BOLETUS napisał(a):Witam.
A ja mam pytanie do Tych, którzy jeżdźą przez Bratysławę i dalej przez Węgry autostradą A1 i A7 wzdłuż Balatonu. Gdzie zaopatrujecie sie w e-winietę węgierską przed wjazdem na A1?
cytat z FAQ forum/viewtopic.php?t=17828&start=0Z dostępnością winiet na terytorium Wegier NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU na większości stacji benzynowych (można za nie nawet płacic kartą). Jeżeli dana stacja sprzedaje winiety to widnieje na tablicy reklamowej napis "MATRICA"
Zakup winiet on-line na węgierskiej stronie www.
jasio napisał(a):BOLETUS napisał(a):Witam.
A ja mam pytanie do Tych, którzy jeżdźą przez Bratysławę i dalej przez Węgry autostradą A1 i A7 wzdłuż Balatonu. Gdzie zaopatrujecie sie w e-winietę węgierską przed wjazdem na A1?cytat z FAQ forum/viewtopic.php?t=17828&start=0Z dostępnością winiet na terytorium Wegier NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU na większości stacji benzynowych (można za nie nawet płacic kartą). Jeżeli dana stacja sprzedaje winiety to widnieje na tablicy reklamowej napis "MATRICA"
Jeżeli ten mądrala to ja to napisz czym się różni moja odpowiedz od TwojejHaweł napisał(a):jasio napisał(a):BOLETUS napisał(a):Witam.
A ja mam pytanie do Tych, którzy jeżdźą przez Bratysławę i dalej przez Węgry autostradą A1 i A7 wzdłuż Balatonu. Gdzie zaopatrujecie sie w e-winietę węgierską przed wjazdem na A1?cytat z FAQ forum/viewtopic.php?t=17828&start=0Z dostępnością winiet na terytorium Wegier NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU na większości stacji benzynowych (można za nie nawet płacic kartą). Jeżeli dana stacja sprzedaje winiety to widnieje na tablicy reklamowej napis "MATRICA"
Nastepny madrala na forum...okolo 54 km od Bratyslawy masz stacje paliw na autostradzie od Bratyslawy do Budapesztu,tam kupisz winiete na 100%...a co do granicy,kiedys tam byly kantory i tam mozna bylo tez zakupic winietki,ale jechalem tamta trasa chyba trzy lata temu...nie pamietam...
A ja mam pytanie do Tych, którzy jeżdźą przez Bratysławę i dalej przez Węgry autostradą A1 i A7 wzdłuż Balatonu. Gdzie zaopatrujecie sie w e-winietę węgierską przed wjazdem na A1?
jasio napisał(a):Jeżeli ten mądrala to ja to napisz czym się różni moja odpowiedz od TwojejHaweł napisał(a):jasio napisał(a):BOLETUS napisał(a):Witam.
Nastepny madrala na forum...okolo 54 km od Bratyslawy masz stacje paliw na autostradzie od Bratyslawy do Budapesztu,tam kupisz winiete na 100%...a co do granicy,kiedys tam byly kantory i tam mozna bylo tez zakupic winietki,ale jechalem tamta trasa chyba trzy lata temu...nie pamietam...
mkm napisał(a):BOLETUS napisał(a):Witam.
Z Bratysławy na Budapeszt , a póżniej jeszcze w kierunku Chorwacji ... Niezłe jaja
ElciaS napisał(a):mkm napisał(a):BOLETUS napisał(a):Witam.
Z Bratysławy na Budapeszt , a póżniej jeszcze w kierunku Chorwacji ... Niezłe jaja
Dlaczego tak się dziwisz,przecież tak też można,ziemia jest okrągła,my jeszcze tak nie jechaliśmy,zawsze autostradę skracaliśmy o drogę 81 lub 82,ale mój mąż kiedyś powiedział że musimy się wybrać przez Budapeszt,mi się wydaje że przejazd czasowo wychodzi podobnie,kilometrowo na pewno dalej,e winieta i tak kupiona,wszystkiego trzeba spróbować.
Co do e winiety w Rajce na przejściu po prawej stronie kupisz,co ciekawe w tamtą stronę 7,5e a z powrotem 10e,chyba 4 dniowa.Nie ważne jak,ważne aby bezpiecznie do celu.
mkm,a Ty gdzie w tym roku jedziesz,pozdr.
czytaj ze zrozumieniem...czy to takie trudne - no właśnieHaweł napisał(a):Ja przynajmniej odpowiedzialem na pytanie,a Ty odsylasz do FAQ...czytaj ze zrozumieniem...czy to takie trudne ?
Z dostępnością winiet na terytorium Wegier NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU na większości stacji benzynowych (można za nie nawet płacic kartą). Jeżeli dana stacja sprzedaje winiety to widnieje na tablicy reklamowej napis "MATRICA"
cytat z FAQ forum/viewtopic.php?t=17828&start=0
Drogi Hawle czy te odpowiedzi nie są podobneNastepny madrala na forum...okolo 54 km od Bratyslawy masz stacje paliw na autostradzie od Bratyslawy do Budapesztu,tam kupisz winiete na 100%...a co do granicy,kiedys tam byly kantory i tam mozna bylo tez zakupic winietki,ale jechalem tamta trasa chyba trzy lata temu...nie pamietam...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi