Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 16.04.2012 10:38

Mikken ale jakie tunele?? jadąc przez Czechy - Austrię (Bohumin - Mikulov - Wiedeń - Graz) nie ma tuneli po drodze. no chyba, że piszesz o trasie przez Niemcy i dalej na Salzburg przez Alpy;-)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2012 11:04

KrisM napisał(a):Mikken ale jakie tunele?? jadąc przez Czechy - Austrię (Bohumin - Mikulov - Wiedeń - Graz) nie ma tuneli po drodze. no chyba, że piszesz o trasie przez Niemcy i dalej na Salzburg przez Alpy;-)

No właśnie - jakie tunele?

Bo Drakula i żubry jak najbardziej są... :wink:

Pozdrav
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 16.04.2012 11:27

KrisM napisał(a):Mikken ale jakie tunele?? jadąc przez Czechy - Austrię (Bohumin - Mikulov - Wiedeń - Graz) nie ma tuneli po drodze. no chyba, że piszesz o trasie przez Niemcy i dalej na Salzburg przez Alpy;-)

Nieee, ok..., zainspirowali mnie zwolennicy węgierskiej 86, również jestem zwolennikiem Węgier jako kraju tranzytowego, no i sobie pofolgowałem z tymi tunelami:D . No i drogie jak... te gasthofy :)
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 16.04.2012 11:37

arek71 napisał(a):A tak dokładniej to gdzie ten Dracula :twisted:

Wpada na gościnne występy z pobliskiej Transylwanii.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 16.04.2012 11:43

No faktycznie 86-ka w porównaniu do naszych autostrad, dróg wojewódzkich,powiatowych czy nawet gminnych,to porażka .... :wink: A teraz na poważnie gdzie mieszkacie że dla Was 86-ka to taka lipa.Ja chciał bym u siebie jeżdżić drogami tej kategorii , które by były w takim stanie.Droga którą jadę do miejscowości położonej o 20 kilometrów co najmniej 3 razy w tygodniu jest w takim stanie że trzeba redukować do 2-ki.Dodam że jest to droga wojewódzka .
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 16.04.2012 11:47

Moja znajoma w takich sytuacjach zwykła mówić "niektórym się w dupach poprzewracało"
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 16.04.2012 12:02

Tak na poważnie to powiem (napiszę) tak...brak jest dla mnie negatywnych powodów, dla których miałbym nie jechać przez Węgry. Miło, taniej niż przez Austrię, z dobrym jedzeniem i tanim noclegiem do wyboru i koloru. Mogą być termy, Balaton, wedle uznania.
Pewnie, znaczenie ma, z którego miejsca w PL startujemy. Ja startuję z takiego, że równie dobrze mógłbym jechać przez Austrię...ale nie pojadę przez nią :o
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 16.04.2012 13:10

Miken77 napisał(a): Miło, taniej niż przez Austrię, z dobrym jedzeniem i tanim noclegiem do wyboru i koloru. Mogą być termy, Balaton, wedle uznania.

no a czeski knedlik z gulaszem i do tego kufel zimnego czeskiego piwa to co?:)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2012 13:11

Miken77 napisał(a):Tak na poważnie to powiem (napiszę) tak...brak jest dla mnie negatywnych powodów, dla których miałbym nie jechać przez Węgry. Miło, taniej niż przez Austrię, z dobrym jedzeniem i tanim noclegiem do wyboru i koloru. Mogą być termy, Balaton, wedle uznania.
Pewnie, znaczenie ma, z którego miejsca w PL startujemy. Ja startuję z takiego, że równie dobrze mógłbym jechać przez Austrię...ale nie pojadę przez nią :o

To są negatywne powody: Na 86 stce jest ostatnio niebezpiecznie. Kradną paliwo, gwałcą kobiety, żebrzą na paprykę. Policja zatrzymuje Polaków i wlepia po 100 euro mandatu za przekroczenia prędkości o 2 km lub gapienie się na tirówki poprzez stwarzanie zagrożenia na jezdni. Knajpa w Csornej zamknieta przez Sanepid (muchy, brudni kelnerzy, przeteminowane mieso). Tak wogóle to nie idzie się z nimi dogadać, choszle kakoszle i tyle. Pozdrawiam[/quote] Kto chce niech jedzie, ja nie jadę. :twisted: :twisted: :twisted:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2012 13:14

arek71 napisał(a):Moja znajoma w takich sytuacjach zwykła mówić "niektórym się w dupach poprzewracało"

Ma rację, Węgrom w dupach się poprzewracało. Pozdrawiam
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 16.04.2012 13:36

KrisM napisał(a):
Miken77 napisał(a): Miło, taniej niż przez Austrię, z dobrym jedzeniem i tanim noclegiem do wyboru i koloru. Mogą być termy, Balaton, wedle uznania.

no a czeski knedlik z gulaszem i do tego kufel zimnego czeskiego piwa to co?:)

Ten knedlik to może nie, ale kufel zimnego, czeskiego pilsnerka może być argumentem hehe :D
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 17.04.2012 10:57

KB napisał(a):drug połowa maja planowany wypad : póżniej druga połowa sierpnia -z majówki obiecuję dodać aktualizację chyba że wariant M1 -81 -M7 będzie górą.

dokąd się wybieracie? i oczywiście śledze temat :D :D :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 17.04.2012 12:25

W zeszłym roku jechałem przez Bańską Bystrzycę i potem przez Węgry autostradami.
W tym roku chcę inaczej: autostradą przez Słowację i "86" przez Węgry. Ile w zeszłym roku zajął Wam przejazd tą trasą, czyli od granicy w Rajce do Letenye? To jakieś 220km, jak dobrze liczę.
sajmonpk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sajmonpk » 17.04.2012 17:22

Iggy napisał(a):W zeszłym roku jechałem przez Bańską Bystrzycę i potem przez Węgry autostradami.
W tym roku chcę inaczej: autostradą przez Słowację i "86" przez Węgry. Ile w zeszłym roku zajął Wam przejazd tą trasą, czyli od granicy w Rajce do Letenye? To jakieś 220km, jak dobrze liczę.

ja tą trasę robiłem już dwa razy (mnie wychodzi 250 km). co do czasu to około 4 godz ,po autostradzie słowackiej i przed chorwacka to według mnie niezła odskocznia od jazdy w/w autostradami.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.04.2012 17:42

Iggy napisał(a):W tym roku chcę inaczej: autostradą przez Słowację i "86" przez Węgry. Ile w zeszłym roku zajął Wam przejazd tą trasą, czyli od granicy w Rajce do Letenye? To jakieś 220km, jak dobrze liczę.

Jechałem 4 razy. W tym dwa razy przez Redics, Mursko i Cakowec. Też wyszło mi około 220 km a czasowo jakieś cztery godziny z obiadem w Csornej :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone