Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 20.06.2012 20:34

zygmunt napisał(a):Jadąc w kierunku z Cakoveca na Prelog jest bliżej do autostrady niż jadąc na Varazdin a różnica w cenie to koszt jednej gałki loda :) .

Tu jest link do mapki przejazdu przez Lendave

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=178 ... &start=480

Spróbujemy więc z tym Prelogiem w tym roku.
Co do mapki to pierwsza klasa - kluczowe jest pierwsze rondo i ostatnie coby nie wpaść na autostradę. Widzę na mapce mnóstwo kufelków przy drodze w Lendavie...czyżby to piwiarnie???:) Może warto zrobić tam nocleg tranzytowy hehe
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 20.06.2012 21:35

Z mich doświadczeń przejazdem tą trasą proponuję rozważyć taki wariant drogi od granicy Chorwackiej do obwodnicy Zagrzebia:
http://goo.gl/maps/kaF5

Co nam to daje?
1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam w sobotę.
2. Przejazd tą trasą zajmuje 1 h. - autostradą około 40-50 minut.

Polecam sprawdzone 2 krotnie, niezapomniany widok na korek przed bramkami.
W efekcie oszczędzamy czas w zależności od długości korka nawet 2h.
Ostatnio edytowano 21.06.2012 15:45 przez zmasz, łącznie edytowano 1 raz
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.06.2012 22:26

zmasz napisał(a):Z mich doświadczeń przejazdem tą trasą proponuję rozważyć taki wariant drogi od granicy Chorwackiej do obwodnicy Zagrzebia:
http://goo.gl/maps/8w26

Co nam to daje?
1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam w sobotę.
2. Przejazd tą trasą zajmuje 1 h. - autostradą około 40-50 minut.

Polecam sprawdzone 2 krotnie, niezapomniany widok na korek przed bramkami.
W efekcie oszczędzamy czas w zależności od długości korka nawet 2h.

Wariant na pewno tańszy i bardziej ciekawy widokowo.
Jechałem (autostradą) tą drogą jakieś 5/6 razy. Były to różne dni tygodnia. Ale nie pamiętam by przed bramkami w sv. Helena był korek który zająłby mi więcej niż kilkadziesiąt sekund. Nawet jak dwie minuty to prawie człek łyczka napoju zrobi, rozluźni nadgarstki itp.
Może z boku to wygląda kiepsko ale ok. 10 czynnych bramek na tej cestarinie autka obsługuje w miarę szybko.
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 21.06.2012 08:42

Niestety 2 razy miałem pecha stałem na tych bramkach pierwszy raz 1h drugi raz 2 h, i od 2 lat omijam. Na bramkach byłem około godz 13. bardzo dużo Węgrów wtedy atakowało Chorwację :D
grypserek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grypserek » 21.06.2012 10:16

zmasz napisał(a):1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam w sobotę.

Czy te sobotnie korki są tylko w określonych terminach (wysokim sezonie)? Czy też we wrześniu?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 21.06.2012 13:16

zmasz napisał(a):1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam

Oglądam tę trasę, patrze na lokalizację bramek na autostradzie i za Chiny Ludowe nie wiem, gdzie ten "myk", że "nie stoisz"?
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 21.06.2012 14:49

grypserek napisał(a):
zmasz napisał(a):1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam w sobotę.

Czy te sobotnie korki są tylko w określonych terminach (wysokim sezonie)? Czy też we wrześniu?

raczej wysoki sezon, we wrześniu można spokojnie jechać
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 21.06.2012 15:46

el_guapo napisał(a):
zmasz napisał(a):1. Nie stoimy w korku na autostradzie przed Zagrzebiem, szczególnie jadąc tam

Oglądam tę trasę, patrze na lokalizację bramek na autostradzie i za Chiny Ludowe nie wiem, gdzie ten "myk", że "nie stoisz"?

Hmm..napisał "przed Zagrzebiem" co wskazywało by na wylot z autocesty Sv. Helena (czy jakoś tak?) ..jednak pokazana na mapce trasa wlatuje na autostradę przed tymi bramkami więc i tak trzeba zaliczyć ten newralgiczny punkt...
W tym roku będę tam między 2:00-3:00 w nocy więc na 99% korków nie powinno być:)

Ale synchronizacja napisałeś prawie w tym samym czasie swoje sprostowanie heh :)
Ostatnio edytowano 21.06.2012 15:52 przez KrystekX, łącznie edytowano 2 razy
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 21.06.2012 15:47

el_guapo napisał(a):

Masz rację, poprawiłem link. :D
Cromaniacy na straży :D

Pozdrawiam
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 27.06.2012 10:35

Co nowego Panie i Panowie na 86 route??? Jakieś ciekawe doświadczenia i bieżące obserwacje
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.06.2012 13:26

Możliwe...moim zdaniem jak na rondzie pojedziesz na autostradę.

:wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 27.06.2012 13:38

Jacek S napisał(a):Możliwe...moim zdaniem jak na rondzie pojedziesz na autostradę.

:wink:

Dziękuję za odpowiedź - posta skasowałem, ponieważ wcześniej znalazłem info o tym rondzie.

Pozdrawiam
bartpajak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartpajak » 29.06.2012 06:37

Witam
Chciałem się upewnić czy fragment autostrady jadąc z Rajki aż do zjazdu na 86 jest dalej bezpłatny?
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2012 07:19

bartpajak napisał(a):Witam
Chciałem się upewnić czy fragment autostrady jadąc z Rajki aż do zjazdu na 86 jest dalej bezpłatny?
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Tak.
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 06.07.2012 19:15

W tym roku zadebiutuję na trasie nr 86. Wiele jest postów o dzikiej zwierzynie zagrażającej pojazdom na tej drodze. Na mapie satelitarnej nie widać zbyt wielu kilometrów wśród lasów i kniei. Jak ma się to do rzeczywistości, jakie odcinki biegną przez lasy?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone