Tez wlasnie mam dylemat czy jechac starym czy nowym i ta trasa M70 czy free Jak narazie mam zaplanowane ze pojade starym a wczesniej dlugi odcinek 86 pozniej odbicie male na E65 i dalej 7 do granicy wiec mam nadzieje ze wsio bedzie ok Chyba ze ktos moze popotwierdzac ze ten odcinek do granicy jest tam free.
To moja trasa z Katowic:
http://goo.gl/maps/7XCHS
Jeżeli można zapytać to dlaczego robisz "małe odbicie...", a nie pojedziesz prosto na Rédics i potem przez ten cypel Słowenii do Mursko Središće (b.prosty objazd tego kawałeczka słoweńskiej autostrady), następnie na Čakovec za którym wjedziesz na autostradę chorwacką?
Jak podają mapy odcinek M-70 dla pojazdów do 3,5 tony jest bezpłatny.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi