zenlok napisał(a):A mój czas przejazdu "86" zaznaczam, że nie wariowałem....jechałem jak Bóg przykazał......
Rajka godz. 13-ta.....stan licznika 177566
Csorna godz. 13.45 ............. 177620
Redice godz. 16-ta....................... 177771
Mursko-Sredisce 16.30...................... 177783
czyli ..........217 km
I jak poprzednicy pisali...Redice za przejściem zaraz rondo...objechać dookoła i na Dolga Vas a później na Lendava i mam gdzieś tych Słoweńców.....winiety...niet.......
W tym roku też tam jadę.....3 sierpnia mam być w Vodicach..
Joan65 napisał(a):PONGO napisał(a):Znam to Tesco, ale pod marketem Żona się nie zgodzi.....
nie wiem co tam zamierzacie robić...ale pod marketem może być ciekawie... może gdzieś z boczku nikt nie zauważy...
KrystekX napisał(a):
Hejka ! to jest najgorszy moment trasy dla mnie..zjazd na Dolga Vas za Redics-em (rondko)..potem w tej Lendavie to nie wiem ale są tam chyba jakieś znaki na Mursko-Sredisce? W tamtym roku byłem 3 w konwoju a teraz prowadze...nie chciał bym ekipy wyprowadzić na autostrade czy w pole:)
Stiopa napisał(a):KrystekX napisał(a):
Hejka ! to jest najgorszy moment trasy dla mnie..zjazd na Dolga Vas za Redics-em (rondko)..potem w tej Lendavie to nie wiem ale są tam chyba jakieś znaki na Mursko-Sredisce? W tamtym roku byłem 3 w konwoju a teraz prowadze...nie chciał bym ekipy wyprowadzić na autostrade czy w pole:)
Daj Waszmość pokój. Musi Ci się udać.
Oto moja metoda. Otóż liczymy do 5.
Tyle właśnie mamy, po drodze, rond w Słowenii.
1. za stacją benzynową (proponuję stanąć, zatankować i powtórzyć lekcję) ma 3 rozjazdy - jednym wjeżdżamy, jedno na autostradę (tam nie jedziemy) i jedno za siatką (tam jedziemy )
2. w prawo (druga ulica od wjazdu na rondo)
3. prosto
4. w prawo
5. w lewo
I jesteśmy w Mursko Srediśće[/b]
medic napisał(a):Tą trasą jechałem teraz w Maju. Za granicą w Redis pierwsze rondo skręciłem na Dolga Vas i skorygowałem Nawi na Chorwacki Cakowec i bez problemu wjechałem na granicę w Mursko Sredice.
Nawet ruchu nie było to i Słoweńcy i Chorwaci sprawdzali paszporty, z kąd jedziemy i dokąd, ale było miło.
KrystekX napisał(a):Stiopa napisał(a):KrystekX napisał(a):
Daj Waszmość pokój. Musi Ci się udać.
Oto moja metoda. Otóż liczymy do 5.
Tyle właśnie mamy, po drodze, rond w Słowenii.
1. za stacją benzynową (proponuję stanąć, zatankować i powtórzyć lekcję) ma 3 rozjazdy - jednym wjeżdżamy, jedno na autostradę (tam nie jedziemy) i jedno za siatką (tam jedziemy )
2. w prawo (druga ulica od wjazdu na rondo)
3. prosto
4. w prawo
5. w lewo
I jesteśmy w Mursko Srediśće[/b]
Dzięki za łopatologiczny opis Porównałem to z Google Maps i faktycznie zasada "5 rond" wydaje się słuszna. W zeszłym roku jechaliśmy jakoś inaczej .. nie przypominam sobie 5 rond.. chociaż kto wie - jak jedziesz za kimś to nie zwracasz uwagi na takie rzeczy tylko aby trzymać się konwoju:)
wojtekx37 napisał(a):mógłby ktoś nagrać kamerką trasę od tego I ronda do granicy z HR, a może takie nagranie gdzieś już jest?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi