Lepiej napiszcie czy są jakieś zmiany na 86-ce bo w 2012 nie jechałem.
W tym roku będę jechał i mnie to interesuje.
arek71 napisał(a):Lepiej napiszcie czy są jakieś zmiany na 86-ce bo w 2012 nie jechałem.
W tym roku będę jechał i mnie to interesuje.
Amikol napisał(a):jedni jeżdżą przepisowo(mniejszość) a inni ........
rada dla tych co lubią szybką jazdę - nie patrzą na znaki ..."przykleić" się do TIRa i "bezpiecznie" a zarazem szybko można "przelecieć" 86
leeluu1 napisał(a):Powiedzcie mi bo po raz pierwszy bede jechał 86 czy kieruje sie na Lenti a pozniej na M70 i na jakie przejscie stare czy autostradowe? jesli autostradowe to juz nie jest to platny odcinek, a jesli stare przejscie to jak wyglada tam przekraczenie granicy jest wogole tam zycie ?
Mosqito napisał(a):Tutaj musisz pamiętać że ten ostatni odcinek (pomiędzy węzłem M7/M70 a granica HU/CRO) jest objęty winietą więc nie wiem czy jest sens ?
Mosqito napisał(a):leeluu1 napisał(a):Powiedzcie mi bo po raz pierwszy bede jechał 86 czy kieruje sie na Lenti a pozniej na M70 i na jakie przejscie stare czy autostradowe? jesli autostradowe to juz nie jest to platny odcinek, a jesli stare przejscie to jak wyglada tam przekraczenie granicy jest wogole tam zycie ?
Masz 3 warianty do wyboru:
- jedziesz 86 do samego końca aż do granicy ze Słowenią (przez Lenti nie jedziesz wcale). Dalej lokalnymi drogami przez Dolga vas - Lendavę do Mursko Sredisce. Tam wjeżdżasz do CRO, dalej 209 - Cakovec - 20 i wpadasz na A4 na węźle Cakovec
- jedziesz 86 do m. Zalabaksa za którą skręcasz w lewo na Lenti i przez Lenti i Kuftej dojeżdżasz do M70, którą jedziesz do węzła nr 2 (z drogą krajową nr 7) i dalej na stare przejście. Tutaj musisz sprawdzić kiedy jedziesz bo w latach ubiegłych było ono czynne dla osobówek w ruchu międzynarodowym jedynie w terminie 01.06-31.08
- identycznie jak w wariancie 2 z tym, że jedziesz M70 aż do M7 gdzie kontynuujesz jazdę aż do przejścia autostradowego. Tutaj musisz pamiętać że ten ostatni odcinek (pomiędzy węzłem M7/M70 a granica HU/CRO) jest objęty winietą więc nie wiem czy jest sens ?
Adrian34 napisał(a):Mała poprawka do 3 go wariantu: odcinek (pomiędzy węzłem M7/M70 a granica HU/CRO) jest gratis !!!! ale tylko ten odcinek w druga strone do Budapesztu juz nie. Prznajmniej w 2011 i 2012 byl darmowy. W 2011 rozmawialem na tym odcinku z magiarskimi celnikami i bylo ok.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi