Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 06.07.2012 19:50

Miken77 napisał(a):W tym roku zadebiutuję na trasie nr 86. Wiele jest postów o dzikiej zwierzynie zagrażającej pojazdom na tej drodze. Na mapie satelitarnej nie widać zbyt wielu kilometrów wśród lasów i kniei. Jak ma się to do rzeczywistości, jakie odcinki biegną przez lasy?

Spora część drogi prowadzi między polami uprawnymi i w nocy możesz trafić na lisy, dziki i sarny. Z daleka widać świecące oczy zwierząt przy drodze. Dasz radę
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.07.2012 23:49

Miken77 napisał(a):W tym roku zadebiutuję na trasie nr 86. Wiele jest postów o dzikiej zwierzynie zagrażającej pojazdom na tej drodze. Na mapie satelitarnej nie widać zbyt wielu kilometrów wśród lasów i kniei. Jak ma się to do rzeczywistości, jakie odcinki biegną przez lasy?

Nie wiem czemu na mapie satelitarnej nie widać żubrów :) .
Są wielkie :lol: .
Nie posiadam właściwości by zapewnić Cię o nie wyskoczeniu zwierzyny na tej trasie.
Jechałem tamtędy naście razy - nic mi nie wyskoczyło.
Co oczywiście nie znaczy, że Tobie nie wyskoczy.
Pozdrawiam :) .
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 08.07.2012 10:25

do wyskakiwania zwierzyny wieczorkiem na drogę musisz być przygotowany , co roku jadę 86 i w sumie 2 razy zdarzyło mi się że mi wyskoczyły kawałek przed autem ale zawsze i to nie jakieś zajączki tylko duże jelenie więc trzeba być przygotowanym i uważnym .
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 08.07.2012 10:26

Nie wiem czemu na mapie satelitarnej nie widać żubrów

No właśnie też się zastanawiam, podobnie jak uśpione/zakopane dinozaury, nigdy nie wiadomo nagle mogłyby przebudzić się z długiej drzemki i wyskoczyć na drogę :P . A tak na poważnie ludzie nie przesadzajmy, dziki zwierz może wyskoczyć nam tam tak samo jak w Polsce na jakiejkolwiek drodze przecinającej pola czy lasy. Niektórzy z forumowiczów przedstawiają drogę do CR jakby to była co najmniej podróż w tundrę syberyjską czy w puszczę amazońską....
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 08.07.2012 10:36

Święte słowa.
omistar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) omistar » 09.07.2012 09:24

Pytanie: Jadąc 86 na które przejście się kierujecie. Jedziecie przez Słowenię i w Mursko Sredisce do Chorwacji czy w Letenye do Chorwacji. Jeśli przez Słowenie to czy trzeba płacić za ten kawałek autostrady czy da się go objechać. Będę tam jechał ok godz. 3 w nocy.
knypsio123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) knypsio123 » 09.07.2012 10:09

omistar napisał(a):Pytanie: Jadąc 86 na które przejście się kierujecie. Jedziecie przez Słowenię i w Mursko Sredisce do Chorwacji czy w Letenye do Chorwacji. Jeśli przez Słowenie to czy trzeba płacić za ten kawałek autostrady czy da się go objechać. Będę tam jechał ok godz. 3 w nocy.

Ja jadę na Lendavę, czyli Słowenię. Przeczytaj forum/viewtopic.php?t=26975
bardzo pomocne.
palec22
Autostopowicz
W temacie zwierząt na 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) palec22 » 11.07.2012 07:14

Raz na początku Węgier uderzyła w nas niegroźnie (na szczęście) sarna. Skończyło się na niegroźnym wgnieceniu i pojechaliśmy dalej. Jechaliśmy tą drogą dwukrotnie w 2 strony (raz nawet w SIEDEM samochodów) i teraz pojedziemy jednak autostradami na Węgrzech - mniej kłopotów i nawet szybciej wyjdzie.
freex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) freex » 12.07.2012 11:08

wracalem "86" 11 lipca 2012r. bez zadnych problemow. ok 2,5 godz. cale wegry do przejscia w redics.
mmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmar » 13.07.2012 06:09

Po raz kolejny jechałem przez Węgry, bez problemów, radzę jednak zwalniać w miejscowościach, natknąłem się na fotoradar w przeciętnym, nieoznakowanym golfie( podziękowania dla węgierskiego kierowcy który bardzo ekspresyjnie mnie ostrzegał).
Ogólnie Węgry są ok!, od kilku lat nocuje na Węgrzech w obie strony, w drodze powrotnej zatrzymuję się na kilka dni, polecam.
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 13.07.2012 17:29

Po raz kolejny jechałem przez Węgry w zeszłym roku miałem strach w oczach jak przy sporej prędkości przy drodze pokazały się sarny. Zawsze jeździłem w nocy, w tym roku z powrotem jechaliśmy w dzień i nie było takich problemów.
repi1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) repi1 » 18.07.2012 13:51

knypsio123 napisał(a):
omistar napisał(a):Pytanie: Jadąc 86 na które przejście się kierujecie. Jedziecie przez Słowenię i w Mursko Sredisce do Chorwacji czy w Letenye do Chorwacji. Jeśli przez Słowenie to czy trzeba płacić za ten kawałek autostrady czy da się go objechać. Będę tam jechał ok godz. 3 w nocy.

Ja jadę na Lendavę, czyli Słowenię. Przeczytaj forum/viewtopic.php?t=26975
bardzo pomocne.

Kiedyś trafiłem na wątek w którym ktoś opisał przejazd przez ten kawałek Słowenii na zasadzie bodajże 5 rond. Niestety nie mogę już na ten wątek trafić.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 18.07.2012 17:11

repi1 napisał(a):
Kiedyś trafiłem na wątek w którym ktoś opisał przejazd przez ten kawałek Słowenii na zasadzie bodajże 5 rond. Niestety nie mogę już na ten wątek trafić.

Heh... to może był ten, niniejszy wątek....

Strona 33

albo

forum/viewtopic.php?p=950546#950546

Generalnie od Węgier (uczymy się na pamięć, można w rytm 50 centa... :lol: :wink: )
- lewo
- prawo
- prosto
- prawo
- lewo

i Mursko Srediśce...

pzdr
Darek13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek13 » 20.07.2012 18:23

Csorna zajazd Sarkany Etterem - proszę o info czym można płacić i godziny otwarcia dzięki
pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.07.2012 19:43

Można eurami i forintami ... porcje bardzo obfite , ale średnio smaczne :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone