Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 10.05.2012 10:30

Manga napisał(a):Każdy (albo prawie każdy )te 10 czy 20 dokłada do ograniczeń,nie czarujmy się.

No to skoro zbliżamy się do tego tematu, to jak sprawa wygląda na Wegrzech z patrolami policyjnymi?

Do tej pory jeździłem autostradą via Budapeszt i temat patroli niespecjalnie mnie obchodził. Jadąc zaś przez Słowację po prostu trzymałem się ichniejszych ograniczeń. Niestety po spojrzeniu na zegarek na granicy węgierskiej wywołało to we mnie frustrację, gdyż czas przejazdu daleko odbiegał od zdrowego rozsądku. Toteż w tym roku Słowację przelecę autostradą, a Węgry chcę przetestować jadąc drogą "86" w nadziei, że miejscowości będzie znacznie mniej, niż w Słowacji. Bo także nie zamierzam nadmiernie "piratować", choć obyczaje policji węgierskiej warto mimo wszystko znać ;-)

No niestety słowackie i węgierskie autostrady nie mają ochoty współgrać ze sobą tak, żeby się sensownie łączyły w drodze do Chorwacji i wypada, albo autostrada w Słowacji i zwykła droga na Wegrzech, albo zwykła droga w Słowacji i autostrada na Węgrzech.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.05.2012 10:33

Dwa dzienne przejazdy bez strat własnych.

Raz stali z suszarką w słonecznikach ale wzięli tego przede mną.

Powroty zazwyczaj wieczorem/nocą a wtedy nie zauważyłem.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 10.05.2012 10:38

u nas czy to miasto czy wieś z mniej lub bardziej gęstą zabudową jest (w zdecydowanej większości 50 km/h a nie 30 jak w H ) , ...jeżeli jedziesz 86 w dzień to lepiej stosować się do ....znaków bo czasem "stoją" a w nocy to podobnie jak u nas albo są albo ich nie ma ale można za np TIRem ale zawsze źle bo np. przepisy , sumienie itp itd
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 10.05.2012 10:42

Bodzioch Marek napisał(a):remontują raczej srodkowy odcinek, u nas :cry:

Jechałem tamtędy w maju. Jedna mijanka była. Ale tylko mały kawłek był niewyremontowany i do lata pewnie będzie bez mijanek.
Z trasy 86 jak zwykle zadowolony. W porównaniu do 2009 oddano kawałek drogi ekspresowej prze szombathely i droga wyremontowana do Csornej

Dla zainrteresowanych.
Wjazd na Wegry 7:20
około 9 parkowanie przed Tesco Szombathely.
10.10 wyjazd z Tesco
11.20 wjazd do CR przejściem Gorican (małe błądzenie w Letnye)
Pozdrawiam
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 10.05.2012 11:08

No to już mam jasność, na ile czasu skalkulować sobie odcinek węgierski ;-)
Dzięki!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2012 12:34

Witam ,dawno mnie nie było wiec temat troszkę "napuchł" i nie mogę się dokopać do info, więc krótkie pytanie : wjazd od Bratysławy do zjazdu na "86" jest nadal bezpłatny :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.05.2012 12:39

Tak
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 10.05.2012 14:43

Osiem przejazdow 86-stką,jedyne patrole w okolicy rond w okolicach Szombathely.Nigdy w innych wioskach czy miasteczkach.
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 10.05.2012 18:29

Ma ktoś obcykaną na bieżąco trasę 86, a następnie w Kormend 76, dalej Zalaegerszeg, 74 i w okolicach Nagykanizsa skręt na stare przejście w Letenye?
sajmonpk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sajmonpk » 10.05.2012 20:18

Dobre pytanko ja też jestem ciekaw tej trasy-dwa razy do cro i z powrotem tą trasą i nie było źle, odpoczynek od autostrady słowackiej a przed chorwacką.(50 DDW)
pozdrawiam
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 17.05.2012 21:23

2DDW
W niedziele rano przekraczam granicę w Zwardoniu i zaczyna się Moja "pierwsza" wycieczka na szlak ku Chorwacji.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.05.2012 22:23

medic napisał(a):2DDW
W niedziele rano przekraczam granicę w Zwardoniu i zaczyna się Moja "pierwsza" wycieczka na szlak ku Chorwacji.

No to życzę powodzenia. Masz solidne fundamenty - wiedza zaczerpnięta z tego forum. Ja takiego szczęścia nie miałem bo nie wiedziałem o jego istnieniu.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 17.05.2012 23:22

medic napisał(a):2DDW

To napisz po powrocie, jak się jechało :-)
Ja jadę na przełomie lipca/sierpnia, więc czasu jeszcze sporo, ale wiedzy z pierwszej ręki nigdy za wiele.

No i szerokiej drogi życzę! :papa:
sajmonpk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sajmonpk » 19.05.2012 19:00

szerokiej drogi ,jak dojedziesz to napisz jak " nasza" 86 wygląda, się prezentuje
pozdrawiam sajmon(41 DDW)
lenin66
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lenin66 » 20.05.2012 20:46

W kierunku Rovinj lepiej (taniej) przez Austrię i Słowenię. Czy może przez Słowację - Węgry "86" - Zagrzeb - Rijeka?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone