Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 03.08.2012 13:12

odcinek 7 km autostrady od Mosonudvar do Level jest bezpłatny
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 03.08.2012 16:03

Jacek S napisał(a):Ja wjeżdżam w okolicach Mosonudvar.

Edit: czyli tu
googlemaps :arrow: 47.851557,17.248449

Dzięki za info

W tamtym roku chciałem wjechać tym wjazdem i w ostatniej chwili się wycofałem bo jest znak WINIETA...

Ale rozumiem iż ten odcinek jest bezpłatny

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.08.2012 20:08

fhuzbych napisał(a):

Winieta dla pojazdów >3,5 t.

Pozdrawiam
Bercikrsl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bercikrsl » 04.08.2012 21:58

fhuzbych ten odcinek jest za free takze luzik udanego wypoczynku zycze :P
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 06.08.2012 23:53

Hello, sam jechałem 10- dni temu, i miałem trochę stracha, ale jest tak jak pisze Jacek S, dla pojazdów osobowych (3,5 tony) brak opłaty :-)
fhuzbych
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 09.08.2012 22:09

Jacek S napisał(a):
fhuzbych napisał(a):

Winieta dla pojazdów >3,5 t.

Pozdrawiam

A jeszcze dopytam
Pytanie dotyczyło drogi z Chorwacji do Polski i jest już wszystko jasne.

2 Pytanie to droga z Polski na Chorwację, bo jak się przyglądam to jeśli ten odcinek jest bezpłatny w obie strony to może zjazd z autostrady też mogę zjechać przy Mosonmagyarovar?
Gdzieś wyczytałem na forum iż trzeba zjechać zaraz po przekroczeniu granicy kierując się na :Rajka > Bezenye > przejazd przez miasto Mosonmagyarovar i na Janossomorja i tak jechałem już 3 razy.

Może zamiast się wlec przez te mieściny zjechać dalej własnie po tym odcinku 7km przy Mosonmagyarovar.
Pozdrawiam
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 10.08.2012 07:09

I tak właśnie należ uczynić.
Węgierska autostrada do zjazdu nr 160 (kier. Csorna) jest BEZPŁATNA dla osobówek.

pzdr
Mosqito
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 10.08.2012 07:15

fhuzbych napisał(a):...Gdzieś wyczytałem na forum iż trzeba zjechać zaraz po przekroczeniu granicy kierując się na :Rajka > Bezenye > przejazd przez miasto Mosonmagyarovar i na Janossomorja i tak jechałem już 3 razy. Może zamiast się wlec przez te mieściny zjechać dalej własnie po tym odcinku 7km przy Mosonmagyarovar. Pozdrawiam

Bo widzisz... pewnie gdzieś jakiś tłuk zobaczył coś czego nie zrozumiał, nie chciało się sprawdzić i powtarza pierdoły wprowadzając ludzi w błąd. :evil:
Spokojnie jedź z Bratysławy autostradą D2, po minięciu granicy jedź dalej M15 aż do M1 zjazd na Budapeszt i po 7 km zjedź z niej na drogę 86 kierunek Csorna. Miasteczka Mosonmagyarovar i Bezenye sobie odpuść chyba że chcesz na basen lub zatankować. Powodzenia !
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 10.08.2012 07:23

Mosqito napisał(a):
fhuzbych napisał(a):...Gdzieś wyczytałem na forum iż trzeba zjechać zaraz po przekroczeniu granicy kierując się na :Rajka > Bezenye > przejazd przez miasto Mosonmagyarovar i na Janossomorja i tak jechałem już 3 razy. Może zamiast się wlec przez te mieściny zjechać dalej własnie po tym odcinku 7km przy Mosonmagyarovar. Pozdrawiam

Bo widzisz... pewnie gdzieś jakiś tłuk zobaczył coś czego nie zrozumiał, nie chciało się sprawdzić i powtarza pierdoły wprowadzając ludzi w błąd. :evil:
Spokojnie jedź z Bratysławy autostradą D2, po minięciu granicy jedź dalej M15 aż do M1 zjazd na Budapeszt i po 7 km zjedź z niej na drogę 86 kierunek Csorna. Miasteczka Mosonmagyarovar i Bezenye sobie odpuść chyba że chcesz na basen lub zatankować. Powodzenia !

Dzięki dzięki :) tym razem tak zrobię
Pozdrawiam
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 10.08.2012 10:18

Mosqito napisał(a):

Też o tym nie wiedziałem :roll: za 2 dni przetestuje oby bez mandatu :wink:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 10.08.2012 10:29

Ufokking, kopę lat !!!! W tym roku znowu jedziesz na ten mały camping w Dubie Peljeskiej ? Pozdrav
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 10.08.2012 11:02

Mosqito napisał(a):Ufokking, kopę lat !!!! W tym roku znowu jedziesz na ten mały camping w Dubie Peljeskiej ? Pozdrav

Oczywiście że Duba, w tamtym roku Ivo żartował ze to juz camp (i tu moje nazwisko) :wink: co roku do Duby i jakieś inne miejsce :P
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 12.08.2012 14:20

prośba o odpowiedź w tym temacie. lecąc do cro planuję tankowanie w Bratysławie. czy chcąc zjechać na stację muszę się jakoś nagimnastykować i nie jechać głównym ciągiem autostrady? tankowałem tam ostatnio jakoś w 2005 czy 2006 jak byłem w cro i już nie pamiętam, a nie chciałbym minąć tej stacji. dzięki
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 12.08.2012 16:28

marc napisał(a):a nie chciałbym minąć tej stacji. dzięki

Pytasz o konkretną stację? Jeżeli nie, to nie ma żadnego problemu ze zjazdem na stacje paliw i tankowaniem wzdłuż autostrady w Bratysławie.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 12.08.2012 21:14

chodziło mi o OMV Einsteinova, z tego co piszesz nie powinno być żadnych kłopotów. dzięki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone